|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom?
3.4.2006 10:58:03   
Bejba
Ampak mislim res ukvarjate z njim, da se usedete poleg njega in se z njim igrate? Jaz priznam, da sedaj bore malo, ker sem totalno fuč od te nosečnosti, sploh pa ne morem na tleh sedet, še sama sebe komaj prenašam.....tako, da imam včasih slabo vest. Se mi zdi, da se mu najbolj posvečam, ko sva zunaj. Doma pa se v bistvu večino časa crkljava na postelji.
Kako je pri vas?

LP; Bejba user posted image

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa na dan se ukvarjate z otrokom?
3.4.2006 11:01:11   
corfu
Čisto odvisno od dneva in moje razpoloženosti. user posted image  se že od nekdaj sam veliko zamoti, zdaj ko je lepo vreme ima pa toliko dela z poganjalčki, pa z našim psom in raziskovanjem, da sem mu bolj odveč in ima rad mir. Zelo rad pa gleda knjigice in takrat ti ne da mira, moraš vse spustit in mu govort kaj je kaj, on pa kar požira z učki vse novosti.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2006 11:14:14   
total
Če je zunaj lepo smo veliko v akciji,drgač pa noter obvezno rišem z njim,zlagam lego kocke,pleševa.....,ampak si razporediva z dragim,vsak mal.Zelo rad pogleda risanko,pregleda knjigice,včasih pa nič,bi se pa sam nosil in stiskal.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2006 11:17:58   
bskrle
S ta veliko kakšno uro na dan, s ta malo tudi. To pomeni,da se posvečam le eni ali drugi, ne pa obema hkrati. Vsekarko je to jutranje in večerno crkljanje, včasih tudi popoldansko, če sta utrujeni iz vrtca.
Drugače pa toliko, kot rabita. Ta mala je bolj samostojna v igri in samosvoja. Ta velika pa potrebuej,da se jo posluša, pohvali, vodi ...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2006 11:22:07   
Anonimen
Ne merim časa,ker ga nimam na pretek.Naš je zelo zahtevna osebica,ki se ne zna sam zaigrati,je pa tudi res,da ni časa čepet poleg njega in se igrati.
Če sva sama doma,pa moram jaz kaj postorit gleda risanke,sedaj ko so lepa vremena pa sva zunaj,jaz pospravljam on pa se vozi z motorjem ali pa tudi on pometa-seveda po svoje.user posted image Drugače je,pa ko smo vsi doma.Vedno se kdo najde,ki ga zabava na kakršen koli način.Z igro,branjem,ali pa gre z njim na sprehod.Tile otroci se morajo naučiti malo samostojnosti,tudi sam se igrat.ne bi škodovalo čisto nobenemu.

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 12:34:46   
srki
Po pravici povedano, da se z njim vsedem in igram, berem knigico ali počnem kaj drugega, samo 2 uri. Žalostno, toda resnično. Zjutraj grem v službo pred pol šesto uro, pridem domov, če je sreča, ob 16.00, drugače pa ob 16.30. Potem pa še kaj postorit, pa mi ostane za ukvarjanje z njim zelo malo časa.

Imam pa to srečo, da živimo z mojimi starši, ki se tudi ukvarjajo z njim, tako me to tolaži.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2006 12:36:51   
srki
Aja, drugače se pa strinjam z Nevo, ki je napisala, da se morajo naučit tudi sami igra. Točno tako. Ko so res tisti mali, ki v bistvu ne znajo sami nič, je drugo, npr. moj bo star dve leti, pa se zna lepo sam zaigrat, brez moje pomoči, edino kar je, moram za najim posprati piskre, ki se najrajši z njimi igra. Sem ga razvadila, priznam user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2006 14:22:46   
Zasanjana
Hm...mislm, da premalo.
Zjutri jo odpeljem v vrtec in grem ponavadi na predavanja.Potem grem na trening in pridem domov okrog petih.Hitro kej nardim in je ura že sedem.Potem je pa samo moja!Bereva knjigce, pleševa, gledava risanke, sestavljava kocke...vse.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2006 14:47:58   
lelaval
Nikoli še nisem merila, kako dolgo se ukvarjam z otroci. Različno. Starejš dva sta že raje v svoji družbi (hčerka je postala pravi knjižni molj in samo bere knjige), naša najmanjša štručka pa se zna tudi sama zamotit. Brez skrbi lahko zraven nje likam, pomivam posodo, tla,... in se pogovarjava. Občasno delo pustim in se posvetim le njej.  Tudi s starejšima je bilo enako.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2006 19:32:41   
mynyka
user posted image kako kdaj..moj je bolj samostojen...če jaz recimo pospravljam cel dan bo se sam igral....user posted image niti se noče z mano igrati ker je že od 5mj se sam igral

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.5.2006 14:46:24   
urskas
Jaz sem z mojo komaj kakšno urico na dan. Zaradi tega mi je zelo hudo.user posted image

Naš delavnik zgleda takole:
ob 6:30 vstajanje in oblačenje, potem jo peljem k staršem ali pa k tašči
ob 16:30 do 17:00 pridem ponjo.
Potem sva skupaj komaj kakšno uro pa še takrat kuham, pospravljam, delam kej drugegauser posted image .
Ob 18:00 večerja, sledi kopanje in spat.

