Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga Moj sin bo čez teden dni star 7 mesecev in je pri nas podobna situacija kot pri tebi. Zadnje dni noče mleka, ampak bom še videla, če ga zavrača, ker je trenutno bolan, ali ga enostavno več ne mara (pije pa Pregomin). Tako mu dajem mleko v riževo kašico ali polento ali krompirček, kjerkoli ga lahko umešam. Ima pa prav tako 4 obroke, ker nikakor mi ne uspe še kakšnega. Ponoči namreč že nekaj časa ne je, kljub temu da se zbuja (zobki, vročina ipd.), očitno ni lačen, pa tudi zjutraj še ni takoj lačen, ampak šele okrog pol desetih. Pediater mi je rekel, da je važno, da ima vsaj dvakrat mlečni obrok (idealno bi bilo od 500 do 600 ml mleka dnevno pri tej starosti) in pa enkrat zelenjavni in enkrat sadni obrok. Jaz če se le da mu zaenkrat večkrat ponudim mleko, četudi na račun sadnega obroka. Je pa res, da zadnje čase ni navdušen nad mlekom. Če dete pridobiva normalno na teži, potem mislim, da se nimaš česa bati. Mi smo imeli pri 6,5 mesecih 71 cm in 8.500 g. Ja, naš je tudi šele precej pozno zjutraj lačen, šele okrog 8. ure, pa zvečer je med 18.30 in 19.30 uro. Tega sploh ne razumem . Kako lahko toliko časa zdrži brez hrane? Potem pa okrog 11. ure poje 350 ml zelenjavne kašice! Noro! Glede teže me ne skrbi, čeprav je malo bolj suhcen kot drugi otroci, ki jih vidim pri pediatrinji ali pa na TV. Pri 6 mesecih in pol ima 72 cm in 7,5 kg (ob rojstvu je imel pa 54 cm in 4,15 kg), vendar pediatrinja pravi, da je OK. Če mu mleko samo pokažem, plane v jok, tako da sem zdaj s tem kar prenehala. Upam, da bo vsaj kašice še jedel, čeprav je videti, da mu vedno manj dišijo .
|