|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko začne grdo govoriti
15.9.2007 17:43:46   
Martina27
Pozdravljene! Moj mali pikec je začel prav grdo govorit. Govori mi, da sem stara baba in ne samo meni , tudi babici, svoji teti, komurkoli in to se prav dere v človeka oz osebo. Zadnjič mu je padel krožnik na tla in je rekel P.... M......!Zanima me, ali je bolje vse tole preslisat, ali mu vsakič dopovedovat, da je tlole grdo in da tako zali ljudi. Prosim pomagajte mi z nasveti.

Jaz se tako ne pogovarjam niti od fanta družina,kaj sele, da bi preklinjali.Pa se krave in svinje debele smo.
Groza je to poslusat. Star je 2,5 leti.

Hvala za nasvete! 

Martina

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 17.9.2007 12:40:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KO ZAČNE GRDO GOVORIT
15.9.2007 18:13:37   
sayuri
Jah, nekje je moral tole slišat. Na njegovem zeljniku ni zraslo. Otroci imajo radarske antene, ki slišijo vse. Jaz sem dol padla, ko je naš ta mal pri 2,5 letih prvič in edinkrat do sedaj zaklel j.....tiuser posted image  Nisem mogla verjet. Ne jaz ne mož ne preklinjava...zares nikoli.... Besedo sem preslišala in ga ignorirala. Nisem ga spraševala, kaj je rekel in da naj ponovi..... Od takrat ga še nisem slišala, da bi ponovno preklinjal.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2007 18:32:39   
NENAJANI
To je sigurno moral nekje slišati!!!  Kar tako si ni izmislil, mogoče je slišal v vrtcu????
Moj je mel grdo navado za vse reči pi.... ma...., pa mrš (to moj foter zvesto ponavlja in ga učiuser posted image user posted image user posted image )
Pa ga midva lepo dava na ignore!!!  Pred nama teh besed ne govori več, ker ga preprosto preslišiva in ga ne sprašujeva, jaa kaj pa to pomeni....  Sem pa imela veliko težav preden sem skapirala, da najbolj pomaga ignore!!!!user posted image

MATI RAZUME, ČESAR OTROK NE POVE.

judovski pregovor

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2007 18:48:53   
FORZA
Otrok to sliši nekje v vrtcu, doma kjerkoli ni važno vendar si tako grdo besedo prej zapomne kot karkoli druga.
Najbolje, da preslišiš, tko mu nebo več zanimivo ponavljati.

Enkrat je mojega starejšega sina pazil dedi, takrat je komaj začel malo govoriti(sin seveda). Ker dediju previjanje ni šlo od rok je verjetno uporabljal kletvice zraven. No sin si je zapomnil samo eno besedo iz te dolge kletvice in jo non stop ponavljal, ko sem prišla domov. Prvo mi ni bilo jasno kaj govori in ugotovila da je to to, ker je dediju večkrat ušlo iz ust, ko ga je kaj jezilo.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2007 18:51:41   
Gordana-3
naša je pri 2,5 letih iz vrtca tudi prinesla in sicer je govorila: Ti si prdec! ignorirali smo jo in je kmalu pozabila na to. sedaj je stara 3,5 in od takrat je vse še tiho. morda pa je le zatišje pred nevihto user posted image  
doma pri nas ne sliši teh besed, mož včasih res spusti kakšno... baje je najbolje stvari ignorirati

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2007 21:18:30   
Pupica
user posted image

Ja pri nas je ene neke čudne prinesla domov, vidi se, da jih je šele pobrala, ker jih še prov ne zna izgovorit.
Stara: 3 leta.
Reakcija:ignoriranje. Zamotenje z nečim drugim.
Upanje: da se ne bo ponavljalo in obdržalouser posted image

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2007 7:26:38   
honey
Joj, ko bi jaz imela tako srečo, da bi naš 2,5-letnik nehal preklinjat zaradi ignorance. Začelo se je kakšen teden, 14 dni nazaj, ko je nekaj delal zadaj za hišo, jaz sem pa ravno dajala perilo prat. Nekaj mu ni šlo in je začel: piuser posted image da in to kar ene 10x zapovrstjo. Enostavno sem ga ingorirala. O.k., je bila tišina kakšen dan. Nato pa je začel s kuuser posted image ba. Smo ga tudi ignorirali. Ampak potem je pa to postalo že kar na dnevnem redu vsakič, ko mu nekaj ne gre ali pa kaj narobe naredi. Tako da smo ga nehali ignorirati in sem mu enostavno razložila, da so to grde besede in da se tako grdo ne govori. No, obljubil mi je, da ne bo več grdo govoril in moram reči, da zaenkrat mu kar uspeva. Mogoče sem ga morala od sobote opomniti samo kakšne 2x - prej je govoril tudi po 10x, 15x na dan. Pa ni v vrtcu, se čuva pri babici, ampak otrok lahko sliši kletvice povsod, tudi tam, kjer jih mi niti ne slišimo - recimo, v pogovoru dveh **** ljudi na cesti.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2007 9:18:55   
piščanc
samo ignoranca ni dovolj. pokazati je treba, da to ni prav, da tega ne podpiraš. pač, en miren vzgojni ukrep. lahko samo rečeš, da tebi to ni všeč in pokažeš slabo voljo. pa, če mu bo v tistem trenutku to dovolj, bo zakapiral. ali pa vzeti igračo npr, ker se tako ne govori. ko se bo lepo igral pa nazaj. samo pokaži mu, da tega ne dovoliš. saj ne bo takoj, ampak sčasoma pa bo že zakaširal, da to ni OK.

mi smo imeli picka madona. pa je bilo bolj smešno kot karkoli drugega, ampak govorila je to samo zato, ker se ji je zdelo zanimivo. ko sem odigrala, da mi je to grdo, zda to zaničujem, je nehala. kako o pa pri bratcu, pa še ne vem. je bolj divje sorte, bo najbrž potrebno več.

je pa res,da doma redkokdaj 'pizdimo'.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2007 10:15:35   
suzanamai
Ja pri nas je že od malega naučen, da so to grde besede, ki jih pri nas ne uporabljamo. otrok pač ponavlja kar sliši. Danes ko je star 9 let, opozarja druge na grde besede, tako da je včasih prav posrečen in moram priznati, včasih tudi mene zaloti...

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2007 10:43:49   
Lenny
Ignorirala sva samo prve poskuse, ko se je komaj naučil govoriti in je ponavljal, kar je žal slišal na enem od piknikov. To je kmalu pozabil.
Kasneje, ko je grdo besedo začel uporabljati v pravilni povezavi z dogodki, smo imeli pa doma resno debato na to temo, delila sem črne pike, ki so bile povezane z odvzemom igrače. V vrtcu imajo sistem, da mora otrok to, kar je izrekel, narisati. Pomaga!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.