|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa za prvi IVF?
2.4.2008 15:24:15   
cirila.p
živjo!

Do sedaj sem samo prebirala vašo pošto, pa moram rečt, da ste zelo zanimive. Pred nama je prvi IVF postopek. Sredi aprila sem naročena na GK v Lj. , da s zdravnico urediva papirje in jih pošljeva naprej.  Prosim, povejte, koliko časa ste čakale na prvi konkretni korak? V množici sporočil, nisem našla konkretnih odgovorov. Zanima me bolj za letos, kakšne so vaše izkušnje? Koliko časa komisija rabi, da odogovori? Imam narejen FSH in ostalo, kar je blo na tistem listu, HSG, histeroskopijo, mož ima narejena 2 spermiograma, 2 pregleda pri andrologu. Ali je realno pričakovati, da nama bodo " dojenčka" naredili že prej poletjem?? user posted image in lep pozdrav. Cirila
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa za prvi IVF?
2.4.2008 15:44:24   
rokapi
Prvi potopek verjetno bo pred poletjem, ne pozabita pa, da je verjetnost uspehana postopek enaka kot v naravnem ciklusu t.j. cca. 20%.

Ravno "naredijo" ne otroka... žal ni tako preprosto. Veliko uspeha želim!

(odgovor članu cirila.p)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2008 16:48:10   
cirila.p
seveda ne "naredijo" otroka, ampak malo se šaliti v taki situaciji, kot nas je večina na tem forumu, verjetno ni greh, kajne? kakšne izkušnje pa imate ostale, na GK v LJ? Na vsak pregled se toliko časa čaka, zato  takim tempom ginekološke kl. nisem preveč optimistična.
user posted image Upam, da mi bo še kakšna povedala svojo izkušnjo v zvezi z tem večnim čakanjem.

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2008 17:30:47   
spelka12
Če ti kaj pomaga še moja izkušnja, čeprav nisem v Lj. na kliniki ampak sem bila v Dravljah pri Rešu.
Na vrsti sem bila - TAKOJuser posted image . Moj je moral samo spermiogram opravt in to je bilo to.
Na kliniki je pa bojda druga zgodba in se kar konkretno čaka.
p:s: šaliti se ni nikoli greh, ampak nuja!
Upam, da prideš čim prej na vrsto pa veliko sreče.

(odgovor članu cirila.p)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2008 17:48:29   
Mijavček
Ne bi ti rada volje jemala, ampak tok, da boš bolj na realnem, če ne bo pred poletjem.... Žal na GK niso lih pr ta hitrih. Če bo vajin G šele sred aprila dal izvide na konzilij, vprašanje če boš dobila pismo od konzilija do maja, potem pa pokličeš  in se po tel naročiš in dobiš zaporedno št., in šele takrat ti pove kater mesec ob M pokličeš, kar je najmanj en mesec naprej, ne vem...user posted image  Mogoče, če boš mela kratek postopek, da te junija naročijo, mora pa bit postopek končan do 15.07.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2008 19:07:45   
Anonimen
moja izkušnja:
Lani marca sva opravila vse potrebne teste, jaz pri svoji on pri svojem zdravniku, ker je on tisti ki ima problem, smo bili prepričani, da bo njegov dr. poslal papirje naprej pa smo se zmotili. Konec novembra odidem do svoje g. in vprašam kaj se dogaja in ona ugotovi, da so papirji še vedni na kliniki.To je bilo na torek, je rekla , da bo dala papirje takoj sestri Tatjani, ki v Leonišču vodi koordinacijo IVF. Naslednji dan sama pokličem sestro Tatjano in jo povprašam, če še kaj manjka in sem dobila neg. odg.. Čez 2 dni pa me je že pošta doma čakala, kdaj naj se javim. To pa je bilo  januarja. Torej vsega skupaj od posredovanja moje g. sem čakala  mesec in pol.  Pol pa dober mesec špikanja, punkcija, ET, zdaj smo pa nosečiuser posted image .

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2008 9:49:18   
Tia-na
Vleče se, preden se opravijo vse preiskave, potem pa gre kar hitro. Januarja so šli papirji na kozilij, februarja sva se že "drogirala".

Ne vem pa, če bo vama uspelo pred poletjem, ker v tistem času že pazijo, da se jim kaj ne zaštrika čez poletje, ko imajo "zaprto".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2008 11:55:51   
rokapi
Pri nama z možem je na GK LJ (1.postopek) lani trajalo vse skupaj cca. pol leta, pri dr.Rešu pa je šlo res ekspresno in še uspešno.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2008 12:50:44   
ROZICA29
Moja iskušnja je pa taka: letos 03.03. so šli moji papirji na konzilij, 21.03. je konzilij zasedal, 26.03. sem dobila pošto, in včeraj 02.04. sem začela s špikanjem. Sem na GK Lj, in je res šlo vse zelo hitro, tako da sem bila pozitivno presenečena.

