|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa zdržite?
28.9.2011 13:48:21   
Sarica2
Pozdravljene!
Koliko časa ve zdržite, da se s možem ne pogovarjata po prepiru? Pri nama je bilo tokrat res hudo. Običajno vedno jaz popustim, se začnem pogovarjati z njim, ... se mu opravičim - pa tudi če nisem kriva. Sedaj pa že od nedelje zvečer ne govoriva. Meni se že meša. Kaj naj storim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa zdržite?
28.9.2011 13:55:25   
ronja
Nič, nimava tega načina trmarjenjauser posted image . Sicer sem precej trmast človek, ampak glede tega pa veva, da se bolj splača zmenit, tako da noben ne kuha mule in sva se oba pripravljena pogovorit, kadar je pač kaj takega. Je pa res, da najino kreganje navadno ne izgleda ravno klasično in se potem noben nima za kaj držat. Nimava vedno istega mnenje, itak, ampak večinoma se nekak zavedava, da se oba trudiva prit do kompromisa. Kadar pozabiva, pa užaljeno poveva, kaj nama ni všeč in se pogovoriva in je ok.
To smo delali dokler smo bili še mladi pa trapastiuser posted image , samo ker sem trmasta, so navadno fantje vedno prvi začeli pogovoruser posted image . Zdaj pa ni treba, ker to fazo kar preskočiva, se direkt pogovoriva, pa je.

Če se kaj spričkava kdaj za kako bedarijo, ker sva oba nataknjena, pa navadno niti to ni potrebno in samo en prime drugega za roko in oba to razumeva kot premirjeuser posted image . Na splošno sva oba precej zmedena, če se to zgodi, ker se nimava navade prcat za bedarije.

Se mu pa po moje jaz ne bi opravičevala, če ne bi mislila, da sem kriva. Bi si želela pogovorit, to ja, ampak da bi pa rekla nekaj, kar ne mislim, samo da bo mir pri hiši... to pa ni moj stil.

Kaj pa če ga vprašaš, če se pogovorita in rešita težavo? Je tudi na to tiho?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2011 14:05:01   
mojcaziga
Uh, to "grdo" navado je moj prinesel od doma. Njegova dva sta se ločevala od njegovega 7. leta in nekako ni bil navajen, da se partnerja pogovarjata, razen o nujnih stvareh, po prepiru pa sploh ne user posted image .
Sama imam rada čiste račune in običajno kar povem kaj me moti ipd in ne čakam, da se mi zadeve nakopičijo - torej je na začetku bila večna tišina user posted image . Ker sem nekako razumela in vedela iz kakšnoh razmer prihaja, sem ga poskušala navaditi na drug, moj, način oz. mu pokazati, da obstaja še kak drug, pravilnejši / pametnejši način. In se je sicer res navadil, ampak na to, da se je on zmulil in bil tiho, sama pa sem po določenem času stopila do njega in mu začela razlagat.......user posted image
No, v glavnem, Enkrat se zgodi isto in sem bila tiho zagotovo več kot teden dni - in ja, sva že živela skupaj. Kak dan, dva mu je bilo še logično, ampak potem sem videla, da mu ni ravno prav in je čakal, da bom stopila do njega inbo spet ok. AMpak se nisem dala in vztrajala. No, po dobrem tednu pa je on začel s pogovorom in je priznal, da tišina in muljenje sploh nista tak fajn. Seveda ne, če pa s tem ni dobil dovolj pozornosti.

Zdaj pa bi mi skoraj pasal kak dan tišineuser posted image

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2011 14:14:28   
Medea10
Midva se pa pogovarjava (sicer zelo freh ampak se) po tem ko se spičiva. Preden sva imela hčerkico, sva se dostkrat šla tiho mašo, zdaj ko pa imava tamalo pa več ne. 

