Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 9:35:15
|
|
|
|
flik
|
Pozdravljeni, naš mišek je star dobro leto dni (skoraj 13 mesecev). Smo tik pred tem, da začnemo s pitjem kravjega mleka. Dojen je bil do 9 mes, od takrat naprej pa pije DM-ovo mleko Babylove. Pri kuhi uporabljam kravje mleko, prav tako v vrtcu pije navadno mleko. Sedaj spije zgodaj zjutraj 230/240 ml mleka, enako količino še zvečer pred spanjem. Poleg tega, čez dan poje kak jogurt, skuto ali kako mlečno zadevo (mlečni zdrob ipd.). Sedaj se včasih zbudi že zelo zgodaj - danes npr. ob pol 3 (!!) in spije jutranjo količino mleka. Ali je res možno, da je lačen oz. da mu umetno mleko ne zadostuje več? Poleg napisanega seveda je tudi zajtrk (ponavadi sicer malo), kosilo, malico in večerjo in še vem kaj pogricka.... Je zelo ješč in neizbirčen otrok. Kakšne so vaše izkušnje s pitjem mleka? hvala in lp
|
|
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 9:43:18
|
|
|
|
ledenaa
|
je navada pitje mleka ponoči pri zajtrku ukini pitje mleka zajtrk se JE in ne pije-ne pri teh mesecih ;) Moj otrok ima 24 ur na dan na mizi sveže sadje,kruh ,pijačo in si sam vzame recimo okrog 8 ure je zajtrk( kakšne kroglice v mleku,čokolino, kruh namazan..) ob 10 je malica sadje večinoma.Ob 12-13 uri je kosilo,ob 16 uri malica in potem okrog 18 ure večerja Vmes vedno nekaj gricka
|
|
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 9:49:58
|
|
|
|
koala
|
MOj je sicer star 21 mesecev ja pa "mlečno" deta. Spije caa 800 ml mleka dnevno. plus obvezen jogurt za popoldansko malico. Zdaj zadnjih 14 dni ima neko finto da on treh ponoči zahteva mleko, pa mu prav kruli v želodčku, ne glede na to koliko je pojedel čez dan in kaj je večerjal. Je pa navajen tako, da pred odhodov v vrtec spije še šelico mleka in potem normalno zajtrkuje v vrtcu.
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 9:51:59
|
|
|
|
ledenaa
|
kruljenje v želodcu ne pomeni lakote
|
|
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 10:27:50
|
|
|
|
kristinaj
|
naša zvečer pred spanjem kakav, količina je odvisna od deci do 250 ml, pri vaši starosti pa je maznila mleko zjutraj in zvečer cca 250 ml... potem je imela sadno malico in kosilo, pop malico in mlečno večerjo... če več ni bila mlečna je še sledila mlečna in mleko... mali pa je bolj finetko.. mleko zjutraj redkokdaj in to samo deci... zvečer pa po večerji gre spat in pije potem mleko nekje med 22 in 23 zvečer... včeraj sta imela za večerjo ob 18 pire, špinača in meso in ker sta pojedla bolj malo sta dobila ob 19.30 še mleko in piškote, mali seveda še flašo am ob 23 sedaj, če nista bolana, dobita zajtrk v vrtecu...če ne pa odvisno, sadje, jogurt, puding...
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 11:35:46
|
|
|
|
flik
|
ledenaa - zajtrk je in ne pije, flaško mleka popoje že pred zajtrkom
|
|
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 16:56:49
|
|
|
|
dskubin
|
Naš ima sedaj 4 leta, na dan pa še vedno popije tam med pol in litrom mleka, bi rekla da povprečno 8 deci. + kak jogurt ali puding ali sladoled,... Sem že večkrat rekla, da bi rabli kravo, ker če dam zraven še druge 3 družinske člane, popijemo tam nekje 2,5 litra mleka na dan. Ja, skor vsak dan trogam mleko iz trgovine. kako mi je všeč tu, ker imajo 2 litrske plastenke
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 23.11.2009 20:02:26
|
|
|
|
nokiamb
|
No moj pa je čisto kontra in sploh ne pije mleka Vse kar je z mlekom je čokolino, frutolino, gris, polenta... enostavno ni mu jasno da je mlko tudi za pit. Če mu ga natočim v lonček prav čudno gleda. Flaške pa nikoli ni imel. Trudim se pač nadoknaditi z drugimi mlečnimi izdelki... LP
|
|
|
|
RE: Količina popitega mleka pri enoletniku 24.11.2009 9:39:29
|
|
|
|
koala
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa kruljenje v želodcu ne pomeni lakote A da ne? Kaj pa potem pomeni. Namreč drugače tega fenomena še nisem opazila pri svojem otroku. Pa tudi sama sem vedno ko mi kruli lačna.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?