|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko ti odteče voda
28.10.2006 11:26:14   
Dreamy
Zanima me, kako izgleda, če ti na primer odteče voda ( kolikšna je to količina ) in ali se potem pojavijo tudi popadki?

Skrbi me namreč, ker hodim ponoči velikokrat na wc, da ne bom vedela kdaj mi je odtekla voda ( če mi bo ) in bom šla kar lepo naprej spat.

Hvala za odgovor :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko ti odteče voda
28.10.2006 11:34:31   
jazz
Uf....verjemi,da boš vedela!!!! Ne gre se to o 2dcl vode,ki bi jo lahko spregledal ampak kar teče in teče.....ni rečeno da se po tem pojavijo popadki je pa dobro,da če ti odteče voda greš kar v porodnišnico!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Dreamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2006 11:38:15   
lojzika
Pri meni je naredilo pljusk pa je teklo pa teklo drugače sem se pa počutila čisto ok. Sem pa takoj vedela čeprav je bilo veliko pred rokom

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2006 12:13:24   
mami darka
Men je prvič odtekla voda, ko sem šla na wc. Razlika je v tem, da lulanje lahko ustaviš, prekineš, ko hočeš, vode pa ne in kr teče. Ni pa nujno, da se no ulilo, men je čist narahlo odtelako.
Pol pa takoj v porodnišnico.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2006 15:21:16   
Aja32
Pri meni se je slišalo, kot bi počil mali balonček, nakar se je voda ulila po vsej sedežni.... user posted image Pa še sploh nisem pričakovala, ker je bilo en dober mesec prej...

Boš sigurno vedela oz. začutila...

LP A

(odgovor članu mami darka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2006 17:20:51   
slumpo
me sam informativno zanima....

a pa maš čas ko ti enkrat odteče voda pridit normalno do porodnišnice ki je 50km stran ali je to že kriza pa rešilc pa v najbližjo....
sem namreč iz okolice Lj. željo pa mam rodit v Postojni. Ni me strah poroda...strah pa me je da ne bom mogla priti pravočasno do Postojne pa me bodo urgentno odpeljali v Ljubljano ali Kranj...česar si pa ne želim.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2006 18:50:21   
rainbow
Tudi meni je prvič odtekla voda; sva šla potem kar hitro v bolnico, pa sem rodila potem komaj čez 9 ur user posted image

Slumpo: Mislim, da ni zdaj ravno panike, da bi tudi hitro rodil; po moje je bolj pomembno to, koliko si odprt oziroma kako daleč narazen so popadki; je pa fajn, če greš vseeno v bolnico takoj, če ti odteče voda, ker tale ,mehur ščiti nekaj, sem že pozabila, kaj. Mogoče se porodna pot lahko okuži, ali kaj takega. Se opravičujem, če sem vstrelila mimouser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2006 19:55:21   
najina pikica*
jst sm pa najprej imela popadke nato pa mi je mad lulanjem odtekla voda...sicer sem lulanje lahko zadržala,zakar sem bila mal v dvomih al pol je to sploh bilo odtekanje vodeuser posted image  vendar jo je bilo neverjetno veliko...nato smo odhiteli v porodnišnico in rodil se nam je prelepi sonček user posted image

(odgovor članu Dreamy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2006 20:56:25   
dskubin
ej punce, jaz pa sploh nisem vedla, da mi je voda odtekla. Sem šla na wc, ker sem čutila, kot da mi bo nekaj ven padlo (npr. kot ko se ti vlije men.). Pa sem lulala in istočasno mi je čep odpadel (in verjetno tudi voda). Pa sem se pol tolk ukvarjala s tem čepom (ali je kri ali ni,..), da nisem bila prepričana, al mi je odtekla tudi voda al ne. In smo šli v porodnišnico, kjer mi mehurja niso mogli zatipat (sem imela spredaj posteljico) in tudi oni niso vedli. Ker potem ni nič več proiteklo, sklepam, da mi je odtakla, ko mi je tudi čep odpadel.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2006 22:09:03   
najina pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

ej punce, jaz pa sploh nisem vedla, da mi je voda odtekla. Sem šla na wc, ker sem čutila, kot da mi bo nekaj ven padlo (npr. kot ko se ti vlije men.). Pa sem lulala in istočasno mi je čep odpadel (in verjetno tudi voda). Pa sem se pol tolk ukvarjala s tem čepom (ali je kri ali ni,..), da nisem bila prepričana, al mi je odtekla tudi voda al ne. In smo šli v porodnišnico, kjer mi mehurja niso mogli zatipat (sem imela spredaj posteljico) in tudi oni niso vedli. Ker potem ni nič več proiteklo, sklepam, da mi je odtakla, ko mi je tudi čep odpadel.