< Sporočilo je popravil ROZICA29 -- 3.4.2008 12:51:09 >

(odgovor članu cirila.p)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2008 13:23:34   
kajsica
cirila p. kaj pa preiskave za HIV, hepatitise in ostale spolno prenosljive bolezni že imata? Pa tvoj bris more biti star manj kot pol leta!!!

Če vse to že imata, potem mogoče mogoče, da prideta junija na vrsto, ampak zelo težko, ker potem pa so počitnice in težka bo.

Če pa še teh preiskav nimata, potem bosta na vrsti nekao september, oktober, žal!!!

Upam, da vama čimprej uspe priti na postopek in se potem uspešno konča!!! Držim pesti!

Drugače, pa ti priporočam, da se ne obremenjuj s temi zadevami, ker letos boš sigurno na vrsti, raje se sedaj sprostita, mogoče bi bilo bolje, da greš v postopek po poletju (čeprav si želiš že sedaj), ker ti postopki, so kar fizično težki (ampak se da preživet kamot), da ti pa ne govorim kako ti psiha trpi!!!! Raje se sedaj posvetita drug drugemu in se sprosti!

(odgovor članu ROZICA29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2008 14:00:59   
Tia-na
Moj bris je bil star 18 mesecev pa ni Blanka nič komplicirala. je zgleda imela dober dan. Drugače pa, če nisi nikoli imela nobenih težav z brisom, sprejmejo nekje do leta in pol, uradno je pa lahko star samo eno leto.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2008 20:02:52   
Anonimen
kaj pa preiskave za HIV, hepatitise in ostale spolno prenosljive bolezni že imata?

ZAVEDAM SE, DA BO MOJE UPRAŠENJE PRECEJ NEUKO (ravno zato moja anonimnost) a zanima me zakaj naredijo te preiskave?

(odgovor članu Tia-na)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2008 20:22:51   
Tia-na
Najbrž zato, če bi bila prenašalka katere od naštetih spolno prenosljivih bolezni, ti postopka ne bi delali, ker bi se lahko okužil tudi otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2008 20:57:56   
cirila.p
O najlepša hvala za te odgovore. user posted image nisva še bila poslana na nobene preiskave kot so HIV, hepatitis in ostale prenosljive bolezni. Upam, da se to ne čaka tako dolgo. Se pravi, če bova imela srečo, bo pred poletjem, no drugač pa jeseni. Ker mi čas ravno ni naklonjen, leta bežijo, se seveda mudiuser posted image
A pri Rešu je tudi potrebno toliko preiskav?
Sporočam, kako bom napredovala (od vrat do vrat), ha, ha..

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2008 21:09:20   
Tia-na
Pri nama je bilo tako, da so šli papirji na konzilij brez teh krvnih preiskav o spolno prenosljivih boleznih, moraš pa jih imeti, ko prideš k sestri Blanki in na prevzem zdravil. Takrat moraš tudi prinesti izvide brisa, ki naj bodo stari nekje do enega leta. Mesec gor ali dol.

Torej, če imata vse ostalo narejeno, kar se mi zdi, da imata, gresta na konzilij, ki zaseda enrkat mesečno in potem kmalu dobiš pošto in vabilo na postopek. problem so pa počitnice, ker je klinika kar nekaj časa zaprta in ni postopkov, jeseni se nas bo pa spet vsulo stotine na postopke. :)

Aja, če ti EMŠO že malce nagaja, te pa vzemejo malce "prek vrste". Ko se prijaviš na postopek, te vedno vprašajo tudi za starost, in če si blizu kristusa, si kar hitro na igli. user posted image

(odgovor članu cirila.p)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.4.2008 21:11:14   
Tia-na
Eh, bisteno sem ti pa poazbila napisat. EMŠO nagaja ... user posted image

Krven preiskave spolno prenosljivih bolezni so hitro. Ginekologinja ti da napotnico in greš v sosednjo stavbo - zavod za transfuzijo, ti vzamejo kri in čez par dni so izvidi že v tvoji kartoteki, sestra pa ti jih nato pošlje domov.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.4.2008 21:14:23   
cirila.p
sem že preko trideset in  upam, da bo to res držalo. Se trudiva dve leti, neverjetno kako hitro leta minejo. Naekrta se zaveš, da bo treba po pomoč. Samo upati je potrebno. 

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.4.2008 21:43:20   
kajsica
cirila p. nočem ti jemati upanja in upam, da vama res uspe pred poletjem prit na vrsto, samo v tem primeru je pa težko, da ti bo uspelo.

