|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko si besen na tujega otroka....
7.11.2006 18:44:55   
Pikapolonica
Ja, pa ne zato, ker ti je slučajno danes ugriznil tvojo hči v ličko in je zdaj vsa otečena. Ko bi se zgodilo le danes... Ampak ta fantek ima neko manijo na mojo Tio. Odkar je začela hoditi v vrtec, ji non-stop teži, jo suva, grabi (tudi za vrat), vleče za oblačila, ščipa.... tole danes je bila pa tako PIKA NA I.  Še jaz sem zajokala, ko sem jo zagledala...

Tudi obe vzgojiteljici pravita, da se resnično spravlja samo nanjo in na nobenega drugega otroka. In da je temu res tako, sem videla tudi sama, saj smo z njim celo v nekem "sorodstvu" in smo bili zadnjič nekje skupaj.... Nisem mogla za sekundo oči obrniti stran, ker je bila ves čas v nevarnosti.

Kakorkolli, danes sem bila tako jezna, da se ne da povedati. No, slučajno je istočasno prišla v vrtec tudi njegova mamica in ko je vzgojiteljica tudi njej povedala kaj se je zgodilo, sem videla da ji res ni vseeno - normalno da ji ni. Prav grozno ji je bilo, se je kar za glavo prijemala. Samo, ko mi pa prijavijo, da jo ima samo tako zelo rad, vendar tega ne zna pokazati na pravi način... takrat me pa kar tresti začne. JA, MALO MORGEN jo ima rad! Samo tu pa tam jo malo focne.... 

Ne vem... BESNA sem. In to na tega dvoletnega fanta. Ker, čeprav vem, da je res še majhen in da se take stvari v vrtcu dogajajo, imam konec koncev tudi sama dvoletno hči in vem, kaj že razume in kaj ne.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko si besen na tujega otroka....
7.11.2006 18:49:37   
jazz
Ne vem,a se večkrat srečujete,pa si mali zato upa,ker jo bolje pozna kot druge? Ne vem,jaz bi čeprav težko,dala punčko v drugo skupino. Nikoli ne veš,mogoče bosta pa kasneje res še kdaj fant in punca,pa boste imeli čemu se smejati!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2006 18:52:32   
Anonimen
Na fantka res nima smisla, da si besna. Otroci so si ful različni, eni so že bolj zreli, drugi manj, eni so bolj čustveni, drugi ne toliko, eni so živi, drugi bolj opazujejo ... v glavnem jih ne moreš primerjat med seboj na način, če ta laho nekaj, lahko tudi drugi.
Zdaj spet verjetno nekaterim ne bo prav, ampak jaz bi bila jezna na vzgojiteljice. One pa so odrasle in dolžne paziti na varnost otrok, posebno če vedo, da obstaja taka "nevrna ljubvezen", kot je tale. Pa se mi zdi, da ne bi smele fantka dajati proč od tvoje punčke, ampak se skupaj z njima zaigrati, ju čimveč imeti skupaj, da ne bo mali samo čakal in izkoristol priložnost, ko ga nihče ne bo videl. Pa saj to morajo one vedeti, kako se take situacije rešuje, saj so to študirale. Ne vem, koliko že fantek kaj razume, ampak mogoče bi se ga dalo motivirat, da je on sedaj že velik fant in da more čuvati vašo punčko, mogoče kot kakšne knjižni junak, ne vem ... kot Nodi Mediko, če pozna Nodija. Pa se zmislite kakšno zgodbico, kako je Nodi branil mediko pred unimadvema lopovoma, kaj sta že ... ali pa kaj podobnega. Samo upam, da ne bo potem ostalih začel gristi.
V glavnem, otroček res ni nič kriv. Saj te delno razumem, ampak res se poskusi ohladiti, saj gotovo globoko v sebi veš, da dveletni fantek pač ne razmišlja prav preveč.

