Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 14:00:09
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Tisti, ki ste dajali denar za poroko, ali pa ga dobili, kakšni zneski so to? Moj bratranec se ženi, pa so se sorodniki zmenili, da bodo dali vsak po 40.000 SIT. Še to so se zdilali, ker se menda kao bolj spodobi in je bolj v navadi dati 50.000 SIT. Meni se to zdi tu mač. Očitno imajo. Jst bi dala 20 - 25.000. Pomoje čist qulj Sam ti k si puna ko brod kr dej 50 čukov, kva boš zdej gorenjko špilala
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 14:13:41
|
|
|
|
dory
|
na osebo tam po 30jurjov se mi zdi cist ok:)
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 15:03:23
|
|
|
|
Maleal
|
Mi2 bi dala 100EUR.
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 15:06:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, hvala, tinka-pepa, se mi je zdelo, da je že bilo tole. No, Zara, saj ne bom dala jaz, jaz ne grem na poroko, pač ma moja starša. In se jima to tudi zdi ful veliko, samo je drugi bratranec rekel, da se danes toliko pač daje. Da so oni enemu prijatelju pred kratkim dali po 50 tisoč. Tako da bodo zdaj dali po 40, so se zmenili. Jaz ne bi dala toliko, mi na kraj pameti ne bi prišlo. Itak raje dam darilo kot denar, ampak tu so prav izrecno rekli, da bi kar denar. To meni sploh ni všeč, človeka lahko s tem spraviš v neugoden položaj. No, saj mogoče me pa zato niti niso povabili ... nisem dosti premožna. Jaz bi dala maksimalno 100 eurov.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 16:46:45
|
|
|
|
bskrle
|
Pri nas je tarifa 30.000 na družino, tj. za 4 ali več odraslih. Mlade družinice prispevamo po 10. 000 sit. Ne dajemo denarja, ampak darila. Tako vsi bratranci in sestrične dobimo enakovredno darilo. V moževi žlahti pa dajeva za darilo 30.000 SIT, ker se za druge praznike ne obdarujemo. Ima pa dosti bratov in sestra, da o ostali žlahti ne govoriva. Letos imamo kar 3 poroke, za drugo leto pa že eno napovedano ...
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 17:04:00
|
|
|
|
2 Sraki
|
Hej, 40 jurjev je kar precej, mi dajemo 10 na osebo, oz. če je par ful v škripcih s kešom in se to tudi opazi, potem tudi več. Tudi ko sva se midva porocila, so večinoma dajali 10 po osebi, razen nekaterih redkih izjem, za katere pa veva da imajo malo večje denarne sposobnosti. lp
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 17:49:50
|
|
|
|
KIRA
|
poroki razen svoji še nisem bila. denarja pa tud nisem dobila. sam praktična darila, pa teh tu dne pretirano. nas je blo mal veš...
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 19:22:33
|
|
|
|
muki1
|
Potem je mene kar malo sram pisati. Pri nas v Prekmurju smo pa kot srbi. Manj imaš, več daš. Ko sva se midva poročila pred 4 leti, je bil najmanjši znesek 30.000,00 sit. Sva dobivala po 50, 70, 90. Je pa na koncu bilo fajn, ko se je čez miljon nabralo denarja. Je pa res, da si prijatelji med sabo ne podarjamo takih zneskov. To je neka glupa domena tet in stricov Saj ne da sem imela kaj proti....ampak potem si avtomatsko dolžan, oziroma starši....mah, zdaj v kratkem ne bo nobene poroke v familiji, smo vglavnem poženjeni ali pa zapriseženi lediki.
< Sporočilo je popravil muki1 -- 9.9.2006 19:23:10 >
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 19:58:44
|
|
|
|
.malina
|
A zato se folk tko rad ženi?
