|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koker španjel
2.1.2009 12:13:09   
Anonimen
Pozdravljeni,

že dolgo časa ( cca. 10 let ) se odločam za nakup psa. Izredno všeč so mi angleški koker španjeli, zanima me, če ima katera obiskovalka tega fouma to pasmo ? Imam pa dvome, s partnerjem se odločava za bebiko in me zanima, če je v tem primeru ta odločitev dobra. Mislim pač na to da načrtujeva. Sva drugače v stanovanju, ki ima dovolj prostora, v službi pa sem jaz do 15, torej bi bil pes sam 8 ur. Vmes pa bi lahko prišel moj partner za pol ure, pač med malico ali pa tud jaz. Kaj menite, ali naj še počakam raje, da se preseliva enkrat mogoče user posted image user posted image v svojo hiško in da bi bil otrok pač večji.
Ne bi rada naredila nepremišljen korak, zato se za ta nakup pač odločam dolgo user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koker španjel
2.1.2009 13:27:10   
Mišni
Pravijo, da naj bi pes prišel k hiši zadnji, torej za otrokom, da je tako potem laže, da laže sprejme hierarhijo tako, kot more biti. Namreč, da je on zadnji.user posted image

Ampak če ga prav vzgajaš, tako psa kot pozneje otroka, po moje ni panike, tudi če je prej pri hiši pes. Vsaj pri nas je bilo vse O.K. Edino, kar je zoprno, so sprehodi. Ker res, če gre npr. dež, imaš vozilček, marello in psa na povodcu, je kar kriza. Pa tudi če ni dežja, pozneje, ko malček že hoče sam hoditi, gre seveda pes v eno smeri, otrok v drugo, pes naredi "kupček" in ga je treba pobrat, otrok noče iti v tisto smer ... pes ne sme na otroška igrišča, ga privežeš zunaj, pa ga hodijo vsi otroci božat in cvikaš, kaj bo, pa pes, ko čaka, se mogoče dere, ker noče tam sam čakat ali kaj takega. Pa ko prideš s sprehoda, je treba psu tace umit, otrok je lačen, zaspan, se joka, pa hitiš kot utrgan, da bi dva naenkrat opedenal ali pa vsaj drugega čimhitreje.
To so te "radosti", ki so mene najbolj matrale.
Ostalo vse gre, doma ni nobenega problema, le pazit je treba, ker res pa ne smeta biti pes in otrok NIKOLI brez nadzora sama.

Drugače angleškega kokeršanjela ne poznam, imam višavko.  Kakšen pa izgleda? Daj kakšno slikico prilepi.

Mi smo sicer imela enega španjelčka včasih, samo samo pol leta, ker sva bili s sestro takrat ravno pubertetnici in nobena ni imela časa ga ven vozit. So fantje preveč časa pobrali. Tako da to, kar vem o španjelčkih, je bolj malo. Vaš je bil fleten, samo prav ne vem kako brihten pa ni bil.user posted image  Tega se pa še dobro spomnim.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2009 16:09:57   
tanjusi
koker španjeli rabijo enga ko se z njim ukvarja.Mi ga imamo, smo se premalo ukvarjali z  njim pa nas je hotel prevladati.Se je počutil šefa.Če mu ni bilo kaj prav je pa pokazal zobe, tudi proti nam .
Ko smo se malo pozanimali, kaj lahko storimo smo se odločili za kastracijo.Mačizem je res izginil in je sedaj čisto ok, mi pa se tudi trudimo da se z njim ukvarjamo, kolikor je le mogoče.
Razmisli !

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2009 18:30:29   
LoCa
ma to so čudoviti psi!!!! naš prvi pes je bil kokerček in lahko rečem, da je to duša od duše- je pa res, da ima karakter in je lovski pes, tako da ga je treba temu primerno vzgojiti, ker naš je v gorah kr po 3 ure zginil  se je sicer vrnil, ampak vseeno. in vedno je po svoje delal :P. ma živi duši ni storil žalega, vse in vsakega je imel rad. in lahko da me bo kdo čudno gledal, ampak je bil aš pravo duhovno bitje user posted image .
glede dojenčkov pa ne vem, midve s sestro smo že bile v oš ko smo ga domov pripeljali.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2009 19:49:45   
Pikapolonica_
http://www.tamalanna.net/ - ena je spraševala, kako zgleda, pa da ne bo 'kradla' slikic, evo trobarvne.

Lep pes, trmast, svojeglav, ampak ko enkrat ugotovi kje je njegovo mesto, je čudovit ljubljenček in prijatelj. Primeren zgolj za v hišo ali stanovanje. Potrebuje pozitivnega in vztrajnega človeka, pa veliko ukvarjanja z njim, tudi negovat ga je potrebno redno (striženje, čišćenje ušes, zobovja).