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2006 21:53:11   
Pupica
Pikapolonica kako zelo te razumem...pa ne zarad drugega kot zarad otroške LJUBEZNI.Naš Gal nima niti 5 sek miru. Ves čas je V NJEM!Ne ob njem, ampak prov v njem.Pa mu poje, ful naglas valda, nosi igračke, da revež komej diha izpod kupa, lupčka ga, njemu pa kr sape zmanjkuje, k se cel šop las usuje nanj, ves čas mu tiši dudo v usta, bohnazaden da dobi flaško z mlekom ali čajom, saj je revež v hipu ves "usran"ko Tia cilja usta...user posted image
Sploh ji ne govorim več, da nej gre proč, ker ne zaleže.Pa razume vse.Pa vse uboga, ampak Gal je njena šibka točka. Tko ga ma rada, da to kr res ni. In ko mislim, da je dovolj izkazovanja ljubezni, jo nesem preč, pa kaj ko je v trenutku spet nazaj, ampak to res v trenutkuuser posted image
Jaz bi jo v tvojem primeru res dala v drugo skupino.Mislim, da ti vodstvo ne bi smelo komplicirati, glede na nastalo situacijo.Ker pri nas nič ne zaleže, razen če Gala ni zraven nje.

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2006 22:30:11   
Marogica
Ja, jaz tudi nimam sreče oz. moja sinova. Ta prvega je pogrizla punčka po ca. 3 tednih vrtca. In da ti odkrito povem, sta bila res kasneje prijatelja, celo spala sta skupaj oz. drug zraven drugega. Ne vem, očitno eni otroci natakšen način izkazujejo simpatijeuser posted image .

SEm pa besna na vzgojiteljico pri ta mlajšem. Je prišel prejšnji teden pogrižen. "Nekdo"ga je ugriznil v ličko, tako, da se vidi zgornji in spodnji odstis zobovja. Torej krogec. In zakaj pišem "nekdo". Ker vzgojiteljica ne ve, kdaj se je zgodilo in kdo ga je ugriznil. Kako je to možno, saj otrok najbrž zajoče, ker ga je moralo boleti kot hudič. In v primeru joka, se pač pogleda, kaj se je zgodilo in takrat se da tudi videti, kdo ga je ugriznil. Pri nas to očitno ni tako.

MOja sinka sta se mi vedno resnično zasmilila, ko sem ju videla tako pogrižena. Vendar ti polagam na srce, da ne bodi jezna na otročka, ker on ne more dosti za to. Vzgojiteljice bi morale pač malo bolj paziti. Vsaj pri nas, ko se niti ne ve KDO in KDAJ ga je ugriznil

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2006 22:43:50   
frutka_
Stvari, ki se dogajajo v vrtcu naj tudi rešujejo tam. Na nivoju vrtca. Morda jih opozori naj bodo extra previdni in pazljivi ampak preprečili bodo  težko, ker otrok ugrizne drugega otroka tudi ko ga ima vzgojiteljica na rokah. Sem videla na lastne oči! Tvoja hči je najbrž njegov šibki člen in kasirala jih bo tako dolgo dokler:
  • fantka ne bo minilo, da ji buzerira
  • sama ne bo ugotovila, da se mora braniti.
Če še kljub vsemu ne boš mogla iz svoje kože ali če bo fantek nagajal, prosi za strokovno pomoč v vrtcu.
Prepis otroka v drugo skupino "vrat na nos" se mi zdi smešen. Otrok je končno zaživel normalno širše socialno okolje pa bi ga že prepisali drugam. To je zadeva ki jo najprej rešujejo vzgojiteljice v skupini in šele nato se vključijo v pomoč ali strokovni delavec, ravnatelj,...

Zatorej kar pogumno, otresi se tega strahu in neg. čustev do malega kajti situacija je lahko hitro obratna.

P.S.: še nisi slišala za rek: "koj' se tuče taj' se voli!"user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2006 6:12:17   
mmijau
To pa je res hudo za obe strani. Naš fantek je tudi bil pogrižei in to od prijateljčka. Ta je grizel, kje je lahko, v hrbet, lička, roko,..ne moreš verjet. Njegova mama ga je prav nazaj, pred mano tako, da se je njemu tudi poznalo. Pa to ni rešitev, res ne.
Sama mislim, da morajo tisti starši, katerih otrok grize, stiska, ... biti tisti, ki morajo paziti, kje se gibajo in jih opozarjati kaj se lahko in kaj ne, pa tudi vzgojiteljice moraje te otroke imeti bolj na očeh. Ma šit je to, ker otroci v osnovi niso hudobni, grdi in pokvarjeni, samo nekateri imajo resno težavo z izražanjem čustev.

