Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 8.11.2006 21:43:03
|
|
|
|
triša
|
A ni tak, da ga za nogice primeš pa obrneš. Ne vem, se nam še do zdaj ni zgodilo.
|
|
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 8.11.2006 22:04:52
|
|
|
|
StBarbara
|
IZVIRNO SPOROČILO: NR Znano mi je to, da je potrebno privzdigniti levo roko, Zakaj pa levo Slina se mu še ni zaletela,ampak, če se mu je hrana, sem ga pa kr na glavo obrnila, pa potreplajla... Imam pa v spominu, da sem mu enkrat antibiotike dala z brizgo, ker po žlički ni hotel, sem mu pa očitno prehitro špricnila, se mu je kr ornk zaletelo, sam je takoj sam izbruhal.
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 8.11.2006 22:06:54
|
|
|
|
NRMM
|
IZVIRNO SPOROČILO: StBarbara IZVIRNO SPOROČILO: NR Znano mi je to, da je potrebno privzdigniti levo roko, Zakaj pa levo Pravijo,da sprostiš dihalno pot tako....ne me za besedo držat,tako sem slišala in res pomaga,ko se ji mal zaleti, danes je blo preveč .
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 8.11.2006 23:27:26
|
|
|
|
mml
|
najbolj pomaga Heimlichov prijem, ki ga v tujini učijo že v osnovnih šolah, pri nas pa ga zanemarjajo pa ne vem zakaj. Z udarci po hrbtu spraviš grižljaj/tujek/...samo še globje v dihala. S Heimlichovim prijemom pa uspeš spravit tujek nazaj v usta. Tule je približna skica Skratka otroka primeš pd rebri, tam kjer je prepona, roki prekrižaš v predelu žličke in z njima pritisneš proti hrbtenici in navzgor. Po potrebi postopek nekajkrat ponoviš... ...sicer pa nisem prepričana, da bo tole kdo razumel...je ful težko napisat, kako in kaj...v živo je lažje... Tole je pa druga varianta za manjše dojenčke . Tukaj pa res otroka udarjaš po hrbtu, ampak mora imeti glavo precej nižje kot hrbet, da lahko tujek pride nazaj v usta in ne gre globje v pljuča Pa čim manj takšnih neprijetnosti
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 9.11.2006 0:55:54
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz v takšnih primerih uporabim Heimlichov prijem (do sedaj nisem vedela, da se mu tako reče), s tem, da otroka obrnem bolj dol z glavico, kot pa je na sliki. Uf, se ni fajn spominjat takšnih groznih trenutkov.
|
|
RE: Ko se dojenčku/otroku zaleti 9.11.2006 7:35:05
|
|
|
|
Anonimen
|
ja tale prijem je bolj ko se kaki koščki zaletijo. za slino pa ne vem kok bi kej učinkoval,. js bi jo obrnila na glavo pa mal po hrbtu. drgač pri temle heimlichov prijem polomi rebra če niste preveč izurjene in nežne. seveda bolje to kot pa bit mrtev :)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?