ronja
|
Huanita, ne bluzi, - komot bi rekla, da sem nesposobna jaz, ker ti maš službo, jaz pa ne . Pa ni nobena nesposobna, samo različne načine življenja imamo in noben ni narobe: ti imaš službo (in mal več denarja, verjetno, upam:), jaz mam čas, ker sem trenutno doma - je razlika:). In tašča in tast imata res veeeelik vrt in še dedi ga ima (pomagamo, kadar smo tam, to ja, samo če bi bilo samo od nas odvisno, ne bi imeli dovolj, brez skrbi!). Zato sem poudarila, da dobimo res veliko zelenjave od njih! Še sedaj imamo zmrznjeno od lani (grah, špinačo, pa dobimo že svežo! paradižnikove mezge...) Če skuham recimo pašto z zelenjavno omakico, nas to pride res poceni (omaka praktično zastonj, testenine pa tudi niso drage, parmezan kupiva v kosu, ker je boljši (in cenejši)... Pa piva pri nas noben ne pije - ko smo se selili, sva našla v kleti eno šteko, ki ji je pretekel rok pred par leti . Pa trenutno ne kupujeva ekološke hrane (ker zelenjavo dobiva itak eko:), ker trenutno ni glih v budgetu in ker nas je malo preveč:D. Sem za, podpiram, samo trenuto pač ni top prioriteta. Pa olivno olje nam vedno dedi da za novo leto:). Saj pravim, da veliko hrane dobimo:). Otroške kosmiče tudi mi kupujemo, smo pa zdaj bolj redno začeli delat domači musli in mamo vsi radi, tako da to se kar splača - ni veliko dela, je veliko boljši, ker ga narediš po svojem okusu (mi imamo recimo radi več suhega sadja not, pa več vrst;) in je precej cenejši, ker kila ovsenih kosmičev in nekaj oreškov in suhega sadja ni tako drago kot kupljen musli. Meni se zdi super, kakor jeste in ni razloga, da bi to morala spreminjat, tudi to, da kupujete iz eko kmetije, se mi zdi super, je pa dražje, to je logično in valjda potem več nanese mesečni račun. Midva sva zdaj malo pogledala, kje bi lahko kaj prihranila, malo se je čisto spontano spremenilo, ker ne hodimo več vsak teden v trgovino kot prej... in sva začela kupovat drugače: manj tamalih jogurtov in rajši litrske itd... tega ful požremo in se zato kar pozna. Niti ni bilo tako namensko, da bi prihranili, ampak bolj zato, ker je vedno vsega zmanjkalo, ker nismo hodili več tedensko v štacuno:D. Pa zato manjkrat kupimo kruh, pa en kup drugih stvari - če ne greš v štacuno, težko zapraviš:D. Zdaj mi je bolj od rok in z vsemi mulci se mi tudi ne da pešakat ob prometni cesti in potem pač ne grem, dokler ni res nuja:D.