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2006 8:32:46   
Pikapolonica
Hvala vsem za tele misli.... Saj, danes sem se že malo pomirila. Pa saj vendar res ne morem biti JEZNA na tako majhnega otroka, ki je pravzaprav šele začenjal razumeti ta svet, kaj šele da bi vedel kaj se počne NALAŠČ.

Moram pa reči, da še dobro da ima taki vzgojiteljici, ker bi bilo najbrž sicer še huje. Sta resnično super in na problem sta me opozorili že kar nekaj časa nazaj in tudi obljubili, da bosta pazili na njiju. In tudi pazita, samo v skupini je še 10 drugih otrok in seveda pride tudi trenutek, ko gledata drugam, pa se zgodi to, kar se ne bi smelo. Da bi jo pa prepisala v drugo skupino.... to mi pa nekako ne diši, saj se je ravno navadila na te otročke, pa na vzgojiteljici in....

V glavnem, Tio zdaj skušamo naučiti, da naj se mu postavi po robu. Naj mu glasno reče NE, ali pa PUSTI ME PRI MIRU ali POJDI STRAN, ko bo prišel do nje. Kar je sicer malo smešno, ker ima Tia strašno nežen in visok glasek in vse skupaj zveni bolj za hec kot pa zares.... No, bomo videli kaj se bo še razvilo iz vsega skupaj. Kakšna strašna ljubezen se ravno ne bi smela, glede na to, da sta njegov pradedek in Tiina babica brat in sestra..... user posted image

Pupic@, tisto drugo ljubezen pa tudi jaz poznam.... Je naša Tia ista. LINO JST ADA, BOZALA, LUPCKA DALA, NA PIMI GAČKO.... In ji tišči igrače v rokice, pa lubčka vsepovsod... Hja, da bi se le vedno tako radi imeli, kaj?

Pa lep pozdravček, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2006 8:53:40   
karinka
Jaz pa povem odkrito da sem bila jezna kot user posted image  ko smo bili na morju in je od enih kolegov sin star 4 leta pritekel za mojo hčerjo in jo tako povlekel za lase da je padla nazaj na asfalt. K sreči je bila samo velika buška, ampak meni se je kar stemnilo pred očmi. Ja, jezna sem bila na fanta in na njegove straše, ker mu čisto vse dovolijo. Žal , lepo ali grdo fant je živec. Ko pridejo na obisk, dobesedno razsuje hišo (loputa z vrati, poliva sok, malica po celi hiši, kriči, tepe, nori). Očka in mamica pa samo sedita. Zdaj je star že 6 let, pa je še huje.

Lepo ali grdo mi jih ne vabimo več na obisk. Zame nima nobenega smisla če si samo živčen kaj bo spet uničil.

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2006 9:07:26   
san
en članek na temo grizenje je bil na sosednjem forumu objavljen nekaj časa nazaj, sicer bi bil bolj primeren za mamico tega fantka ali pa vzgojiteljici, pa ga vseeno prilepim (predvsem drugi del se navezuje na toliko stare kot je ta deček)
lp, s

http://med.over.net/phorum/read.php?f=25&i=5206&t=5206

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2006 19:22:10   
soris
Jaz tudi mislim da gre samo za izkazovanje "ljubezni" user posted image .

Tudi mojo user posted image je punčka v vrtcu (takrat sta bili stari leto in pol) pri kosilu oring vgriznila v roko. Zdaj sta že skoraj 3 leta najboljši prijateljici user posted image user posted image user posted image .

Svojo nauči naj se brani v takšnih situacijah pa bo.

"Pri nas smo vsi lepi: nobenega ogledala pri hiši ni. Pa se gledamo samo v mamine oči."(N. Maurer)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?