Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney Imam že enega otroka, pa kot da sem že vse pozabila Koliko ste oblekle oz. oblačite novorojenčke za spat. Naša je stara dober mesec. V spalnici imamo okrog 20 stopinj, v drugih prostorih je več, okrog 23-24 stopinj. Do zdaj sem jo oblekla v žabice (tiste zimske), bodi in nogavičke. Pokrita je s kovtrom s toplo zimsko prevleko. Meni se je zdelo dovolj, glede na to, da mož spi v kratkih rokavih, jaz tudi v kratkih ali tankih dolgih. Ponoči, ko jo hranim, je povsod topla, edino rokice ima mrzle. Zdaj pa ne vem, ali je to dovolj ali ne Ne bi rada, da jo zebe, ampak da se kuha, pa spet ne. Kaj je možno, da je otrok tako "topel"...danes sem jo za ven ob 15h oblekla v zimske bodi z dolgimi rokavi, bomabžno majčko, zimske žabice, normalne hlače, tople nogavice, jopico iz flisa+kapo. Bila v košari, pokrivala je nisem nič, pa je imela rokice tople, ostalo pa fajn toplo. Jaz pa sem imela občutek, da je premalo oblečena....res nisem več pametna s tem oblačenjem... SEj v temle vremenu res ne moreš biti pametna Jaz prav tako ne vemveč, kako naj ga oblečem - na soncu je vroče, če zapiha, je hitro mrzlo, v senci je hladneje ... Mrzle rokice pa je imel tudi naš mali ponoči, ne glede na to, kolk sem ga oblekla. Ima body z dolgimi rokavi, pižamico, spi v spalni vreči brez rokavov, če ima še kovterček. No, mrzle rokice je imel, dokler mu nisem dajala gor še rokavičke. Vem, da se čudno sliši, samo rokice so bile nenormalno mrzle, skoraj ledene Zdaj je OK. Ko pride k meni, mu jih dam dol in ima super tople rokice. Mislim, da od takrat tudi bolje spi.
|