miši
|
krfjolca, ne vem če si mislila mene, imam licenco, vodim vadbo za nosečnice. no saj ni važno. Hočem le povedat, da v kolikor nosečnost NI rizična, potem vadba ne more biti vzrok za krvavitve in spontani splav. To, da naj bi vadili šele po 4 mesecu se meni zdi smešno, če se normalno počutiš, lahko tudi normalno migaš, saj nisi invalid. Potrebno je le pazit, da pulz ni previsok, ker potem ni dovolj kisika v krvi pa da ravno ne izvajaš akrobatskih gibov. Res pa je, da zaradi začetnih sprememb nimaš fajn občutka pri telovadbi, vsaj jaz ga nisem imela zaradi raztezanja maternice, potem se je umirilo in smo že veselo migali. Jaz osebno od sprehoda nimam nič koristi, razen to,da sem na svežem zraku in da je fino biti zunaj, želim in potrebujem nekaj več, več za zdravo telo, za zdravje in predvsem koristne vaje, ki se mi bodo obrestovale pri in po porodu. zame je to aerobika, za druge kolo, smučanje, nekatere celo tek, sprehodi, orbitrek....Res je,da so nekateri športi bolj tvegani, meni je kirurg rekel, da rentgen ni tak problem, da se le toliko bolj vse zaščiti, večji problem je potem morebitni mavec, še posebej na nogi. Kmalu bom začela 6. mesec, počutim se odlično, moje srce dela kot šparovček, pritisk super, kri super, spim brez problemov, nikjer nobenih bolečin v križu, sem okretna, polna energije, po stopnicah grem kot raketa, s kilami sem še v minusu, ker sem nekaj izgubila zaradi slabosti. Moje delo pri vadbi se je že obrestovalo, verjamem v to, zavedam pa se tudi, da bo morda čez 1 mesec že precej drugače, bo pač kot bo. če se počutite dobro, migajte kot vam paše, privoščite si kak dan lenarjenja, uživajte v svojem počutju. Samo to želim povedat. Tiste, ki ste bolj za preventivo, se ognite kolesarjenja in takih športov, tiste, ki pa v tem uživate in boste te športe izvajale bolj previdno pa se verjetno zavedate odgovornosti in jih boste ravno zato še prakticirale. Logično ane. Fajn migajte
|