MOja mala je stara 17 mesecev in še vedno ogromno spi. Po dnevi 1-2 krat za skupaj 2,5 do 3 ure. Zvečer pa je ob 18 koma in spi do 6:30.

Sliši se super, vendar mi manjka skupnih uric, vsaj med tednom.user posted image

LP, urska

Sicer pa nadoknadimo med vikendom user posted image

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2006 14:12:27   
SISI25
Zelooooo veliko, ker se sama skoraj ne zanata zaigrat. sama sta lahko samo kadar se lovita in se skrivata en drugemu. Drugače pa moram ves čas z njima nekaj početi, če se pa že sama zaigrata na tleh moram zraven sedet in je potem mir, če grem stran pa se nočeta več igrat. Pri nas je glede tega groza. najhuje je ko moram kaj naredit potem pa oba za mano in tulita kot nora. Karkoli delam mi morata pomagati, ker drugače je že jok.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2006 15:49:23   
Anonimen
Kadar sem sama, malo Mič pustim, da se sam zamoti, kolikor se pač pri svojih mesecih lahko. Ko več ne gre, se še jaz igram.
Je pa to zelo različno od dneva do dneva. Koliko je to v urah oz. minutah, pa res nimam pojma....

Kadar je doma še veliki Mič, se igramo več. Se mi zdi, da mala Mič kar izkoristi gužvo in zahteva najino družbo user posted image user posted image

(odgovor članu SISI25)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2006 13:38:24   
buča
Midve sva ble že od rojstva bolj sami,kot ne,razen ob vikendih.Sama sem si morala razporedit tako,da je tudi tamala pasala zraven.Sedaj mi že tolče zrezke,pa jih povegeta in mi pobriše prah po tv,sama gre že lulat,pa kakat,po lulanju si sama obriše ritko,Zelo je drugače zahtevna.Ima veliko igrač,a se z njimi sama ne zna igrat,vedno se moram zraven usesti in malo poigrati....zunaj pleševa in pojeva,pred sosedi me ni sram,k nema prihajajo tud sosednji otroci...vsi pravijo,da sem zgrešila poklic..
če kam grem me nikoli ne pogreša,ker rabi malo miru z moje strani-preveč sva skupaj-preveč sva navezani ena na drugo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2006 20:56:28   
Anonimen
naša tisa se tolk sama igra da mam res včas že slabo vest. tko sem ji učer rekla tisa a ti js preerem eno knjigo k jo je glih okol nosila pa je rekla ne sama brala. sem kr mal z dolgim nosom ostala :) prov pa sem šla pol svoje naprej delat.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2006 13:32:17   
sanasan
meni se zdi, da vedno premalo, ker zelo uživam z njouser posted image ....pa sem celo popoldne z njo, ker delam doma in imam 5min do vrtca,pa še srečo imam, ker se zna zelo dobro igrati sama...

kaj pa če bi poskusila se z njo uležat na posteljo in gledat knjigice, sestavljat kocke ipd., kakššne igrice s prstki? midve se sedaj učiva dele telesa kar tako ali preko igric...zelo rada gleda revije, kataloge...in zelo rada lepi nalepke...pa vse to pogosto delava na postelji oz.jogiju, ki ga imam na tleh...pa telovadiva (ne pretirano)

midve včasih skupaj še zlagava spodnje perilo, nogavice, brisače in se ji zdi ful fajn, še posebno ko je zelo pohvalim in potem odnese bratcu ali očiju, vlečeva perilo iz stroja, obešava skupaj ipd.
aja, stara je pa 20m, ne vem koliko je tvoja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2006 13:33:36   
sanasan
ups...tvoj fantek!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2006 14:09:06   
bskrle

Jutranje in večerno crkljanje, pri kosilu smo skupaj, malo po kosilu, risanko gledamo.
Grozno pogrešam, da trenutno ne morem z njima ven na sprehod, na plavanje ...
Trenutno manj kot pol ure.

Če je vse v redu, sem z njima eni 2 uri na dan, ko prideta iz vrtca.

PDP 21. 7.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.6.2006 14:14:14   
KIRA
točno tio ne bi znala povedat. dosti - s prekinitvami, zato ker kuhat pa pospravlat je tud treba, pa mal na RR pogledat pa tako... probam zadnje čase mal nazaj šalstat pa jo prepustit igri - naj se sama igra oz. s sestrico, ker je preveč navezana name. mora se mal "odvadit" tega, da se jaz ukvarjam z  njo, drgač bo ob vstopu v vrtec problem.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.6.2006 14:24:31   
Anonimen
Hmm,sin noče da se igram znjim že od njegovega 8 meseca.Srdaj je star 14 mesecev.tako da imam čas da marsikaj postorim.
zjutraj se pocrkljamo ( kakšno uro) potem je zajtrk na vrsti,on se gre igrat,jaz pa pospravljat od včerajšnega dne.
čez kakšne 2 urce gre spati zopet jaz pa z njim včasih,potem ko xse zbudiva skupaj pripravljava za jest,po kosilu greva ven za kakšne 5 uric,potem domov na večerjo po večerji je kopanje in spanje,.Zaspi pa tako da se uležem zraven njega in ga božam.
Torej se veliko kar ukvarjam z njim

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Branje knjig
Marogica

Kako pogosto berete knjige?

vsak dan (23%)

včasih (29%)

zelo redko (34%)

ne berem knjig (14%)

Število vseh glasov: 353

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!