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2011 14:27:33   
amorcek
če se mata rada bom rekla tole...
Moški zase mislijo, da so oh in splohuser posted image ne čisto vsi, ampak večinoma imajo svoj MOŠKI EGO.
Ženske mamo pa eneo lepo sposobnost k se znamo mal ponižat pa mal požret svoj ponos v dorbro razmerja. Zavedamo se, da ni vredno kuhat mule in čakat na moškega, da nam bo dav prav če imamo prav, medtem pa mimo nas bežijo dnevi, ki bi jih lohko preživel čisto drugače. Če hočejo imeti prav...PHAA pa naj majo... če se ne gre za kakšne resne stvari ali stvari ki odločajo o našem življenju jim pustmo. Saj ne da naj bomo sužnje pa v vsem ustrezat partnerju, ampak res dobro premislimo če se splača.... mi2 se skregava, vem da ni tako kot pravi ampak vem da mi veliko več pomeni, da se razumeva, imava fino, kot pa to da mi da prav. PRAV PA NAJ BO TRAVA VIJOLIČNA ČE TAKO ŽELI, SAMO DA SE IMAVA FINO, KER JE ŽIVLJENJE KRATKO, DNEVI PA ŠE KRAJŠIuser posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2011 14:31:35   
pikus

IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

Moški zase mislijo, da so oh in splohuser posted image ne čisto vsi, ampak večinoma imajo svoj MOŠKI EGO.

Ja. Ženske pa... ma dajuser posted image

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2011 14:34:37   
amorcek
IZVIRNO SPOROČILO: pikus

Ja. Ženske pa... ma dajuser posted image

vidššš:Duser posted image pa še res jeuser posted image en že pizdulera

(odgovor članu pikus)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2011 14:38:48   
pelin
Jaz s takim, ki ima tihe dneve kuhanja mule, ne bi zdržala dolgo...Pri nas tega ni ...so pa  občasne visokofrekvenčne eksplozije z moje in jezni odhodi na čik na balkon ob zvoku loputanja vrat z njegove stran  user posted image ....Ne tihi dnevi, ne glasni prepiri niso posebej za hvalit, posebej če imaš poslušalce- otroke. Midva se ponavadi lahko zadrživa da ne grmiva kadar sta maladva zraven, vendar se čisto temu ne da izogniti. Če takole gledam, mi je že kot otroku šlo na živce, če sta bila oče in mama skregana in se nista pogovarjala...še posebej, če sem morala biti kdaj posrednik med njima...v smislu"reči atku naj ...."...
Strokovnjaki pravijo, da je prepir le eden izmed bolj zdravih načinov reševanja konfliktov...Verjetno posebej zdravo kakšno dretje na partnerja ni, vendar tudi to, da vedno en popušča ni, ali pa da sta partnerja tedne tiho, ali pa da se na zunaj smejita, za zidovi pa tepeta,ali pa si lažeta . da je vse vredu...Še najslabši pa se mi zdi odnos, kjer živita eden mimo drugega, kjer sploh ne opazita da je kaj v odnosu narobe oz. sta drug  do drugega nezainteresirana...taki se ne prepirajo, ne mulajo, ne rešujejo konfliktov...takim je preprosto vseeno, ker se imajo tudi radi bolj malo...

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2011 14:48:37   
pelin
mi2 se skregava, vem da ni tako kot pravi ampak vem da mi veliko več pomeni, da se razumeva, imava fino, kot pa to da mi da prav.

Uuuuh...takole pa pri meni ne gre...se strinjam, da je fino, če se razumeva, vendar ne za ceno, da bi eden od naju vedno popuščal  ali polagal  orožje zaradi ljubega miru pri hiši...Temu se ne reče reševanje konfliktov, to je nalaganje in nalaganje nerazrešenih problemov na kopico, kopanje rane na želodcu, umetno dviganje pritiska...Vsaka mera je enkrat polna in tudi tist, ki imajo veliiike malhe tolerance in potrpežljivosti, jo kdaj napolnijo...Po moje gre več parov narazen zaradi takšnih nerazrešenih zadev, kot tisti, ki se znajo fino skregat.

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2011 14:50:31   
Sarica2
user posted image user posted image user posted image Vaši odgovori so siceruser posted image user posted image user posted image  takšni in drugačni. Vendar imam jaz dovolj tega, da zmeraj jaz popustim - samo da je mir v hiši. Vedno njegova "zmaga"user posted image , pa četudi jaz še naprej trpim. Tudi jaz bi rada, da se enkrat on opraviči - še posebej tokrat, ker je vse njegova krivda.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2011 14:53:55   
liliana
Pri naju praktično ni tistega "slika brez tona"....oz. traja maksimalno pol ure, pa še to z moje strani, da malo po žensko pokažem, da se mulim......user posted image

Spičiva se lahko že za malenkost, vendar se tako hitro kot se spičiva tudi pobotava......in normalno živiva naprej.....oba sva se pa sposobna tudi opravičiti eden drugemu.....

