|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se ti utrga
23.11.2005 14:30:26   
Anonimen
Danes se mi je utrgalo nad otrokom. Živci!
Močno sem ga stresla. Jokal je, ker se je prestrašil.
Obsojam se. Vem da to ni normaln.
Ste kdaj storile kaj tkao nedopustnega?
Kako naj se zdaj obnašam do njega?!!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko se ti utrga
23.11.2005 14:34:13   
Anonimen
Normalno naprej, kot da ni bilo nič. Koliko je otrok star? Ker dobro, da se ti to zgodi enkrat, se pač zgodi, vendar si zagotovi, da se to ne bo vč ponovilo. SI preobremenjena? Organiziraj se kako drugače. Mama, tašča, sestre....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2005 14:34:51   
lex
Ampak če se je ustrašil bi ga mogla potolažit, ne pa da je kregan oz. kaznovan za nekaj kar ne zna pojasnit.
Drugo je, če je ušpičil katero, ampak tresenja se izogibaj zaradi otrokovih možgan, je boljša po riti.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2005 14:36:23   
viv_
Če se ti je enkrat zgodilo, se je pač zgodilo... Ampak pazi, da se ne bo to ponovilo!
Včasih vsakemu prekipi!

Zjokaj se, če ti bo lažje pa pogovori se s kom. Povej kakšni prijateljici, res dobri, ali pa partnerju...

Te stvari se zgodijo včasih, ampak če se sama ne boš mogla kontrolirat, boš rabila strokovno pomoč!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2005 14:36:55   
Anonimen
Do njega se obnašaj tako, kot se zdaj počutiš, naredi, kar čutiš, da moraš narediti. Kar ti veleva srce. Po moje je to, da ga objameš, lubčkaš do amena, stiskaš k sebi, lahko tudi kakšno solzico potočeš, v glavnem, spravi krivdo iz sebe ven in se pomiri. Včasih tako pride, živci popustijo. Ne rečem, da je prav, ampak če veš, da je bilo to narobe, potem je vse v redu. Tudi jaz sem ga zabrisal v posteljo in šla iz sobe totalno aut. Se zgodi. Ne se sekirat. Objemi svojega sončka in ga polubčkaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2005 14:49:15   
fricka
Včasih popustijo živci. Tudi meni so in sem se drla nad dvomesečnim bitjecem. Ko sem se zavedla svoje norije, sem jo polupčkala, se skulirala in ugotovila, da tako pač ne gre. Joka bo še in še, moji živci si pa tega ne smejo več dovolt. Pa verjemi, da vsaka mamica kdaj zgubi živce in reagira tako, kot si ne bi želela. Zdaj se tega zavedaš in ne bo se več ponovilo. (tudi meni se ni.)Poljubčkaj ga in mu pokaži, da ga imaš najraje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2005 15:04:09   
Marogica
Ok, se ti je utrgalo, vedi da nisi edina in da se je vsaki kaj podobnega zgodilo. Seveda so tudi meni kdaj živci popustil. Vendar sem ga odložila v stajico, posteljico, šla v drug prostor, skadila enega, se skulirala, pa prišla nazaj.
Zavedaj se, da otrok ni kriv. Pač ne zna pokazati, kaj mu ne paše, tudi on se privaja na ta svet. DAj mu to možnost.
Poišči vzrok tvoji reakciji-utrujenost, neprespanost, preobremenjenost, depresija, da se to ne ponovi. Glede na vzrok, probaj najti rešitev za drugič.
Sedaj pa k njemu in ga pocartaj, pokaži mu, da ga imaš rada, kajti tudi on te ima neizmerno rad

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2005 16:03:50   
muki1
Ja, odvisno koliko je otrok star. Če mu že lahko kaj razložiš, se kar lepo opraviči - po mojem.

Sicer pa vsak se znajde na meji trganja.. Jaz sem kar skulirana, oziroma se zelo trudim, da sem, ker drugače sem temperamentna , probam ignorirati, čeprav bi jo včasih najraje iz kože dala.
Ohlajam se pa tako, da grem v trgovino, kamor se vozim enih 10-15 minut in muziko nabijam do fula. Opravim nakup in ko se vračam spet muzika. Ko pridem domov, se sploh več ne spomnim, da me je kaj zjezilo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2005 19:06:43   
Ines.
En nasvet: drugič pojdi v drugo sobo, navij si radio, da otroka ne slišiš, kolk se dere, pa se vrni po maksimalno 10 minutah. Če imaš pa koga doma, pa otroka njemu v roke porini, ti pa pojdi ven na zrak, da se skuliraš. Ta nasvet mi je že moja sestra dala, ko je bil moj user posted image  še majcena štručka. Jest sem hvala bogu ta recept uporabila samo enkrat.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2005 22:08:37   
smrka
Vsakemu prekipi včasih, mogoče ko otrok brezveze joka, ko je sit, presvlečen, zgolj iz dolgcajta joka, ali se hoče crkljat v tvojem objemu, ali pa je tako zaspan da nemore zaspat. To da si pa otroka stresla ker ti je šlo na ŽIVCE KER JE JOKAL!!!!! Za to bi te pa jest oreng udarla al pa stresla tako kot si ti njega!!!! Otrok se ti je prestrašil in je jokal ker se je mogoče za hip prestrašil nečega in namesto da si ga potolažila.... oprosti.. ampak,... rajši bom tiho ker bi rekla nekaj kar ti nebi pasalo.

