Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 10:58:03
|
|
|
|
Bejba
|
Ampak mislim res ukvarjate z njim, da se usedete poleg njega in se z njim igrate? Jaz priznam, da sedaj bore malo, ker sem totalno fuč od te nosečnosti, sploh pa ne morem na tleh sedet, še sama sebe komaj prenašam.....tako, da imam včasih slabo vest. Se mi zdi, da se mu najbolj posvečam, ko sva zunaj. Doma pa se v bistvu večino časa crkljava na postelji. Kako je pri vas? LP; Bejba
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 11:01:11
|
|
|
|
corfu
|
Čisto odvisno od dneva in moje razpoloženosti. se že od nekdaj sam veliko zamoti, zdaj ko je lepo vreme ima pa toliko dela z poganjalčki, pa z našim psom in raziskovanjem, da sem mu bolj odveč in ima rad mir. Zelo rad pa gleda knjigice in takrat ti ne da mira, moraš vse spustit in mu govort kaj je kaj, on pa kar požira z učki vse novosti.
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 11:14:14
|
|
|
|
total
|
Če je zunaj lepo smo veliko v akciji,drgač pa noter obvezno rišem z njim,zlagam lego kocke,pleševa.....,ampak si razporediva z dragim,vsak mal.Zelo rad pogleda risanko,pregleda knjigice,včasih pa nič,bi se pa sam nosil in stiskal.
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 11:17:58
|
|
|
|
bskrle
|
S ta veliko kakšno uro na dan, s ta malo tudi. To pomeni,da se posvečam le eni ali drugi, ne pa obema hkrati. Vsekarko je to jutranje in večerno crkljanje, včasih tudi popoldansko, če sta utrujeni iz vrtca. Drugače pa toliko, kot rabita. Ta mala je bolj samostojna v igri in samosvoja. Ta velika pa potrebuej,da se jo posluša, pohvali, vodi ...
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 11:22:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne merim časa,ker ga nimam na pretek.Naš je zelo zahtevna osebica,ki se ne zna sam zaigrati,je pa tudi res,da ni časa čepet poleg njega in se igrati. Če sva sama doma,pa moram jaz kaj postorit gleda risanke,sedaj ko so lepa vremena pa sva zunaj,jaz pospravljam on pa se vozi z motorjem ali pa tudi on pometa-seveda po svoje. Drugače je,pa ko smo vsi doma.Vedno se kdo najde,ki ga zabava na kakršen koli način.Z igro,branjem,ali pa gre z njim na sprehod.Tile otroci se morajo naučiti malo samostojnosti,tudi sam se igrat.ne bi škodovalo čisto nobenemu.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 12:34:46
|
|
|
|
srki
|
Po pravici povedano, da se z njim vsedem in igram, berem knigico ali počnem kaj drugega, samo 2 uri. Žalostno, toda resnično. Zjutraj grem v službo pred pol šesto uro, pridem domov, če je sreča, ob 16.00, drugače pa ob 16.30. Potem pa še kaj postorit, pa mi ostane za ukvarjanje z njim zelo malo časa. Imam pa to srečo, da živimo z mojimi starši, ki se tudi ukvarjajo z njim, tako me to tolaži.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 12:36:51
|
|
|
|
srki
|
Aja, drugače se pa strinjam z Nevo, ki je napisala, da se morajo naučit tudi sami igra. Točno tako. Ko so res tisti mali, ki v bistvu ne znajo sami nič, je drugo, npr. moj bo star dve leti, pa se zna lepo sam zaigrat, brez moje pomoči, edino kar je, moram za najim posprati piskre, ki se najrajši z njimi igra. Sem ga razvadila, priznam
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 14:22:46
|
|
|
|
Zasanjana
|
Hm...mislm, da premalo. Zjutri jo odpeljem v vrtec in grem ponavadi na predavanja.Potem grem na trening in pridem domov okrog petih.Hitro kej nardim in je ura že sedem.Potem je pa samo moja!Bereva knjigce, pleševa, gledava risanke, sestavljava kocke...vse.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.4.2006 14:47:58
|
|
|
|
lelaval
|
Nikoli še nisem merila, kako dolgo se ukvarjam z otroci. Različno. Starejš dva sta že raje v svoji družbi (hčerka je postala pravi knjižni molj in samo bere knjige), naša najmanjša štručka pa se zna tudi sama zamotit. Brez skrbi lahko zraven nje likam, pomivam posodo, tla,... in se pogovarjava. Občasno delo pustim in se posvetim le njej. Tudi s starejšima je bilo enako.
