bodoča
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* No, dobro - ko so otroci toliko stari, da se lahko sami odločijo, je OK. Moja dva, npr., sta očitno takšna, kot sin od Rije - vse, samo mraza ne. In zato ju tudi ne silim na sprehode. S tem vprašanjem sem bolj mislila na dojenčke in tiste male, okrog enega leta - mamice vozičkarice. Zakaj ven, če je tak mraz? Zakaj na vsak način na sprehod z otrokom, če je pa otroku to bolj muka kot užitek? Potem se pa nekateri čudijo, zakaj je otrok neprestano nekaj bolan. Ja kaj ne bo, če se ga pa po dobrem starem babičinem nasvetu v vsakem vremenu vlači ven. Saj bo preživel tudi, če kakšen dan ne gre, pa nič manj ali bolj odporen ne bo zaradi tega. Ven zato, ker mu več kot očitno paše, tako zdaj ko je že skor leto in pol, tako prej ko je bil še dojenček. Ni bilo važno kakao mrzlo je bilo, zunaj je vedno lepo zaspal v vozičku, sedaj pa tudi najbolj uživa, ko se lahko meče po snegu kolk ga še pač je. Moj je bolj siten, ko je vročina, je bolj zimski tip. Nisem stara babica, ampak ja, tudi jaz mislim, da je bolje, če je človek čim več na svežem zraku, ljudje, ki so večinoma v hiši zaprti so ponavadi takoj ko 1x za dalj časa nos pomolijo iz hiše, bolani. In ja, brez skrbi, da preživimo, tudi, če kak dan ne gremo ven, se zgodi kdaj, da se nam pač ne da ali pa ni časa.