sej drugače tut jst nism vedka,da mi je odtekla voda,ker sem lahko ko sem lulala lulanje zadržala....v porodni me je pa babca vprašala..."ja kdaj je pa vam voda odtekla?"z mojim sva se samo spogledala user posted image ....pol sva se pa le spomnla,da je bilo lulanje neverjetno veliko in da bo to verjetno to user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2006 22:10:05   
Aja32
Meni je voda odtekla ob desetih zvečer, sem šla še pod tuš, nakar sem se lepo oblekla in dragi me je odpeljal proti Postojni... Nobene panike... Je pa res, da moraš v avtu ležati... Vsaj jaz sem... Ob polnoči pa so me sprejeli v porodno, 6.23 pa je privekal nasvet najin škratek...

Brez panike - čisto normalno se pride do Postojne...

LP A

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2006 22:21:49   
Jančika_
Med spanjem mi je ob dveh zjutraj naredilo PLOP in je šla voda - to tako teče, da ne moreš zgrešiti. V porodnišnico sem prišla brez popadkov, začeli so se šele, ko sem ob treh dobila klistir. Ob 3.50 sem se še komaj uspela privleči do porodne sobe, rodila sem ob 4.06. Drugi porod.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.10.2006 22:22:07   
Katrin
Ne skrbi, če ti bo odtekla voda, boš to vedela.

Meni je ponoči v postelji, slišalo se je pa kot da bi nekdo odprl plutovinast zamašek, nato pa je bilo okoli mene vse toplo... Rodila sem nato čez pet ur s svojimi popadki.

Je pa priporočljivo, da v primerih, ko ti odteče voda (visoki pok), naj nosečnica ne bi več hodila naokoli, zato je bolje, da pokliče rešilca.

Srečno user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.10.2006 22:40:45   
t_t_y
Jaz sem se tudi bala, da ne bom vedela kako zgleda, ko ti voda odteče...no, pa se se (5 dni čez PDP) ravno ulegla v posteljo in me je na eni strani trebuha (bolj zgoraj) ful čudno zabolelo, nakar sem dobila občutek, da mam mokre hlačke - sem šla na WC, pa se preoblekla (sem mislila da mi je malo "ušlo"), no še preden sem se vrnila v posteljo - spet mokro - pa grem še enkrat na WC in je blo vse tko mal na roza in mi je blo hit jasno, da to pa ni iz mehurja. Mojega sem lepo zbudila in sva se spravla v porodnišnico - z brisačo pod rito :)- , tam so me pregledali in ugotovili, da je sicer res počil mehur vendar je voda zelo počasi odtekala - zares je začela odtekat šele kasneje ko so se začeli popadki in sem bila non stop na WC. Rodila sem v  treh urah kar je za prvič precej hitro, tako da sedaj, če mi odteče voda (PDP imam decembra) niti pod razno ne mislim razmišljat ampak grem direktno v prvo porodnišnico ki bo v bližini. Na splošno naj ne bi bil problem, če se boš peljala malo dlje do porodnišnice, ampak v bistvu ne veš ali boš rojevala 10 ur ali samo pol urce, tko da preveč se le ni dobro prevažati naokrog - pri kolegu (no, njegovi ženi) se je zaradi želje po točno določeni porodnišnici slabo končalo - pri večini pa to verjetno ni problem.

pozdravček

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.10.2006 22:43:48   
t_t_y
Ja, pa res ni dobro preveč hodit naokrog pa se nekaj posebaj rihtat - jaz sem se po porodnišnici sprehajala ker me je bolelo (popadki - pa nisem vedla da je to to), pa je sestra samo pogledala v karton kjer je pisalo, da mi je odtekla voda in me napodila mirovat do prihoda babice in zdravnice.

lp

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.10.2006 23:00:35   
ČebelicaMaja
Meni je tudi voda odtekla med lulanjem, tako, da nisem bla ziher (sem dala vložek, ker sem imela čuden občutek, da še kar kaplja), pol so mi pa v porodnišnici vložek namazal z neko tekočino in so takoj vedeli, da je plodovnica, ker se je obarvalo... rodila sem čez 12 ur, po 8 urah so mi dali antibiotik: ga dajo po 8mih urah vsaki, ker lahko pride do okužbe, tako, da previdnost ni odveč...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?