Anonimen
|
Te razumem, kako ti je. Bilo je silvestrovo 2005. Mami ga je čakala z večerjo, tudi mi smo bili na večerji. Ga ni in ni bilo. Itak, da je vedela, v kateri gostilni je. Spotoma sva se z mami odpeljali še k sestri, potem pa jaz kličem očeta, da kje je, da ga čakamo z večerjo. On pa meni, da je v **** kraju, da je šel nekaj iskat . Pa ja de, saj nisem smrklja. Pa še avto je bil pred oštarijo. Grem mimo okna oštarije in slišim njegove besede (gostilna na pol prazna, tišina, brez muzike), da kaj nas pa briga, kje je in da se je zato zlagal.... Zraven pride še mami in sliši še hujše besede, kot sem jih jaz in mi še dandanes noče povedati, kaj je slišala. Enkrat ti povem, je rekla, do sedaj mi še ni, ker je rekla, da preveč boli. Odšli smo domov, mami še enkrat od doma kliče, se ne oglasi. Ker je že dolgo časa vedela in sumila, je šla peš do oštarije, se vsedla v njegov avto in čakala. Videla je na lastne oči, kako sta se pred oštarijo mečkala s kelnarco. On je ni videl. Potem pa še taji, da to ni res,skratka, lagal je v fris, tako je lagal, da je še sam sebi verjel, da ni z njo nič imel. Prizadelo me je, silvestrovo je bilo uničeno, trpela sem ,ko sem videla, da trpi mami, njemu se je pa vse zdelo smešno. Še sedaj hodi v to oštarijo, še jaz se počutim prizadeto, kaj šele moja mami. Sicer je do nas otrok in do nje dober, včasih ima svoje finte, kot vsi, vendar ga kljub vsemu še vedno soštujem kot očeta in mami ga spoštuje kot moža. Kolikokrat sem ji omenila, da če bi meni kaj takega naredil (lagal toliko časa in izjavljal take komentarje), da bi ga že davno pustila. Vendar, kam pa naj gre? Tudi želi si, da bi kam šla. Pa še brez službe je. Zato je nekako prebolela in živi, "kot da ni bilo nič". Sicer ne vem, za kakšno stvar je šlo pri tebi, vendar poskušaj očeta gledati kot očeta. Za svoja dejanja odgovarja sam, karkoli je naredil. Tako sem si jaz rekla, pri tem "prebolevanju" mi je pomagal tudi partner in mi rekel, naj se v njune stvari ne vtikam, jaz živim svoje življnje, onadva svoje.... Upam, da kmalu očetu oprostiš, pozabila itak da ne boš nikoli. Želim ti vse dobro.
|