|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Knjige, ki preganjajo strah!
6.11.2007 11:17:15   
PinkaPolonka
Potrebujem pomoč,
pozna kdo kakšne dobre knjižice (skoraj 3 letnik), katere preganjajo strah pred strahovi, duhovi in čarovnicami.

Žal smo prepozno ugotovili, da tudi zgodbice iz naprimer Cicidoja, burijo 3-letnikom domišljijo do te mere, da se zbujajo zaradi strahu 2x na noč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Knjige, ki preganjajo strah!
6.11.2007 11:32:50   
piščanc
mi imamo tudi enega bolj prestrašenega skorja triletnika doma. pa je drugače karakterno precej pogumen, ampak pri temi se pa vse neha. kaj pa vem, kje smo zamočili. sem bila pa tudi jaz popolnoma prestrašena teme precej dolgo časa.

našemu včasih pomaga npr. pižama spiderman ali neverjetni - pa pol pravi da je neverjetni... pa spidermana sploh še nikoli ni gledal, neverjetnega pa je. se pozna, da ima starejšo sestrico, ki rada gleda vse risanke.

upam, da mu to ne ostrane za vse življenje :(

iz malega zraste veliko

(odgovor članu PinkaPolonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2007 21:33:13   
saratanja
Mi smo ravno zaradi ene od takih knjigic o strahovih začeli spati pri prižgani luči. Ni mi jasno kako, ampak moj mali triletnik očitno čisto selektivno sliši samo tisti del pravljice, kako se kdo boji strahu, pošasti, teme.....oni del, pa ko otrok spozna, da strah sploh ne obstaja...ta del mu pa kar nekam izpuhti iz spomina. Zato sem enostavno začela spuščati tovrstne pravljice...sam kaj, ko pa imamo zdaj poleg strahov še volkove (so imeli v vrtcu predstavo rdeča kapice in ni nič pomagalo, da je bil volk pravzaprav njegova najljubša vzgojiteljica)

A ja, drugače pa naj bi obstajala pravlica o neki prestrašeni pošasti (z imenom..hmm, zdaj mi je pa čisto izginilo iz spomina..no nekaj na F se mi zdiuser posted image ) no skratka o neki pošasti, ki se boji in jo reši punčka in jo komaj prepriča, da ostane pri njej. Moram tudi jaz poiskati to. Mogoče bo kaj pomagala.

Sicer pa...ste opazile, da so to že trije triletniki. mogoče je pa to čisto normalna razvojna stopnja. otroci pač odraščajo in se vse bolj zavedajo sveta okoli sebe in toliko vsega še ne razumejo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2007 21:36:04   
piščanc
ja, meni se tudi zdi, da je sedaj to obdobje, ko se bolj boji. tudi starejša sestrica je imela obdobje, ko se je bala medvedka na okenski polici. ampak ni bilo tako očitno. upam, da bomo strah pregnali, ker jaz na lastni koži vem, kako grozno je to, ko si ne upaš na stranišče ponoči.user posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.11.2007 21:17:47   
PIAF
No, pa sem našla še en post na temo straha. pri nas je tudi tako - star je 3 leta, torej so že 4 triletniki. Ampak njih očitno v vrtcu strašijo, ker skozi govori o čarovnicah, abrakadabri, pošasti...Tu je moj post:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2074497

V knjigi Zdaj bomo pa spali dobro ponazarja, kako starejši bratec svoji mlajši sestrici pomaga premagati strah-pošasti - da ji njegovo miško s svetlikajočo zvezdijco, ki je tudi njemu pomagala pregnati pošasti.

Matevž noče spati pa je tudi luštna o tem, da potem zaspi samo z lučko.

Ampak mi smo včeraj to brali, pa nič ni pomagalo, je že kar ob 23.00 bil zunaj sobe v joku...

Verjetno bo res treba stisniti zobe in se tolažiti, da je to le obdobje...user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2007 21:41:18   
Jančika_
Verjetno je res obdobje, pri nas imamo namreč tudi triletnika, ki ga je bilo strah. Zdaj je star tri leta tri mesece, strah pa se je pojavil malo pred tretjim rojstnim dnem.

