Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 13:21:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem če bojo to opredelili kot poskus umora.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 13:37:34
|
|
|
|
Blejka26
|
če imaš pričepotem se podaj v tožbo,če prič nimaš potem lahko vse stroške sodišča plačaš sama.Zej kazni ne vem kakšne so verjetno pa da pod 500eurov sihurno ne.Vso srečo
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 13:41:23
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess Ne vem če bojo to opredelili kot poskus umora. Se strinjam. Sploh pa,če boš klicala policijo,oni to smatrajo kot prepir. Če boš šla pa v tožbo boš pa več izgubila,kot pridobila. Kazen,če bi jo dobil,bi bila samo denarna kazen in ne zapor,če to misliš. Kaj pa dokazi? A te je človek poškodoval? Če so zadeve resne in te skrbi,da bi ti ta oseba lahko kaj storila,se pa poskusi zavariovati,policija namreč ukrepa takrat,ko je že prepozno. Upam,da boš stvari rešila.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 13:47:04
|
|
|
|
Julija08
|
Pri tem ne gre za poskus umora, ampak eventuelno za ogrožanje in poškodovanje tuje stvari. Če gledaš KZ je to opredeljeno v členu 137. in 224. Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru 137. člen (1) Kdor pri pretepu ali prepiru seže po orožju, nevarnem orodju ali po kakšnem drugem sredstvu, s katerim se lahko telo hudo poškoduje ali zdravje hudo okvari, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev. (2) Pregon se začne na predlog. Poškodovanje tuje stvari 224. člen (1) Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi nerabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let. (2) Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let. (3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog. lp
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 15:28:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: domennatalija če imaš pričepotem se podaj v tožbo,če prič nimaš potem lahko vse stroške sodišča plačaš sama.Zej kazni ne vem kakšne so verjetno pa da pod 500eurov sihurno ne.Vso srečo Imam 14 prič...
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 15:30:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela IZVIRNO SPOROČILO: nivess Ne vem če bojo to opredelili kot poskus umora. Se strinjam. Sploh pa,če boš klicala policijo,oni to smatrajo kot prepir. Če boš šla pa v tožbo boš pa več izgubila,kot pridobila. Kazen,če bi jo dobil,bi bila samo denarna kazen in ne zapor,če to misliš. Kaj pa dokazi? A te je človek poškodoval? Če so zadeve resne in te skrbi,da bi ti ta oseba lahko kaj storila,se pa poskusi zavariovati,policija namreč ukrepa takrat,ko je že prepozno. Upam,da boš stvari rešila. Tudi policija je bila na kraju dogodka in kriminalist..
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 15:47:40
|
|
|
|
andrej77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen PA ne med partnerjema, da ne bo pomote... Ne bi razlagala za kaj se je šlo,ampak me je starejši moški napadel s kamnom in je zgrešil in zadel balkonska vrata. Ker ga bom tožila, me zanima, koliko kazni lahko dobi in kakšno? pač tako nahitro na podlagi zapisa bi rekel, da gre lahko za tri kazniva dejanja: Ogrožanje varnosti, Ogrožanje z nevarnim predmetom pri pretepu ali prepiru ali Nasilništvo...pač odvisno od "drobnega" tiska... za kaj točno bo policija tega soseda preganjala, se pa pozanimaj pri kriminalistu, ki je bil na kraju mislim, da poškodovanje tuje stvari v tem primeru ne pride v poštev (spet pravim, kolikor je znano iz zapisa), ker bo izredno težko dokazati namen, da je hotel razbiti steklo... verjetno bo najmanj Ogrožanje varnosti Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru 137. člen (1) Kdor pri pretepu ali prepiru seže po orožju, nevarnem orodju ali po kakšnem drugem sredstvu, s katerim se lahko telo hudo poškoduje ali zdravje hudo okvari, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev. (2) Pregon se začne na predlog. Ogrožanje varnosti 145. člen (1) Kdor ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta. (2) Pregon se začne na predlog. Nasilništvo 299. člen (1) Kdor drugega hudo žali, z njim grdo ravna, mu dela nasilje ali ogroža njegovo varnost in s tem v javnosti ali v družini povzroči ogroženost, zgražanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let. (2) Če dejanje iz prejšnjega odstavka stori dvoje ali več oseb ali če je prišlo do hudega ponižanja več oseb ali če storilec drugega lahko telesno poškoduje, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 16:53:44
|
|
|
|
Anonimen
|
In seveda kršenje javnega reda in miru.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 20:53:08
|
|
|
|
Pupica
|
Pa dobra si ti men, da ga boš tožla. Kaj če te drugič počaka brez prič?????