Brez veze se mi zdi gojiti neke grozne zamere zaradi malenkosti (ker običajno se skregava res zaradi brezveznih malenkosti, ko ima eden ali oba "slab dan")......in tudi izrečenim besedam v afektu kreganja ne posvečava posebne pozornosti, da bi pa zdaj analizirala in razglabljala o tem, da sva pa zdaj verbalno prizadela eden drugega......

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2011 15:07:04   
pikus
Prav mate... Revolucija. Dost je tega trpljenja. Naj na kolenih prosijo odpuščanja. Konec emancipacije...user posted image ....... user posted image ...user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2011 15:10:37   
ronja
Sarica, na tvojem mestu jaz ne bi začela prva govorit - lahko mu rečeš, da če se hoče pogovorit, naj pove, do takrat pa naj bo po njegovo - tiha maša. Je zoprno, ampak način, da vedno en poklekne, pa tudi ni pravi.

Meni tudi tista vijolična trava ne potegne. Lubi na srečo ni tak, je pa tak moj fotr - in ne bo noben popustil in si bova v nedogled dokazovala, če bi nama drugi pustiliuser posted image .

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2011 15:11:54   
amorcek
ne ne ne :D ne rečem da naj popusti. Naj preceni koliko je to vredno. Če je zanjo pomembno naj se ne pusti aneuser posted image Jaz stvari ki mi niso tako pomembne pač pustim.... Je pa res da odkar delam tako moj ve kaj mi veliko pomeni in takrat na cev prepir gleda drugače se mi zdi. Vidi da ne popuščam in ve da se za določeno zadevo nebom dala in takrat se malo zmehča. Hočem samo povedat, da ni treba za vsako malenkost se kregat al pa met tihe mašeuser posted image

(odgovor članu pikus)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2011 15:16:25   
katy83
pri nama pa je tak, da se moj sploh kregat ne znauser posted image user posted image user posted image Jao, kak mi gre na živce, ko se hoče krega, pa me ignorirauser posted image ...no potem padejo z moje strani kake viskofrekvenčne (Pelin user posted image user posted image ), potem greva vsak v svoj kot za kake pol ure, potem pa ko se jaz pomirim, pa se lepo zmeniva. Čeprav moj vedno reče, da se kao nisva kregala. user posted image
Teh tihih dni in tednov se ne greva, ker jaz ne bi zdržala. user posted image

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2011 15:36:49   
ronja

A ga greš nadret, če se ne misli nič skregat s tabo?user posted image

Mal heca - meni tudi ni všeč to muljenje, se mi zdi škoda časa. Ampak se mi zdi brezveze, da bi to vedela samo jaz, on pa ne. Itak nobenemu ni to prijetno. Ampak če vedno ti popustiš, on ne uspe niti pogruntat, da to ni ok, ker pač samo čaka, da boš ti prišla do njega. Jaz bi počakala in ko bi se pogovorila potem, bi ga vprašala, če se mu ne zdi to trapasto in bi se zmenila, da se ne greva več tega - a ne bi bilo to boljše?

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2011 15:44:47   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A ga greš nadret, če se ne misli nič skregat s tabo?user posted image

včasih pa res, jauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.9.2011 16:09:34   
ZARA
Do njegove plače.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2011 16:47:29   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: katy83

pri nama pa je tak, da se moj sploh kregat ne znauser posted image user posted image user posted image Jao, kak mi gre na živce, ko se hoče krega, pa me ignorirauser posted image ...no potem padejo z moje strani kake viskofrekvenčne (Pelin user posted image user posted image ), potem greva vsak v svoj kot za kake pol ure, potem pa ko se jaz pomirim, pa se lepo zmeniva. Čeprav moj vedno reče, da se kao nisva kregala. user posted image

Hehe, enako pri nama user posted image .

Moj se tudi ne zna kregat user posted image  .