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2009 21:15:51   
Anonimen
Pikapolonica je že nalimala slikco tako, da vidite kakšni so user posted image Lepi ja,... Pes seveda predstavlja velik oodgvornosti, zato pa tudi hočem, da je to preudarna odločitev. Bil bi pa samo v stanovanju seveda, ampak nisem še 100 %. Služba pa '' delanja '' na otročku...mogoče bo pa res še malo bolše počakati. Mogoče je res bolše tako kot je napisala Mišni, da je hierarhija. Mah ne vem...mogoče pa najbol da še ene 10 let čakam user posted image pa premišujem user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2009 9:27:06   
Pikapolonica_
Pravoda, glede na to, da rodovniškega psa ravno ne dobiš iz danes na jutri, prav tako ne otroka, in če je želja res velika in če imate uštimane stvari, bi si jaz začela ogledovat primerne vzreditelje. Vsekakor pa bi počakala - sploh, če bi bila noseča, da ne bi imela dveh 'mladičev' na 1x. ker to je le neka odgovornost. Ko boš imela točno nagledano barvo, pa vzreditelje itd, se vsekakor lahko dogovoriš, da boš vzela recimo mladičke nekje čez 3leta, sicer niso koker španjeli ravno 'trenutno popularna pasma' in dvomim, da so legla močno pokupljena, vendar ti dam samo primerjavo, da smo mi našega weimaranca čakali kar dve leti - pa so redka in ne precej priljubljena pasma (precej trmast pesuser posted image , niti v Sloveniji jih ni veliko, mi smo potem našli čudovito mamo v Nemčiji, in oni so našlu čudovitega samca...v glavnem, spremljali smo celoten proces, samo na paritvi nas ni bilo zraven, mladičke smo šli gledat pa že par tednov stareuser posted image ). Prav tako boš na takšen način dobro spoznala pasmo, njihove navade, njihovo optimalno prehranjevanje, nego... v glavnem na tak način ti vzreditelj pri psu OGROMNO da. In če bi se na tak način ljudje odločali za nakup psa, bi tudi bolj spoštovali psa kot samega, razumeli vzrejo in vzgojo, posledično bi bilo manj 'neprimernih parjenj', v smislu 'čistokrvni pes brez rodovnika' (le kakšen je tisti, ki nima čiste krviuser posted image ), in zopet pride do posledice, da bi bila zavetišča (raznorazno odrekanje psom zaradi neprimerne vzgoje, karakterja, nege, sovpadanja z otrocmi itd itd itd) bolj prazna.
Ok, sem zafilozofiralauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2009 12:16:58   
Anonimen
Pikapolonica imaš prav. Koker španjeli res trenutno niso '' hit'' v očeh posameznikov, so pa pri meni. Ogledujem si seveda rodovniškega psa in sem opazila, da res trenutno ni legla. Za nakup se seveda ne odločam iz danes na jutri user posted image zato pa tudi toliko sprašujemuser posted image
Hvala vsem za nasvete in izkušnje...

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2009 13:23:53   
Pikapolonica_
Evo še malo naslajanja nad kokri:
http://www.cocker-springer.de/

http://www.raitis-spaniel.at/

http://www.westofenglandcockerclub.co.uk/hall_of_fame2.htm

http://www.cocker.no/

http://www.cockerworld.net/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2009 23:47:29   
Ribica **
Ušesa in zobe moraš čistiti vsakemu psu, tudi mešancu, ne samo kokrom.

Eni daljni sosedi tukaj blizu nas imajo španjelko (samo ne vem kakšno) in je super naučena, prijazna, ful lepa, tudi nagrade pobira na razstavah. O lovskih zadevah pa ne bi pretirano razglabljala, imam beagla, ki mu smrček občutno preveč deluje v gozdu in na poljih. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2009 0:13:11   
nejcko
Jaz sem imela dva španjela.

To so v prvi vrsti lovski psi z ogromno energije, res potrebujejo ogromno pozornosti in ukvarjanja. Načeloma so sicer to blazno prijazni kužki, vendar je med njimi kar nekaj "živčkov", sploh pred leti je bilo za rjave španjele značilno, da so bili malček nevrotični. Ker so to predvsem hišni psi, pa še blazno cort na pogled, lahko pri vzgoji dostikrat kiksnemo, in kot je ena že napisala, se nemalokrat zgodi, da pes preraste lastnika. Tako napako sem jaz naredila pri svojem prvem španjelu.
Fino je, da ima španjel že od malega čim več stikov z otroki. Jaz poznam veliko španjelov in tisti, ki od malega niso imeli rednih stikov z malimi otroki, otrok niso dobro prenašali. Zato ti svetujem bodisi nakup psa po rojstvu otroka ali pa psu omogočiti čim bolj redne stike z malimi otroki. Pa priporočam ti nakup samičke, kajti samci španjelčki so 10x bolj aktivni in živahni, bolj dominantni, skratka slabše vodljivi od samičk.

Še ena moteča stvar je pri španjelih, in sicer dlaka. Ta jim izpada non stop, resno ... dlake za izvoz, kar zna pri malem otroku predstavljati kar velik problem. Jaz sem oba svoja kokra lahko vsak dan po eno uro krtačila, pa je bilo po stanovanju še vedno toliko dlake, kot da pes ni videl krtače že 100 letuser posted image No, to je pa res ena zelo negativna plat teh psov (no, ja, verjetno kar večine pasem).

Drugače pa so zame španjeli še vedno najlepši psi, kar jih ta svet premoreuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2009 8:28:20   
Pikapolonica_
Nejcko - dlaka ni več problem, od kar obstaja furminator, potegne vse venuser posted image In če ga imaš zgolj za hišnega ljubljenčka, potem mu tudi spodnjo, daljšo dlako primerno postrižeš, prav tako dlako na ušesih in  tačkah / ta mora biti tako ali tako urejena, drugače se zna zavozljat in potem psa to cufa in boli.
Če pa misliš psa kdaj razstavljat, potem je pa nega te dlake malo zahtevnejša, ampak v tem primeru verjamem, da bi si tudi sama dosti prebrala o groomingu tega psa. Lahko se pa včlaniš na mojpes.net in tam malo poklepetaš prav z lastniki kokrov, ti bodo dali verjetno najbolj koristne nasvete.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.1.2009 9:21:06   
Zamima
evo mojo slikico user posted image , naša tamala se super razume s koker španjelom od mojega user posted image user posted image

je pa baje res lovski pes,... pa dlako spušča ja, samo če nisi občutljiv za to, ni take sile. user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2009 16:48:29   
Anonimen
Zamima kako lep kokeršpanjlček user posted image

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?