daša
|
Mi hodimo že vsa leta na Hrvaško. Vedno vzamemo s sabo približno iste stvari od hrane: makarone, špagete, riž, kis, olje, kakav, kavo, mleko- 1 karton, sokove- cca 15 kom po 1,5 l, sol, začinko, par. mezgo, paštete, sir, salamo, jajca, hrenovke, ribje konzerve, čokolešnik, kosmiče. Najbrž še kaj, pa se zdaj na hitro ne spomnim. Grem po omaricah in poberem ven, dam v eno škatlo in to je to. Ker se mi ne ljubi na morju vsak dan sproti razmišljat, kaj moram kupit da naredim kosilo. Pa dejansko je še dražje. Pa vedno vzamem v naprej pripravljeni 2 porciji makaronflaža,pa doma že skuham golaž za prvi dan. V hladilno torbo dam še dva kosa piščančjega fileja. To je vse za 14 dni. Potem pa dol kupujem piščanca, salame, namaze, jogurte, paštetke, sadje, zelenjavo, piškote, čipse, krofe, pa za žar meso. Pir ostane doma(ni prostora v prtljažniku, ga kupujemo doli). V naprej ne skuhamo veliko (za 3-4 krat). Velikokrat imamo piščanca in pire ali pečen krompir, pa žar. Pa pri nas mož kuha, tako da mi je super. Je brez veze, da doma cel teden "crkuješ" v vseh pripravah hrane + vse ostalo. Saj imaš na morju dovolj časa, da skuhaš.
< Sporočilo je popravil daša -- 31.7.2008 22:25:34 >
|