|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 11:03:34   
ksenija12
Koliko daste za hrano/mesec?
Sprašujem, ker sem naletela na genialen projekt ene ameriške gospodinje: onehundreddollarsamonth.com

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 11:52:18   
mateyka
onehundreddollarsamonth.com


oh, kako lepo, eni imajo celo vrt in lahko sadijo.. a je to nova ideja?

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 12:10:36   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

onehundreddollarsamonth.com


oh, kako lepo, eni imajo celo vrt in lahko sadijo.. a je to nova ideja?


ja.. lepe grede... tam nekje, pri nekomu, nekaj raste user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 12:26:08   
Hope2
O cem takem lahk sam sanjam.
Gojim pa zdaj ananas, 1 mi je celo zrasel, se slab mesec in bo zetevuser posted image .

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 12:53:32   
mateyka
hope, zdaj vem zakaj ne pogrešaš slovenije - nisi v tundri doma user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
12.5.2014 19:56:20   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

onehundreddollarsamonth.com


oh, kako lepo, eni imajo celo vrt in lahko sadijo.. a je to nova ideja?


Danes se vse prodaja user posted image

Če imaš zemljo, jo preštihaš, poseješ semena ali posadiš sadike, in neguješ, da zraste.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
13.5.2014 10:51:47   
ronja
Sem vprašala svojega financ ministra in pravi, da pod 100€, torej lih tam nekje okoli 100$ verjetno. Je pa res, da:
- imamo prijazne babice in dedke, ki imajo vrtove, kjer dobimo: od babi in deda ogromno zelenjave (smo pa v glavnem zelenjadarji, tako da nam je to glavna hrana), gojita tudi kure, tako da dobimo jajca in deda goji purane, tako da dobimo še praktično skoraj vse meso, kar ga pojemo - vsekakor ga nikoli ne kupimo v trgovini (včasih lubi kupi še kaj od sodelavca) in kake sveže ribe direkt od ribičev, druga babica nas zalaga s svežimi začimbami, dedi pa ima vrtiček v bolj toplih delih in dobimo recimo domače artičoke, šparglje... in domače marmelade - teh nisem še nikoli kupila.
- smo imeli v kleti pred selitvijo še precej zalog in zdaj to veselo porabljamo (včasih dobimo kakšne madlje od babi, datlje od druge babi, suhe brusnice od dedija, pa ker tudi sami kupimo, se včasih stvari podvojijo, pa tam nisem mela tako pregleda, kaj je, ker nisem nič dosegla...) Naše babice in dedki so ugotovili, da smo tega navdno bolj veseli kot običnih sladkarij (čeprav se tudi tem ne odpovemo in nič grdo ne gledamo, smo veseli in vse požremo:D). Sicer tega ni več kaj dosti, tako da ne vem, če še šteje, en čas se je pa poznalo.
- pijemo vodo in nesladkan čaj (veliko tega je tudi nabranega, sicer pa razsuti čaji niso tako dragi, sploh ker ni treba, da jih daš toliko, kot piše;)
- ne kupujemo gaziranih pijač, sokov, đank fooda (kdaj pa kdaj, ampek ne več kot 1x/mesec, zdaj ziher ne) in sladkarij (razen jedilne čokolade, ta je vedno na zalogi:)
- ne kupujemo mesa v trgovini, pa tudi sicer bolj redko (recimo parkrat (2-3x) na leto)
- kruh pečemo v glavnem doma
- hodimo v trgovino bolj poredko (1x/10-14 dni, recimo)
- bomo zdaj lahko imeli celo svoj vrtiček, juhu! In še tako zelo sem srečka, da živim z nekom, ki ga bo plel, ker si ga sam želi met vrt in moja edina naloga je, da povem, kaj bi rada, da pridela, poberem pridelek, ko bom kuhala in pomagam z dizajnom in raznimi označkami itd... sploh pri gredicah od tamalih:). Skratka samo talušten del, hehe.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
13.5.2014 11:44:26   
HuAnita
Ronja, ob temi dobim občutek, da sem doma na drugem planetu ali pa vsaj jako nesposobna :-) user posted image

Mi imamo mamin vrt pred nosom, pomagamo pridelovati krompir, stročji in navadni fižol, solato, paradižnik, papriko, začimbe obožujem in jih imam nekaj nasajenih, ampak daleč od tega, da bi ta njiva dala dovolj hrane, da bi mi to jedli vse leto?!
Tako da poleg pridelanega še sama delam bezgov sok in sirup za izkašljevanje iz vršičkov ter razne peste (čemaževe, peteršilj), si nekaj zelišč nasušim, mleko kupujemo pretežno na mlekomatu, meso nekaj malega od staršev (domači), večino mesa za juhe in domačo slastno skuto iz ekološke kmetije (cene zasoljene!), vse to pa stane.... Tako ali drugače, Npr. bezgov sok - sladkor, citrnoni, pomaranče dam zraven, v pesto najboljša sol, domače hladno stiskano olivno olje (liter 17 eur), ... čevape ipd. pa itak kupimo.