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 30.5.2006 19:32:41
|
|
|
|
mynyka
|
kako kdaj..moj je bolj samostojen...če jaz recimo pospravljam cel dan bo se sam igral.... niti se noče z mano igrati ker je že od 5mj se sam igral
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 31.5.2006 14:46:24
|
|
|
|
urskas
|
Jaz sem z mojo komaj kakšno urico na dan. Zaradi tega mi je zelo hudo. Naš delavnik zgleda takole: ob 6:30 vstajanje in oblačenje, potem jo peljem k staršem ali pa k tašči ob 16:30 do 17:00 pridem ponjo. Potem sva skupaj komaj kakšno uro pa še takrat kuham, pospravljam, delam kej drugega . Ob 18:00 večerja, sledi kopanje in spat. MOja mala je stara 17 mesecev in še vedno ogromno spi. Po dnevi 1-2 krat za skupaj 2,5 do 3 ure. Zvečer pa je ob 18 koma in spi do 6:30. Sliši se super, vendar mi manjka skupnih uric, vsaj med tednom. LP, urska Sicer pa nadoknadimo med vikendom
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.6.2006 14:12:27
|
|
|
|
SISI25
|
Zelooooo veliko, ker se sama skoraj ne zanata zaigrat. sama sta lahko samo kadar se lovita in se skrivata en drugemu. Drugače pa moram ves čas z njima nekaj početi, če se pa že sama zaigrata na tleh moram zraven sedet in je potem mir, če grem stran pa se nočeta več igrat. Pri nas je glede tega groza. najhuje je ko moram kaj naredit potem pa oba za mano in tulita kot nora. Karkoli delam mi morata pomagati, ker drugače je že jok.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 3.6.2006 15:49:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Kadar sem sama, malo Mič pustim, da se sam zamoti, kolikor se pač pri svojih mesecih lahko. Ko več ne gre, se še jaz igram. Je pa to zelo različno od dneva do dneva. Koliko je to v urah oz. minutah, pa res nimam pojma.... Kadar je doma še veliki Mič, se igramo več. Se mi zdi, da mala Mič kar izkoristi gužvo in zahteva najino družbo
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 18.6.2006 13:38:24
|
|
|
|
buča
|
Midve sva ble že od rojstva bolj sami,kot ne,razen ob vikendih.Sama sem si morala razporedit tako,da je tudi tamala pasala zraven.Sedaj mi že tolče zrezke,pa jih povegeta in mi pobriše prah po tv,sama gre že lulat,pa kakat,po lulanju si sama obriše ritko,Zelo je drugače zahtevna.Ima veliko igrač,a se z njimi sama ne zna igrat,vedno se moram zraven usesti in malo poigrati....zunaj pleševa in pojeva,pred sosedi me ni sram,k nema prihajajo tud sosednji otroci...vsi pravijo,da sem zgrešila poklic.. če kam grem me nikoli ne pogreša,ker rabi malo miru z moje strani-preveč sva skupaj-preveč sva navezani ena na drugo..
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 20.6.2006 20:56:28
|
|
|
|
Anonimen
|
naša tisa se tolk sama igra da mam res včas že slabo vest. tko sem ji učer rekla tisa a ti js preerem eno knjigo k jo je glih okol nosila pa je rekla ne sama brala. sem kr mal z dolgim nosom ostala :) prov pa sem šla pol svoje naprej delat.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 30.6.2006 13:32:17
|
|
|
|
sanasan
|
meni se zdi, da vedno premalo, ker zelo uživam z njo ....pa sem celo popoldne z njo, ker delam doma in imam 5min do vrtca,pa še srečo imam, ker se zna zelo dobro igrati sama... kaj pa če bi poskusila se z njo uležat na posteljo in gledat knjigice, sestavljat kocke ipd., kakššne igrice s prstki? midve se sedaj učiva dele telesa kar tako ali preko igric...zelo rada gleda revije, kataloge...in zelo rada lepi nalepke...pa vse to pogosto delava na postelji oz.jogiju, ki ga imam na tleh...pa telovadiva (ne pretirano) midve včasih skupaj še zlagava spodnje perilo, nogavice, brisače in se ji zdi ful fajn, še posebno ko je zelo pohvalim in potem odnese bratcu ali očiju, vlečeva perilo iz stroja, obešava skupaj ipd. aja, stara je pa 20m, ne vem koliko je tvoja...
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 30.6.2006 13:33:36
|
|
|
|
sanasan
|
ups...tvoj fantek!
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 30.6.2006 14:09:06
|
|
|
|
bskrle
|
Jutranje in večerno crkljanje, pri kosilu smo skupaj, malo po kosilu, risanko gledamo. Grozno pogrešam, da trenutno ne morem z njima ven na sprehod, na plavanje ... Trenutno manj kot pol ure. Če je vse v redu, sem z njima eni 2 uri na dan, ko prideta iz vrtca. PDP 21. 7.
|
|
|
|
RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom? 30.6.2006 14:14:14
|
|
|
|
KIRA
|
točno tio ne bi znala povedat. dosti - s prekinitvami, zato ker kuhat pa pospravlat je tud treba, pa mal na RR pogledat pa tako... probam zadnje čase mal nazaj šalstat pa jo prepustit igri - naj se sama igra oz. s sestrico, ker je preveč navezana name. mora se mal "odvadit" tega, da se jaz ukvarjam z njo, drgač bo ob vstopu v vrtec problem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Branje knjigMarogicaKako pogosto berete knjige?vsak dan (
23%)
včasih (
29%)
zelo redko (
34%)
ne berem knjig (
14%)
Število vseh glasov: 353Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!