|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se polula v hlače
16.8.2006 14:30:34   
Anonimen
Starši, zanima me, kako odreagirate, ko se vaš otrok polula v hlače?

Situacija je takšna: Recimo, da se je otroček ravno dobro odvadil lulati v plenico.user posted image Celo poletje je takorekoč čez dan brez plenice. Sam prosi za lulat oz. ga je treba spomnit, če gre lulat.

Ko otroku že skorajda zaupaš, da te bo prosil za lulat, anredi orng lužo sredi dvorišča.user posted image   Ko si ga ravno pred minutko vprašal, če gre lulat in je bil njegov odgovor NE, se ta trenutek polula sredi dnevne sobe v hlače.user posted image

Mi v glavi kar iskre sem in tja letijo, pa se zadržujem. user posted image Vsekakor pa mu povem, da to ni prav, da se lula v stranišče, da je treba mamico prosit, da sem žalostna...pa se čez eno uro zgodi isto.user posted image

Kako vi odreagirate?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko se polula v hlače
16.8.2006 14:46:28   
vila
Poskusi odreagirat čim bolj mirno in na lep način, pa brez tepenja in kaznovanja. Tudi jaz sem letos mojo dovadila plenice, oziroma se jo je kr samauser posted image , pa je pred 14 dnevi imela neko virozo, pa drisko in je bil zopet cel teden problem, ker mi ni povedala, da mora kakat. Sam se je uredilo. kolko je pa star?

SREČA JE OPOTEČA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2006 14:47:07   
Anonimen
Moj odgovor je vedno isti: A si se polulala? Ja nič hudega, to se pa zgodi.
Nikoli ji ne dajem občutka krivde, v smislu da sem zdaj žalostna, da se tega pa ne dela ipd. Pa je že dobrega pol leta brez plenic in se luža zgodi zelo zelo redko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2006 14:47:56   
babylove
Hm, mi še nismo tako daleč, ker ga kahla niti od daleč ne zanima. Lahko pa povem, kaj piše v moji knjigi, če bo kaj pomagalo.

Na kratko, baje se ne smeš znervirat in ga kregat, ampak reagirat v smislu, da je bila nesreča in da mu zaupaš, da bo naslednjič naredil bolje oz. da mu bo uspelo. Češ da je velik fant in da ti veš, da je on sposoben in da si prepričana, da bo drugič bolj pazil.

Bolj pa ne morem pomagat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.8.2006 14:49:25   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Moj odgovor je vedno isti: A si se polulala? Ja nič hudega, to se pa zgodi.
Nikoli ji ne dajem občutka krivde, v smislu da sem zdaj žalostna, da se tega pa ne dela ipd. Pa je že dobrega pol leta brez plenic in se luža zgodi zelo zelo redko.

Jaz sem odreagirala podobno. Včasih sem rekla: Ja to se ti pa je ponesrečilo, nič hudega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.8.2006 14:54:40   
kepica
Kristina, kot da bi govorila v mojem imenu. Naš ima tudi krizo. Brez plenic je že dober mesec, pa se mu je zadnje dni začel dogajat, da sploh ne pove več. Včeraj je bila sploh kriza. Trikrat se mi je tako polulal, da je bilo pol stanovanja mokregauser posted image   Ne vem, kaj bi bil razlog. Nič ga ne kregam, ampak pri sebi se pa sprašujem, zakaj kar naenkrat zdej to, ko pa se je že čisto odvadil. Pa še tako dobro reče:"Mami, nekej je mokro??"user posted image user posted image  Pa tko me nedolžno zraven pogleda, da crkneš od smeha. Se komej zadržim. Upam, da bomo spet kmal na starih tirih.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.8.2006 15:12:24   
Pupica
ej se dogaja.user posted image Baje da bodo nesreče lahko tudi tja do 6.letauser posted image
Ko se je pri nas to dogodilo, je bilo ponavadi kaka 2 dni skupaj.Jaz mislim, da si je mehur malo prehladila, saj je prej le imela debel ovoj plenic , zdej pa kar naenkrat nič. Jah kaj narediš, če sumiš, da je prehlad pleničko nazaj gor.Da se pozdravi.user posted image Ravno sem srečala kolegico, fantek je feb.dopolnil 2 leti.V glavnem bil je že popolnoma suh, pa je nekaj zbolel, no in zdej so spet v pleničkahuser posted image

Kaj ji rečem?
Sedaj popolnoma nič, razen, da lepo povem, da se je pač zgodila nesreča, da ni hudega,da more pa vseeno povedati če bo čutila da jo lulat, saj velike punce lulajo v stranišče.Lahko da ne čuti, da jo.Saj ko je mehur prehlajen, se tega težje zaveda.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.8.2006 15:47:46   
Bumblebee
Naš se je dvakrat polulal v posteljo. Jaz sem odreagirala čisto mirno: Nič hudega Benjamin, bova zamenjala rjuho in se preoblekla. Si pozabil povedat a ne? - je pa res, da je naš ful razočaran sam nad sabo in mu gre kar na jok, če se kaj takega zgodi tako, da ga nima smisla kregat ali kaj podobnega.