Mesečno zapravimo za hrano kljub občanim pošiljkam mam in tašč še kar precej - razni sladoledi zdaj (četudi jih delam sama, sestavine stanejo), kruh občasno kupim (občasno spečemo), pivo stalno user posted image , jogurti, kosmiči (če dobim na kmetiji ekološke, jih vzamem, a so 3 x dražji kot industrijski), kake slatkiše... Pa se mi zdi, da ne zapravljam nekaj za brez veze?! S hrano ravnamo spoštljivo, kake šnicle, ki ostanejo od kosila, pojemo še zvečer...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko mesečno porabite za hrano
13.5.2014 12:06:51   
ronja
Huanita, ne bluzi, - komot bi rekla, da sem nesposobna jaz, ker ti maš službo, jaz pa ne user posted image . Pa ni nobena nesposobna, samo različne načine življenja imamo in noben ni narobe: ti imaš službo (in mal več denarja, verjetno, upam:), jaz mam čas, ker sem trenutno doma - je razlika:). In tašča in tast imata res veeeelik vrt in še dedi ga ima (pomagamo, kadar smo tam, to ja, samo če bi bilo samo od nas odvisno, ne bi imeli dovolj, brez skrbi!). Zato sem poudarila, da dobimo res veliko zelenjave od njih! Še sedaj imamo zmrznjeno od lani (grah, špinačo, pa dobimo že svežo! paradižnikove mezge...) Če skuham recimo pašto z zelenjavno omakico, nas to pride res poceni (omaka praktično zastonj, testenine pa tudi niso drage, parmezan kupiva v kosu, ker je boljši (in cenejši)...
Pa piva pri nas noben ne pije - ko smo se selili, sva našla v kleti eno šteko, ki ji je pretekel rok pred par letiuser posted image . Pa trenutno ne kupujeva ekološke hrane (ker zelenjavo dobiva itak eko:), ker trenutno ni glih v budgetu in ker nas je malo preveč:D. Sem za, podpiram, samo trenuto pač ni top prioriteta. Pa olivno olje nam vedno dedi da za novo leto:). Saj pravim, da veliko hrane dobimo:).

Otroške kosmiče tudi mi kupujemo, smo pa zdaj bolj redno začeli delat domači musli in mamo vsi radi, tako da to se kar splača - ni veliko dela, je veliko boljši, ker ga narediš po svojem okusu (mi imamo recimo radi več suhega sadja not, pa več vrst;) in je precej cenejši, ker kila ovsenih kosmičev in nekaj oreškov in suhega sadja ni tako drago kot kupljen musli.

Meni se zdi super, kakor jeste in ni razloga, da bi to morala spreminjat, tudi to, da kupujete iz eko kmetije, se mi zdi super, je pa dražje, to je logično in valjda potem več nanese mesečni račun. Midva sva zdaj malo pogledala, kje bi lahko kaj prihranila, malo se je čisto spontano spremenilo, ker ne hodimo več vsak teden v trgovino kot prej... in sva začela kupovat drugače: manj tamalih jogurtov in rajši litrske itd... tega ful požremo in se zato kar pozna. Niti ni bilo tako namensko, da bi prihranili, ampak bolj zato, ker je vedno vsega zmanjkalo, ker nismo hodili več tedensko v štacuno:D. Pa zato manjkrat kupimo kruh, pa en kup drugih stvari - če ne greš v štacuno, težko zapraviš:D. Zdaj mi je bolj od rok in z vsemi mulci se mi tudi ne da pešakat ob prometni cesti in potem pač ne grem, dokler ni res nuja:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
13.5.2014 18:33:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Ema ali Ana ?
Mijavček

Katero ime vam je bolj všeč, za kombinacijo z dvojčkom, ki bo Tristan?

Ana (41%)

Ema (59%)


Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!