Vijoličarka
|
Midva znava biti oba zelo temperamentna, nisva pa kaj prida uspešna pri muljenju. Z leti je temperamentnih izpadov manj, ker se učiva iz preteklih izkušenj, zato se navadno brez tega lahko zmeniva. A če že pride do krize, potem 'popusti' tisti, ki mu je uspelo obdržati za trohico več zdrave pameti. Včasih je to on, včasih pa jaz. Muljenje je zelo kratkotrajno, največ do pol ure, ker oba strašno trpiva, če se ignorirava. V bistvu jaz tega časa nimam za muljenje, ampak čas za ohlajanje glave ter premislek in res se potem lahko normalno pogovoriva in najdeva rešitev ali kompromis. Pri vama se mi zdi precej drugače. Namreč, da tvoj mož uprablja to muljenje ne kot čas za ohladitev ter razmislek za rešitev problema, temveč kot orožje, da bi dosegel, kar si želi. Ne za iskanje kompromisa, ampak za uveljavljanje svoje volje. Če si vedno ti tista, ki ne zdrži in se opraviči, pa če je kriva ali ne, potem lahko ta nezdravi vzorec presekaš samo tako, da zdržiš dlje, kot on. Ko bo prišel do tebe, mu lahko poveš, da si sita tega, da se vedno muli, da te izsiljuje, da je to otročje in da te tudi boli, ker imaš občutek, da on izrablja tvoje trpljenje, ko ne komunicirata ter da se morata oba potruditi, da bosta iznašla in razvila bolj zdrav način komuniciranja in reševanja problemov. Potrpljenje torej.