Podobno reagirava čez dan, če mu malo uide: Nič hudega, saj bova zamenjala hlačke, drugič pa prej pokliči ali po kar sam šibaj na kahlico (in res je zdaj že nekajkrat šibal v kopalnico, se slekel, polulal in oblekel, nato pa pritekel povedat, kaj je naredil.

Moj predlog: ne se jezit, odreagiraj mirno - itak je treba otroka v vsakem primeru preobleč in nima smisla stresat še slabe volje in mu dajat občutka nesposobnosti.

LP

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2006 12:43:44   
Anonimen
No, nekaj takega, kot pri nas. Tud jaz odreagiram mirno, čeprav mi po glavi res iskre letijo in sem v sebi jezna.user posted image   Skušam na lep način povedat, vseeno pa tako, da bo vedel, da ne dela prav. Je pa tako, odkar smo prišli iz morja. Verjamem, da je sprememba, da je bilo na morju čist drugače....

No, saj bo.....user posted image

(odgovor članu Bumblebee)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2006 14:35:40   
bini
sej vem da ne paše tukaj....
mi smo šele v predfazi odvajanja od plenic, pa me zanima če katera ve naslov tiste otroške knjigice, ki je kao v pomoč pri odvajanju od plenic... a mi katera pove?? ti Kristina k si trščica boš sigurno vedla - jest učim bolj velike, pa mi ni treba user posted image user posted image ...
naša je v fazi, ko so knjige zakon in kar naprej bere in bere in bere... pa morda bi palilo, če bi še o tem kaj prebrala user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.8.2006 18:31:02   
sonjasunny
Ta knjigica bi pa verjetno tudi nam prišla zelo prav. Pa še komu. Prosim tudi v svojem imenu za naslov knjigice. Hvala.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.8.2006 22:52:55   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina
Ko si ga ravno pred minutko vprašal, če gre lulat in je bil njegov odgovor NE, se ta trenutek polula sredi dnevne sobe v hlače.

Eden od možnih razlogov za težave je lahko tudi pogosto spraševanje, če gre lulat. Drugače pa je bila naša reakcija podobna kot jo je opisala Meta., smo pa imeli zelo malo takšnih primerov. Pa ko je bil že malo starejši (okoli tretjega leta) sem ga parkrat vprašal, če ga tišči, ker je pač nekaj mencal in me je takoj nadrl, da bo pa že sam povedal, ko ga bo.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2006 7:00:56   
dory
V bistvu je njenu tolk bad,da ne ve kam bi se dal, kako nej bom pol kej jezna...jst mu recem...nc hudga lupci, pejva se sam hitr preoblect,da se ne bo dinko prehladu...ceprav se je do zdej polulal le 2x, potem pa mu je blo ocitno prevec bad, tko,sa smo zej povsem suhi :)

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2006 9:27:38   
Anonimen
Tako kot večina,nič očitkov,nič kreganja,ne pokazat svoje jeze ali razočaranja.Vse bo s časom samo prišlo otroku,da bo se zavedal,da ga tišči lulat in bo povedal.Naš je sedaj že nekaj mesecev suh podnevi in ponoči.Le dvakrat se je zgodilo,ko je na večer preveč tekočine zaužil,da mu je v spanju ušlo.Nič mu nismo očitali,niti omenili nismo,le njegova mamica mi je prišepnila,da je bila ponoči zalita.Sprijaznit se stem,da boš nekaj časa pač problačila malčka.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.8.2006 11:16:31   
lefairyon
user posted image tudi mi smo se odvadili plenic in zdaj lulamo in kakamo na starniščeuser posted image ...se pa zgodi da pozabi povedat in se polula sredi kuhinje...pa vzamem brisačo in obrišemmm, leon pa ta čas stoji in gleda v lužo in je čisto tiho...verjetno ga je malo sram da mu je ušlo...ga pa ne kregam...rečem mu samo da se greva preobleč da se "pišo" ne prehladi in da je vse v redu bo povedal drugič...na to mi on ponavadi odgovori:"mami zdej pa ne bom gatic polulal"...se zmenimo tako da ni problema...drugače ga pa vsake malo vprašam če ga tišči...ko pove da mora lulat pa reče naj povem pišotu da ne sme lulat dokler ne bo na straniščuuser posted image pa je zmenjenouser posted image

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.