|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko otrok zboli...
22.10.2007 10:52:08   
ribica.

Zanima me kako vi ukrepate, ko vaši otroci zbolijo.
Npr. Naša 4-letnica je včeraj zvečer zmerno zakuhala. Dala sem ji Calpol preden je šla spat. Ponoči sem ji ga dala še enkrat. Rekla je da jo boli grlo (vendar ne preveč, toliko jo poznam), pa da ni mogla zaspati, ker jo je bolel trebušček(sedaj je ne boli več). Pa da jo malo boli glava, ko zakašlja.
Danes zjutraj ima temperaturo nižjo, grlo jo še malo boli. Ali vi v podobni sutuaciji peljete otroka k zdravniku. Oz. kdaj se odločite da peljete otroka k zdravniku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko otrok zboli...
22.10.2007 10:55:41   
Naja31
Jaz se nekako držim, da bi ga peljala k zdravniku, če ima visoko vročino (nad 38,5) in če calpol ali kakšno drugo sredstvo za zbijanje ne bi učinkovalo.
Ter če ima vročino še edno po treh dneh, tudi če calpol učinkuje.
Se pa tega ne držim kot pijanec plota in v bistvu bolj ravnam po občutku. So pa tu še drugi dejavniki: kakšno je njegovo splošno počutje, če bi grozno kašljal, tako da ne bi mogel "živet", če bi se mi zdelo, da težko diha, če bi ob dihanju hropel, ...

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2007 11:00:11   
piščanc
ponavadi šele, če bolezenski znaki napredujejo, po treh dnevih. ali prej, če je kaj takega, kar ne poznam.

bolan otrok najprej potrebuje počitek in mir in mogoče se telo samo odzove. ker tudi bakterijska vnetja (kjer je potreben antibiotik) se morajo najprej razviti.

je pa to posledica izkušenj, ker smo večkrat čakali pri zdravniku in potem nič od tega, je bilo potrebno samo počitek, vitamini in kakšen sirup. seveda na začetku ne moreš vedeti katere bolezni in kako otrok reagira, ker vsak reagira drugače, se pa z leti naučiš, kaj odgovarja tvojemu otroku in znaš kmalu pozdraviti skoraj vse bolezni.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2007 11:11:58   
MAŠKA
Jaz pa jo peljem že za vsako malenkost, tak da mi je že včasih kar nerodno. Dokler nismo imeli vnetih ušes tega nisem počela, zdaj pa jo peljem takoj, ko se pojavi vročina. Namreč trikrat smo jo že zaradi ušes vozili sredi noči k dežurnemu in me je ostrašilo. Je pa hec, da sta naš zdravstveni dom in dežurna lekarna drug od drugega oddaljena 12 km in potem se vozimo okoli sredi noči. Zato grem rajši prej, ker te bolezni še kako rade udarijo sredi niči ali pa med vikendom.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2007 11:12:02   
Anonimen
Če se le da,počakamo tri dni,da se pravi znaki pokažejo.
Vročino zbijamo z Calpolom,če pa je vstrajna in jo niti antipiretik ne zbije,šibamo k zdravniku.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2007 11:34:06   
Petraa
če pravi da jo boli grlo,kar k zdravniku.mogoče je vneto

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 11:40:51   
Marogica
Jaz ponavadi počakam, dan, ali dva, da vidim, če Calpol kaj pomaga. Drugače pa najprej pokličem zdravnico, ji opišem simptome, ona pa odloči, ali se naj pridemo pokazat ali ne. Seveda je vse skupaj odvisno od simptomov.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 13:00:44   
ribica.
No, saj gre zato, da se ne nagibam k temu, da bi jo takoj odpeljala k zdravniku. Samo ne vem kaj naj ko mi reče da jo boli grlo. Takrat sem pa v večni dilemi. Ker tudi sama ne grem k zdravniku če me boli grlo. Jaz sem bolj taka da veliko prenesem preden pojamram. Vročina me ne skrbi, ni sile. Poččuti se ne zelo slabo, malo jo boli glava.
Sicer pa se konec koncem moram sama odločit. Ah, ta vrtec nam servira vse bacile.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 13:04:40   
Anonimen
Jaz ga ponavadi kar hitro peljem, samo moj, če zakuha, res zakuha, na 40.

Sicer pa so tole pri tvoji čisti znaki angine. Jaz bi jo kar peljala.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 16:49:49   
simona76
Poglej grlo. Jaz to naredim z baterijo, da fino vidim kakšno je stanje. Če je rdeče, pa že kakšne bele pike, bo za antibiotik. Tudi moj navadno zakuha na 40 in če po enem dnevu vročina ne pade, ga peljem zdravniku. Če pa je vročina nizka, pa počakam, da vidim za kaj se gre. Seveda je pa vse odvisno od otrokovega počutja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2007 20:28:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: simona76

Poglej grlo. Jaz to naredim z baterijo, da fino vidim kakšno je stanje. Če je rdeče, pa že kakšne bele pike, bo za antibiotik.

Ja, jaz tudi tako počnem.user posted image

(odgovor članu simona76)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2007 7:54:15   
mojmaček
Jaz sem tudi vedno takoj šibala, kak je začel kašljat pa dobil vročino. Pa smo bili 2x tako tam, da se je še vsega drugega nalezel. Doktor mi je pa cedevito pa sirup priporočal.user posted image Od nič hudega prehlada je dobil nekega user posted image , da je ene par dni fajn driskal. Tak da smo ga zdravli pol zaradi tega. Ta je ziher pri dohtarju dobil ker je razsajal virus in so bili tam bolani otroci.
Zdaj smo pa bili doma 3 dni smo opazovali in čakali, pa gledali grlo pa dajali Panadol in je bilo hitro bolje. Če bi kaj bilo huje (visoka vročina, hud kašelj, hropenje, bi pa spet valjda šibali k dohtarju.

Kaj vem, po moje ni najbolje, če takoj letiš k zdravniku.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.10.2007 8:26:08   
honey
Tudi jaz našega ne peljem za vsako malenkost k zdravniku, ker sem mnenja, da tam lahko res dobi še kakšen hujši bacil. Če je samo vročina in jamra, da ga boli grlo, mu dam Calpol sirup in po žlički med, da se mu oprime grla in mandljev, da malo ublaži bolečino in mu v kopalnici naštimam parno kopel - ta se mi zdi, da najbolj pomaga. Npr. pred 14 dnevi je bil prehlajen - zabasan nosek, pokašljaval je in so šli v toplice (za 1 dan). Rezultat: naslednji dan je bil skoraj zdrav - nobenega izcedka več iz nosu, samo še malo je pokašljaval. Tako da našemu res pomaga para, da se mu sčisti nosek in se mu razširijo dihalne poti.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?