smrka

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2005 7:47:58   
kalbo
Lahko se ti utrga, lahko pizdiš, sam da greš pa dojenčka trest, al pa udarit je pa nedopustno. Nevem, a si mislila da bo pol nehal?

Drugič, ko boš na tem, da ti poči film odloži otroka na varno pa se pejt skulirat, bo manj škode. Ko boš skulirana, bo otrok to začutil in bo vse boljše. Zavedaj se, da je to bitje popolnoma odvisno od tebe in se počuti popolnoma varno le v tvojem naročju.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2005 8:18:56   
dory
Tud mene je konstanten jok v prvem trimesecju cist vrgu iz tira...se dones je zlo zahtevne sorte,hoce met svoj urnik in svoj prou...tud men prekipi, vcasih bi najrajs iz koze skocila in takrat ga dam rajs babi,da se pomirim..pol je bols...tebi priporocam enako...bols,kot da se v tistem afektu zneses nad otrokom...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 8:40:03   
NinKa
Verjetno ni na tem forumu nobene, ki ji poleg naših "spidijev" še ni film počil.

Jaz v tistem trenutku, ko čutim, da mi bo prekipelo enostavno stopim na bakon za kako minuto, se pomirim.....pol pa malemu povem, kaj je narobe. Do sedaj je 2 leti tako delovalo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2005 8:56:56   
Bela
Meni tudi včasih dvigne dlake in se je že zgodilo, da sm se zadrla...pa se je revež tko ustrašu.
Res je, da ti potem zrase tko velik občutek krivde, da ponoči niti zaspat ne morš.
Poskusi najti način, ki ti bo v takem trenutku preprečil takšno reakcijo.
Jaz zaprem oči, globoko vdahnem in si rečem: ne dovoli si tega in ga nato vzamem k sebi v naročje, da se pomiriva oba...in pomaga.

Verjamem pa, da se takšne stvari lahko zgodijo, če ja mamica preobremenjena in cele dneve sama skrbi za otroka.
Časa zase, da bi se sprostila nima, vse se nekam kopiči in prej al slej pride vn.
Partner o kakšnih težavah niti slišat noče, pa je to še dodaten stres.

Ne smemo pa si dovilit, da to breme stresamo na otroke...to je del njihovega obstoja in ga moremo sprejet takšnega kot je, s veliko potrpežljivosti in ljubezni.

** Življenje je prekratko, da bi bilo malenkostno **

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2005 9:26:21   
kalbo
Ne me narobe zastopit. Moj post ne obsoja. Jezo oziroma histerijo je treba dat ven, vendar ne pred otrokom, ampak v drugi sobi, magari na omaro al pa steno. Mam kolega, ki ma za take stvari kar boksarsko vrečo v sobi. Pravi da mu pomaga.

(odgovor članu Bela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2005 10:02:32   
tanikaa
imama srečo, da je moj sin star že 11 let. ko me res razpuser posted image , in bi najraje dvignila roko ali pa se res izgalamila nad njim, mu povem: dragi sine, res te imam ful rada, smo zdaj prosim odidi v sobo in dokler te ne pokličem ostani tam. samo izpred oči se mi spravi, ker sem ful jezna in se bojim da te bom našeškala. fant je pameten in se umakne. ko me sveta jeza mine, grem po njega in se o problemu pogovoriva. ampak, ta metoda deluje že pri malo večjih otrocih. ker se tvoj otrok ne more umakniti, se umakni ti. meni pomaga, da si dopovedujem v tistem trenutku, da z jezo in "nasiljem" ne bom nič rešila, samo nov problem se bo pojavil. slaba vest, otrokova bolečina (fizična in psihična)...če pa mi kdaj popusti in se zderem na njega, pa se pozneje vedno opravičim in mu povem, kaj ni naredil prav on in da tudi jaz nisem naredila prav, ko sem kričala, ker se problemi pač rešujejo s  pogovorom in ne s kričanjem.  ampak kaj takega se na srečo zgodi redko. vsaj zadnja leta, kajti s časom se človek nauči.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?