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 20:08:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Potem je mene kar malo sram pisati. Pri nas v Prekmurju smo pa kot srbi. Manj imaš, več daš. Ko sva se midva poročila pred 4 leti, je bil najmanjši znesek 30.000,00 sit. Sva dobivala po 50, 70, 90. Je pa pol lepo dinarčke štet. Kolegi pa 100 evrov - no, ko sem se jaz poročala je to bilo 100 mark.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 21:04:09
|
|
|
|
andrejka82
|
Midva sva dobila od starih starsev po 50.000 sit, od mojih starsev ne bom napisala zneska, da ne bom izpadla domisljavo, od kolegov pa 50 EUR po osebi. Prijateljem dajeva denar po 100 EUR. Se mi zdi denar se najbolj pametno dat.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 21:26:03
|
|
|
|
Gina
|
Ojoj, pa kaj so vsi iz češnje padli, da take gromozanske vsote dajejo na porokah! Al sm pa jst mal mim. Nazadnje sem dala nekje med 15.000. in 20.000- za darilo, leto in pol nazaj. Po moje tisti, ki si lahko privoščijo dati več, ne razumejo, da nekateri živimo iz malo manj denarja. V končni fazi ne vem, zakaj bi svojim otrokom ne kupila nič, nekomu, ki se poroči, pa bi dala denar, iz katerega cel teden živimo? To moraš pri sebi razčistit, kaj ti več pomeni - kar mislijo potem o tebi drugi, ali tvoje realno stanje in življenje post festum, ko si dal več kot zmoreš. Aja, spliš, 50.000.- je pa totalno preveč, v vsakem primeru - no za moj okus seveda.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 21:53:32
|
|
|
|
Wilson
|
Odvisno k komu gremo na poroku. Tesnim sorodnikom damo več. Prijateljem pa po 100 EUR. Lp
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 23:47:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz (oz. midva) sva mojemu bratu dala za poročno darilo 100.000 SIT. Je pač edini brat in računam, da je poroka samo 1x v življenju . Za bratrance, sestrične, prijatelje se mi pa zdi da je 100-200 EUR dovolj, odvisno, koliko si lahko privoščiš. Če rečejo denar, daš denar, sicer kupiš darilo...
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 9.9.2006 23:51:40
|
|
|
|
Marogica
|
Meni se tudi zdi 40 jurjev preveč. Midva dava 100 Evrov prijateljem in sorodnikom, razen moji sestri sem dala kar nekaj več, pa še to zato, ker sem bila njena poročna priča. Midva sva dobivala različne zneske od 10-40 jurjev na družino. Od mojih staršev pa precej več.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 0:22:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko sva se midva poročila, sva dobivala od 10.000 do 150.000 (starši). Ko se je poročala moja prijateljica, sva ji najprej mislila dati 50.000, potem pa sva zaradi denarne stiske govorila o 25.000 in na koncu dala 20.000.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 9:55:50
|
|
|
|
bamby
|
Mene pa zanima, od kdaj velja pravilo, da drugi diktirajo, koliko moraš dati za darilo Meni se zdi bolj normalno, da daš, kolikor želiš, oziroma zmoreš, ne pa da je to neka obveznost, ki jo povrhu zahtevajo še drugi. Ne zdi se mi napačno, če mladoporočenci želijo denar, ker si s tem kupijo nekaj, kar res rabijo in kar jim je všeč. Tudi midva sva izrekla željo za denar, ko sva se poročila. Nekateri so se tega držali, drugi spet ne, nikomur pa nisva ničesar očitala, če se je kdo odločil prinesti darilo kot paket in tudi nisva štela denarcev, kdo je koliko prinesel. Vsak je dal po svoji presoji. Eni nekoliko več, drugi, ki niso imeli, pa nekoliko manj. Zatorej, če sta mladoporočenca pametna, tudi tega ne bosta počela in bosta sprejela to kot darilo.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 12:15:18
|
|
|
|
muki1
|
IZVIRNO SPOROČILO: .malina A zato se folk tko rad ženi? Ja, midva sva se poročila izključno zaradi daril. Drugače se niti kaj preveč ne marava .
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 14:10:50
|
|
|
|
arielca
|
Mi2 sva od staršev in od moje sestre dobila nekaj več denarja, ostali sorodniki in prijatelji pa so dali po 100 evrov. Tudi mi2 sva dala za darilo 100 evrov. S kolegi imamo nekak tihi dogovor in damo vsi enako, pa je.
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 19:33:36
|
|
|
|
Mojca20
|
TU MAČ!
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 20:01:03
|
|
|
|
April
|
Meni se zdi 100 evrom čist zadost. Kaj več bi že težko dala, pa tudi nerodno bi mi bilo vzet, če bi se jaz poročila.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 20:31:33
|
|
|
|
smrka
|
40 000 sit je kar vredu znesek... za tiste ki mislite da je to prevec.. pa povejte kaj sploh lahko kupite pod 40 000??? Noben malo boljsi hisni multipraktik.. al pa recimo DVD ni pod to ceno.. KUpit pa nekaj sam da zgleda da je in da je pocen.. na koncu se lahko samo osramotite. To je moje mnenje.
|
|
|
|
RE: Koliko denarja za poroočno darilo? 10.9.2006 20:34:28
|
|
|
|
Bubamaraa
|
100EUR je čisto dovolj, če nisi poročna priča.......
|
Ime za deklicoLucka9Katero ime vam je všeč?Anastazija (
17%)
Arija (
10%)
Živa (
31%)
Klara (
42%)
Število vseh glasov: 356Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!