pomladno_dete
|
aja, še par stvari. - mogoče preveri še, če ni morda žejen - ponudi mu kdaj čaj ali prekuhano vodo. naš sicer za živo glavo ni hotel nič od tega, ampak v hudi vročini, ko je le preveč in prepogosto želel mleko, sem mu delala mleko, zelo razredčeno z vodo, najprej recimo 1:2, nato 1:4, dokler ni na koncu pil "vode", ki je imela samo osminko mlečnega prahu, tako rekoč nič. - še nekaj: če sem poskušala prestavljati obroke (recimo z 2 na 3 ure) ali jih celo izpuščati ali uporabiti kako podobno finto, ni in ni šlo. Poslušali smo samo dretje. zato sem naredila poskus, par dni sem mu dajala, kolikor je želel in kadar je želel, da bi ugotovila, ali ima dete kako mero ali ne. In je ratalo; dete je imelo mero, samo ne pri tisti količini, ki se je meni zdela maksimalna :-) - še zadnje: ugotovila sem tudi, da ne glede na to, koliko obrokov na dan ima, bo hotel ob koncu dne imeti določeno dnevno količino mleka. recimo pri 6 tedni 6x130=780. In če je kak obrok sam izpustil ali spil pri prejšnjem manj, je pri naslednjem več. Paziti je res treba samo, da to niso enormne količine naenkrat, zaradi želodca, da se ne raztegne; 165 ml na obrok je morda res precej blizu maksimuma, naš P mi je rekel 150 max (pa smo tudi kdaj prekoračili, včasih celo na 180 ). Mogoče bi mu poskusila dajati večkrat po manj ali pa celo zamenjati mlečno formulo; morda ni dovolj hranljiva? Ker mi smo začeli z Novalac 1, pa prešli na AR zaradi polivanja, pri 3 mesecih pa je bil AR premalo (dete je začelo jest na manj kot 2 uri) in smo šli nazaj na enko.
|