|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko GH pojedo vaši otroci?
18.12.2007 10:51:06   
Mesečnica
Naš 6 in pol mesečni user posted image že nekaj časa je samo gosto hrano (mleko zavrača!). Čisto tako, iz firbca, me zanima, koliko GH pojedo vaši user posted image ?

Naš poje:
- zjutraj: cca. 150 do 200 ml mlečne kašice,
- dopoldan: cca. 350 ml zelenjavne kašice,
- popoldan: cca. 150 ml sadne kašice,
- zvečer: cca. 150 do 200 ml mlečne kašice.

Poskušala sem uvesti še kakšen obrok, pa ne gre - če ni dovolj lačen, noče jesti. Ponoči pa že od druge polovice 3. meseca ne jemo, ker se nič več ne zbuja, ampak kar lepo spi user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko GH pojedo vaši otroci?
18.12.2007 11:12:47   
biga
Moj sin bo čez teden dni star 7 mesecev in je pri nas podobna situacija kot pri tebi. Zadnje dni noče mleka, ampak bom še videla, če ga zavrača, ker je trenutno bolan, ali ga enostavno več ne mara (pije pa Pregomin). Tako mu dajem mleko v riževo kašico ali polento ali krompirček, kjerkoli ga lahko umešam. Ima pa prav tako 4 obroke, ker nikakor mi ne uspe še kakšnega. Ponoči namreč že nekaj časa ne je, kljub temu da se zbuja (zobki, vročina ipd.), očitno ni lačen, pa tudi zjutraj še ni takoj lačen, ampak šele okrog pol desetih. Pediater mi je rekel, da je važno, da ima vsaj dvakrat mlečni obrok (idealno bi bilo od 500 do 600 ml mleka dnevno pri tej starosti) in pa enkrat zelenjavni in enkrat sadni obrok. Jaz če se le da mu zaenkrat večkrat ponudim mleko, četudi na račun sadnega obroka. Je pa res, da zadnje čase ni navdušen nad mlekom. Če dete pridobiva normalno na teži, potem mislim, da se nimaš česa bati. Mi smo imeli pri 6,5 mesecih 71 cm in 8.500 g.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 11:36:24   
kaya2007
jaz sploh ne merim po ml, ker poje le po par žličk GH, edino zvečer včasih poje vso kašico, ki jo naredim iz 30-40ml vode.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 14:06:34   
ajdaN
Zakaj pa še en obrok, saj poje dovolj. Sploh tistih 350ml je  meni zeloooo veliko za toliko starega - to sta v bistvu 2 obroka. Naš prvi je imel pri tej starosti skoraj 10kg, bil jedec 1A, pa ni nikoli zmazal naenkrat take količine.

Pri nas ima čez dan 4 obroke po cca 180ml - včasih malo več, včasih malo manj. In sicer okrog 9ih, okrog pol enih, okrog štirih, pa okrog pol sedmih. Res pa da ima zjutraj in zvečer še mleko.

Bi pa na tvojem mestu zmanjšala tole zelenjavno kašico pa probala dat še kaj mlečnega. Ker mleka dobi tvoj kar malo premalo. Probaj čez kakšne 2 tedna nekam uštulit še kakšen jogurt ali skuto.

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 14:16:54   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: ajdaN

Zakaj pa še en obrok, saj poje dovolj. Sploh tistih 350ml je  meni zeloooo veliko za toliko starega - to sta v bistvu 2 obroka. Naš prvi je imel pri tej starosti skoraj 10kg, bil jedec 1A, pa ni nikoli zmazal naenkrat take količine.

En obrok sem hotela zato, da bi v dnevu jedel večkrat ampak v manjših količinah. Pa ne gre user posted image . Ja, ta zelenjavni obrok se tudi meni zdi zelo velik, a kaj morem, malemu očitno paše zelenjava. Na začetku je pojedel cca. 150 ml, potem se je pa to kar povečevalo user posted image (malo več sem skuhala zato, ker sem imela namen sama pojesti, pa kmalu ni nič več zame ostalo user posted image ). Nad sadjem ni nikoli tako navdušen user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: ajdaN

Bi pa na tvojem mestu zmanjšala tole zelenjavno kašico pa probala dat še kaj mlečnega. Ker mleka dobi tvoj kar malo premalo. Probaj čez kakšne 2 tedna nekam uštulit še kakšen jogurt ali skuto.

Sem poskusila zmanjšati, pa ne gre. Mali kar odpira usta in če ne dobi, je jok! Ker mlečne kašice poje vedno manj, sem mu zdaj v to kašico začela vmešavati adaptirano mleko, pa ga očitno nič ne moti user posted image .

Jogurta in skute pa se mu zaenkrat še ne upam dati, ker sem imela v otroštvu sama ful težave s kravjim mlekom in ker je to menda v veliki meri dedno pogojeno, bom raje še malo počakala, da ne bo pri user posted image enako kot pri meni.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2007 14:23:34   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: biga

Moj sin bo čez teden dni star 7 mesecev in je pri nas podobna situacija kot pri tebi. Zadnje dni noče mleka, ampak bom še videla, če ga zavrača, ker je trenutno bolan, ali ga enostavno več ne mara (pije pa Pregomin). Tako mu dajem mleko v riževo kašico ali polento ali krompirček, kjerkoli ga lahko umešam. Ima pa prav tako 4 obroke, ker nikakor mi ne uspe še kakšnega. Ponoči namreč že nekaj časa ne je, kljub temu da se zbuja (zobki, vročina ipd.), očitno ni lačen, pa tudi zjutraj še ni takoj lačen, ampak šele okrog pol desetih. Pediater mi je rekel, da je važno, da ima vsaj dvakrat mlečni obrok (idealno bi bilo od 500 do 600 ml mleka dnevno pri tej starosti) in pa enkrat zelenjavni in enkrat sadni obrok. Jaz če se le da mu zaenkrat večkrat ponudim mleko, četudi na račun sadnega obroka. Je pa res, da zadnje čase ni navdušen nad mlekom. Če dete pridobiva normalno na teži, potem mislim, da se nimaš česa bati. Mi smo imeli pri 6,5 mesecih 71 cm in 8.500 g.

Ja, naš je tudi šele precej pozno zjutraj lačen, šele okrog 8. ure, pa zvečer je med 18.30 in 19.30 uro. Tega sploh ne razumem user posted image . Kako lahko toliko časa zdrži brez hrane? Potem pa okrog 11. ure poje 350 ml zelenjavne kašice! Noro!

Glede teže me ne skrbi, čeprav je malo bolj suhcen kot drugi otroci, ki jih vidim pri pediatrinji ali pa na TV. Pri 6 mesecih in pol ima 72 cm in 7,5 kg (ob rojstvu je imel pa 54 cm in 4,15 kg), vendar pediatrinja pravi, da je OK.

Če mu mleko samo pokažem, plane v jok, tako da sem zdaj s tem kar prenehala. Upam, da bo vsaj kašice še jedel, čeprav je videti, da mu vedno manj dišijo user posted image .

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.12.2007 20:19:30   
kristi
Punce blagor vam,moj mikeni ima osem in po mesecev pa bi jedl samo moleko.Redko kdaj imam srečo a poje 50ml.sadne ali mlečne kašico.Ponoči še dvakrat jemo po 150 mleka!!!Res da imamo skoraj 80 cm.in 8,7kg tako da lepo napredujemo ampak kako naj ga navadim na hranouser posted image ,sem poizkusila tudi da ni jedl 4 ure valda bo lačen pojedel kar mu dam.Ampak ne par žličk potem pa jok!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?