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 3.9.2007 21:53:38
|
|
|
|
Anonimen
|
ma kakšen poskus umora...moja tašča je hotla povozit tasta, on se je pravočasno umaknil, mojega moža(Svojega sina) je napadla s sekiro za meso, spraskala po obrazu, prebila ustnico......pa je dobila položnico za kršenje javnega reda in miru. lahko bi jo tožila civilno, pa je nista in sta šla od nje, tako da dolgo časa ni vedela kje sta. trkam na les- sedaj je mir
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 9:33:01
|
|
|
|
slovenka
|
jaz sem pravnica, sicer ne kazenska - ampak se strinjam z zgornjimi, da poskus umora to prav gotovo ni, po moje bi lahko šlo za grdo ravnanje - kar pa kazensko gotovo ne bo šel v zapor - civilno je pa tudi bolj tako - če nimaš telesnih poškodb, a boš tožila za odškodnino za strah? Po moje bodo rekli, da je bil zelo kratkotrajen - recimo v času, ko je kamen letel proti tebi - za to bi ti sodnik dal enih 300 eur. S tem da se bo na sodišču gledala cela situacija - tvoj prispevek npr - ali si mirno šla po cesti in te je en napadel ali pa je bilo prepiranje...
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 10:19:10
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka S tem da se bo na sodišču gledala cela situacija - tvoj prispevek npr - ali si mirno šla po cesti in te je en napadel ali pa je bilo prepiranje... Točno tako tudi jaz mislim - poslušala se bo cela plat zgodbe tudi iz "druge strani", predvsem, ali je bilo dejanje s čemerkoli izzvano. To so običajno na sodiščih dokaj "spolzke" stvari.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 10:28:10
|
|
|
|
srki
|
Mislim da je to samo Zakon o prekrških zoper javni red in mir in to ni za kazensko zadevo. Glede na napisano ene druge anonimne pa sploh. Če pa je bila policija zraven, zakaj pa ga niso že takrat popisali oz. ukrepali zoper njega?
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 10:31:17
|
|
|
|
Raho
|
Oprosti, ampak obmetavanje s kamni ni poskus umora. Zato na takšno odločitev niti ne upaj.
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 12:52:23
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ma kakšen poskus umora...moja tašča je hotla povozit tasta, on se je pravočasno umaknil, mojega moža(Svojega sina) je napadla s sekiro za meso, spraskala po obrazu, prebila ustnico......pa je dobila položnico za kršenje javnega reda in miru. lahko bi jo tožila civilno, pa je nista in sta šla od nje, tako da dolgo časa ni vedela kje sta. trkam na les- sedaj je mir A ti to resno?
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 4.9.2007 22:48:44
|
|
|
|
Pupica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ma kakšen poskus umora...moja tašča je hotla povozit tasta, on se je pravočasno umaknil, mojega moža(Svojega sina) je napadla s sekiro za meso, spraskala po obrazu, prebila ustnico......pa je dobila položnico za kršenje javnega reda in miru. lahko bi jo tožila civilno, pa je nista in sta šla od nje, tako da dolgo časa ni vedela kje sta. trkam na les- sedaj je mir U taj pa še bl nora k pa moja
|
|
|
|
RE: Koliko kazni za poskus umora? 5.9.2007 15:03:28
|
|
|
|
dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ma kakšen poskus umora...moja tašča je hotla povozit tasta, on se je pravočasno umaknil, mojega moža(Svojega sina) je napadla s sekiro za meso, spraskala po obrazu, prebila ustnico......pa je dobila položnico za kršenje javnega reda in miru. lahko bi jo tožila civilno, pa je nista in sta šla od nje, tako da dolgo časa ni vedela kje sta. trkam na les- sedaj je mir ja fak ane....sej folk res ni normaln?!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?