Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:08:15
|
|
|
|
mihaelao
|
Super, da si vprašala, ker to tudi mene zanima. Sicer se dojiva, ampak mal za orientacijo, ko bova začele dodajat ...
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:10:29
|
|
|
|
mala pikica
|
Na vsakem adaptiranem mleku piše Je pa kar nekaj razlik od mleka do mleka, so verjetno različno kalorična.
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:17:12
|
|
|
|
larskimi
|
V bistvu mene zanima na splošno, ne za adaptirano mleko. Midva se polno dojiva, vendar je moj mali tak zaspanček, da mi vmes velikokrat zaspi in imam občutek, da se ne naje dovolj, ker potem kmalu spet hoče jest. Vmes sva bila v pediatrični kliniki, ker je imel neke težave z črevesjem in tam smo ga tehtali pred obrokom in po obroku in po njihovi oceni je pojedel pri dojenju premalo, zato sem mu po flaški dodajala še moje izbrizgano mleko. Sedaj sva spet doma in zanima me, če obstaja kakšno splošno pravilo koliko naj bi pojedel. V bolnici so mi rekli da obstaja, vendar mi niso konkretno povedali kje bi te podatke dobila za svojo rabo.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:19:41
|
|
|
|
Pikapoka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihaelao Super, da si vprašala, ker to tudi mene zanima. Sicer se dojiva, ampak mal za orientacijo, ko bova začele dodajat ... zakaj pa bi dodajale, al si mislila na GH?
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:31:38
|
|
|
|
mala pikica
|
Pri dojenju pa tudi če veš koliko bi naj pojedel, tega nikoli ne veš, ker še na prsih na žalost nimamo meric. Tako da je navsezadnje vseeno, koliko bi moral pojesti.
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:45:43
|
|
|
|
pavlyna
|
ja sej zato se pa pri dojenih prakticira thtanj pred in po obroku in vidiš kolk je pojedel. drgač pa naj bo otrko pojedel nekje 120-150 ml na kg telesne teže na dan. se pravi če je težek npr.5kg naj bi na dan pojedel 600- 750ml. sam naša ni nikol pojedla več kot 120 na kg telesne teže,pa je bla skoz lepo napredovala na teži. pa tud sead ko dodajam gh poje manj kot nekaj vrstnikov,pa čist lepo napreduje. če napreduje na teži, ti kar odmisli tabele in podobno---važno,da je otrok zdrav in lepo napreduje pa srečno
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:47:04
|
|
|
|
kaya2007
|
vsak pove kolikor mu ustreza, to je čista bedarija brat neke tabele, ker se potem samo sekiraš, če poje manj/več.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:47:32
|
|
|
|
pavlyna
|
se opravičujem za slovnične napake,sam tko je ko se mudi in tipkam z malo v naročju
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:49:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica Na vsakem adaptiranem mleku piše Res je.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:49:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica Pri dojenju pa tudi če veš koliko bi naj pojedel, tega nikoli ne veš, ker še na prsih na žalost nimamo meric. Tako da je navsezadnje vseeno, koliko bi moral pojesti. Tudi to je res...
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 20:49:35
|
|
|
|
Pikapoka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 vsak pove kolikor mu ustreza, to je čista bedarija brat neke tabele, ker se potem samo sekiraš, če poje manj/več. se podpišem...važno je da se otroček dobro počuti in lepo napreduje, vse ostalo odmisli...
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 21:38:21
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
vsak pove kolikor mu ustreza, to je čista bedarija brat neke tabele, ker se potem samo sekiraš, če poje manj/več. Točno to, jaz sem par mesecev zabluzila samo s temi blesavimi tabelami in se obremenjevala, ker je naša pač požerušček in je spila več, kot je bilo "predpisano". Brezveze. Sploh pa če se dojita, itak ne moreš vedet. Kar mirno.
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 24.4.2008 21:49:46
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Midva se ne dojiva in nikoli ne poje toliko, kot piše na škatli. Nekaj časa sem se sekirala, zdaj se pa ne več. Pač poje toliko kot potrebuje. 3 mesečnika itak ne moreš siliti. Mu pa vedno naredimo malo več, da se res naje.
|
|
[Brisano sporočilo] 24.4.2008 23:33:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 25.4.2008 7:56:24
|
|
|
|
łiłi
|
jaz sem se tud glede tega ful sikirala.nas bo jutri 3 mesece pa mi poje od 160-180.pa caja mi tud ful felik spije.rajsi vidim da mi je kot da noce.mu pac pase.
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 25.4.2008 8:14:00
|
|
|
|
kristinaj
|
od vsakega posameznika odvisno...... naša in prijateljičin fant sta bila oba na aptamilu, je pa on pojedel na obrok 50ml več mleka kot naša, tako da ne moreš primerjat.... je mlajši 3 tedne a težji.... naša je pri 3m pojedla cca 150 ml... pri 4m cca 170 ml..... od 6m naprej, ko je bila gh že uvedena, pa smo bili zjutraj in zvečer na cca 180ml in nato dozo povečali na 210 ml, kar ji dam še danes....no tudi z 250 ml nima problema, pri letu seveda....
|
|
|
|
RE: Količina hrane za dojenčka 27.4.2008 9:37:00
|
|
|
|
larskimi
|
Mamice hvala za sicer dobronamerne nasvete, vendar sem spraševala po konkretnih podatkih iz tehtnih razlogov in če bi katera imela informacijo kje se jih da dobiti, bi bila zelo hvaležna. Lep dan vsem!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?