Mene niso dali prej na konzilij, dokler nisem na posvet prinesla vseh izvidov, tudi vseh krvnih ( Tia-na; ne vem kako je tebi uspelo), šele potem so mi izpolnili papirje za konzilij. Za krvne izvide pa sem jaz dala kri v laboratoriju v domačem kraju in na izvide sem čakala od 7 do 10 dni, tako da so zelo hitri.

Cirila poglej realno, če imaš posvet sredina aprila, kot prvo obravnava tvojo vlogo konzilij verjetno šele naslenji mesec, to je konec maja, če le ni prevelika gužva, drugače šele naslednji mesec.

Malo čez 30, pa verjemi da te še ne "jahajo" leta. Ker če boš to rekla na GK potem ti bodo rekli, da te bi prednostno obravnavali pri 40 letu. Poglej jaz sem stara polnih 35, pa nimam nikakršne prednosti pri letih, trudiva pa se 8 let (pri meni je bilo še malo logističnih težav, pa ne zaradi mene ampak zaradi GK). V novembru sem bila šele v prvem postopku, sedaj pa zaradi razno raznih težav, še vedno čakam na postopek.

Ne me narobe razumet, ni namen mojega posta ti zbijati moralo, ampak bi ti samo rada realno pokazala sliko kaj te čaka, ker vidim da si zelo zelo želiš, da bi bilo vse skupaj pred poletjem, pa da ne boš preveč razočarana.

Pa še dva nasveta, da se ti ne bo dogajalo kaj podobnega kot meni. Pozanimaj se pri G ko boš šla v Leonišče, katera sestra vodi dokumentacijo za konzilij in jo malo pokliči, kdaj ti bo vse šlo naprej, da te ne bodo prelagali.

Drugi nasvet, jaz na tvojem mestu, če se ti res tako zelo mudi, bi šla do Reša, ker tam boš verjetno res prej na vrsti. Tudi jaz sem bila pri njemu na posvetu, ker sem zaradi določenih komplikacij iskala drugo mnenje. Ampak, prvo kar je meni rekel, je bilo to, da sem imela precej močno dozo stimulansov - hormonov in sem sproducirala kar precejšnje število celic. Vem da on daje precej manjše doze. Kaj je pravzaprav efekt, pa ti ne znam povedati. Je pa ravno tako uspešen kot GK ali pa MB. Mislim pa da moraš pri Rešu tudi imeti krvne izvide - naj me katera popravi.

Odloči se sama, samo ko in če se boš odločila za drugo varianto in dobila drugo napotnico, ti ta na GK propade in greš še enkrat skozi proceduro konzilija.

(odgovor članu cirila.p)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.4.2008 8:34:14   
Tia-na
Ja, prve štiri IUI sem opravila celo brez  izvidov spolno prenosljivih bolezni. Noben mi ni nič rekel na kliniki, jaz sem pa potem šele na forumih zvedela, da jih potrebujem tudi za IUI.  Zgleda so spregledal in na konziliju niso bili pozorni. Šele za IVF sem jih morala imeti za sestro Blanko, te se pa ne bi dalo okol prinesti. user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.4.2008 10:23:09   
rokapi
Pri dr. Rešu gre vse precej hitreje. Najbolje, da se pozanimaš iz prve roke - se naročiš vzporedno še pri njemu, in boš videla.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.4.2008 15:14:19   
hedviga
Tudi midva sva za IVF-od petka.
Pa so sestre rekle da bo pošta v mesecu ali dveh, postopek pa šele jeseni... user posted image
Kar se mi zdi nenavadno, ker se je kot kaže februarskim in januarskim dogajalo bistveno hitreje.
Grozn...

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.4.2008 15:52:04   
Mijavček
To je zato, ker julija in avgusta ne delajo IVF-ov. Tako, da če ta dva meseca odšteješ, potem je isto.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2008 15:56:14   
Mijavček
Aja, se je pa situacija na GK bistveno popravila v zadnjem letu.... Leta 2006, sem jaz čakala od junija 2006 do konca januarja 2007 na prvi postopek.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.4.2008 9:26:53   
hedviga
Ja, maš prav. Če konc maja dobim pošto je logično, da ne morm bit na vrsti pred jesenjo...
Kako je pa z nadaljnimi postopki? Je čakalna doba enaka? al kako?
Ma sej...sej smo navajene čakat iz meseca v mesec...user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.4.2008 12:15:22   
Mijavček
Med enim in drugim postopkom naj bi bile vsaj tri Muser posted image . Če je postopek slučajno neuspešen se takoj prijaviš za naslednjega (če si psihično pripravljena seveda) in več kot tri mesece ni za čakat. Če maš pa zamrznjenčke lahko pa še prej.
Ampak upam, da ti bo itak zdaj že ratalo!
Srečno!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?