Tihih dni se ne greva, ker jaz nisem tip za to oz. če se spričkava zvečer, potem vedno poskrbiva, da greva pobotana spat. Še moja babica je vedno govorila, da skregani nikoli ne smemo iti spat. In tudi jaz spat ne bi mogla, če se ne bi pobotala.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.9.2011 18:46:25   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Sarica2

user posted image user posted image user posted image Vaši odgovori so siceruser posted image user posted image user posted image  takšni in drugačni. Vendar imam jaz dovolj tega, da zmeraj jaz popustim - samo da je mir v hiši. Vedno njegova "zmaga"user posted image , pa četudi jaz še naprej trpim. Tudi jaz bi rada, da se enkrat on opraviči - še posebej tokrat, ker je vse njegova krivda.

In s tem ko ti prva spregovoriš mu vedno več moči daješ... sama mu daješ moč, da te lahko psihološko maltretira. In točno to počne.

Midva se skregava in sva tiho. In se potem še enkrat skregava, zakaj sva tiho. Sicer sm pa ponavad jest tista k je bl trmasta...ampak nikol ne greva skregana spat, to je pa res.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.9.2011 19:28:50   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: Sarica2

In s tem ko ti prva spregovoriš mu vedno več moči daješ... sama mu daješ moč, da te lahko psihološko maltretira. In točno to počne.

Midva se skregava in sva tiho. In se potem še enkrat skregava, zakaj sva tiho. Sicer sm pa ponavad jest tista k je bl trmasta...ampak nikol ne greva skregana spat, to je pa res.

se podpišem. pri nas je edino ta razlika, da mogoče celo prespiva skregana, zjutraj se pa objameva in pobotava. Včasih pomaga, če kaj prespiš in vidiš drugi dan drugače.

Drugače sem pa jaz ful trmasta, pa tudi moj mož ni kr tako.user posted image . Čeprav sem ga komaj prevzgojila, da se vse sproti pomeniva, tako, da me včasih še vedno podraži, da mi bo povedal čez par mesecev kar ga moti, ker ve, da bom user posted image . Mam rada čiste račune.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.9.2011 19:36:22   
nusi
par minut

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.9.2011 19:39:17   
Izabelina
js se pa z lahkoto mulm par dni, to pomen, da ne govorim z njim (razn če je nujno) in nasploh zlo grdo gledam... vem, da ni to ravn najbolši način samo je edini na katerga sm navajena in počas, počas delam na tem, da se ne bi mulla ampak povedala kje me tišči...

hecno je ker moji doma se tko "kregajo" da mata tihe dneve/tedne/mesce, pr njemu pa letijo stoli/krožniki/pepelniki in visokofrekvenčne besede... za moje pojme nč od tega ne dobr ampak se še vedno raj mulim kokr da bi se drla in vpila...

idealne načine reševanja konfliktov pa še iščeva...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 28.9.2011 19:40:34 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.9.2011 20:57:46   
arabela*
ne maram se mulituser posted image

Sem za to, da se stvari razjasnijo in furamo naprej. Ignor me ubijauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.9.2011 21:24:26   
Vijoličarka
Midva znava biti oba zelo temperamentna, nisva pa kaj prida uspešna pri muljenju.

Z leti je temperamentnih izpadov manj, ker se učiva iz preteklih izkušenj, zato se navadno brez tega lahko zmeniva. A če že pride do krize, potem 'popusti' tisti, ki mu je uspelo obdržati  za trohico več zdrave pameti. Včasih je to on, včasih pa jaz. Muljenje je zelo kratkotrajno, največ do pol ure, ker oba strašno trpiva, če se ignorirava. V bistvu jaz tega časa nimam za muljenje, ampak čas za ohlajanje glave ter premislek in res se potem lahko normalno pogovoriva in najdeva rešitev ali kompromis.

Pri vama se mi zdi precej drugače. Namreč, da tvoj mož uprablja to muljenje ne kot čas za ohladitev ter razmislek za rešitev problema, temveč kot orožje, da bi dosegel, kar si želi. Ne za iskanje kompromisa, ampak za uveljavljanje svoje volje.

Če si vedno ti tista, ki ne zdrži in se opraviči, pa če je kriva ali ne, potem lahko ta nezdravi vzorec presekaš samo tako, da zdržiš dlje, kot on. Ko bo prišel do tebe, mu lahko poveš, da si sita tega, da se vedno muli, da te izsiljuje, da je to otročje in da te tudi boli, ker imaš občutek, da on izrablja tvoje trpljenje, ko ne komunicirata ter da se morata oba potruditi, da bosta iznašla in razvila bolj zdrav način komuniciranja in reševanja problemov.

Potrpljenje torej.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?