Pri nas je bila pa opica v posteljiuser posted image . Kar naenkrat je začel jokati, da je v postelji opica in da ne bo šel tja spat itd itd. No, pomagalo je, da sem jo preganjala in končno pregnala. Nadela sem si masko za potapljanjeuser posted image user posted image , besno skakala okoli postelje in mahala z rokami, pravi teater sem naredila in se drla zraven "Bejži, opica" in  "Lej, ko je šla skozi okno ven" (okno sem seveda odprla za bolj realističen učinek).

To sem naredila vsak večer pred spanjem, potem je bilo pa treba masko parkirati pod posteljo, da si opica ni upala nazaj not v sobo. In seveda je zvečer eden od naju z možem malo dlje posedel pri njem. Trajalo je kakšna dva, tri tedne, potem je pa kar naenkrat pozabil na to in od takrat ni opice niti enkrat več omenil.

Na noč čarovnic je bila risanka o halloween partyju pri Frančku in so prikazovali neko strašenje in pošasti. Ko sva z možem opazila, za kaj gre, sva se kar spogledala. Mali je bil na trentke čisto zelen (ugasnila pa nisva, ker je bilo vseeno boljše, da je pogledal do konca in videl, da ni bilo nič hudega) in sva pričakovala spet kakšno opičjo epizodo. Mali je šel pa lepo v posteljo, bil čisto tiho, ni hotel ne pravljice ne cartanja (prvič sploh!), pritisnil si je svojo pikapolonico tesno na obraz in naju poslal ven. Mene je kar pri srcu stiskalouser posted image , ampak očitno je zadevo moral predelati sam. In to je bilo zaenkrat to, nič strahu od takrat. Zaenkrat seveda.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2007 21:45:25   
@lina
Malo sem potolažena, ko vas berem. Še en triletnik, no pa še nekaj mesecev zraven. Zadnje 14 dni imamo strahove - pri nas je volk povsod, na WC, v sobi, za posteljo...user posted image  Zbujanje sredi noči in kljub nočni lučki jokuser posted image

Upam da kmalu mine. 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2007 9:13:57   
deily

Pravkar imam v rokah igrico, ki bi lahko pomagala pri tvojem otroku. Imenuje se TIMI, LOVEC NA SANJE. Poskusi.

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2007 10:05:42   
Anonimen
Pri nas je bil v tistem času pred 3. RD aktualen helikopter. Vsak večer je vpila, da je spet prišel helikopter in da jo je strah. Po par tednih je minilo, ko sem ji razlagala, da se v helikopterju peljejo policaji, ki lovijo lopove, da lahko mi vsi mirno spimo...

Zdaj pa rada posluša o pošastih in čarovnicah. Ampak jo vidim, da jo je ob tem tudi strah... Stalno sitnari, da hoče knjige s čarovnicami (Janko in Metka, Pinka Polonka, Trnuljčica...), ampak potem ko pa beremo, pa ne upa obrnit na ono stran, kjer je čarovnica narisana. Poleg tega se moramo vedno igrati čarovnice. Ona je vedno princeska, jaz ali pa mož pa čarovnica. In potem stalno sprašuje: "Čarovnica, a si ti prijazna?" user posted image  In midva ful paziva, da nisva preveč strašljiva, čim vidiva, da se preveč boji, odjenjava.

Mah kr nekej, tele čarovniško/pošastne faze user posted image

(odgovor članu deily)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2007 13:54:11   
Dadi
Naša je nekaj časa mela ene težave z volkomuser posted image ...če volk ne more v hišo itd. in sem ji dopovedala da pač ne, da vrata zeklenemo, pa da nihče ne more v hišo.

Zdej je pa ratala čist firk na volkove...moram vsak večer prebrat pravljico o Rdeči kapici in najbolj uživa v tistem delu ko volk požre obe ubogi ženščini.user posted image
Kdo bi jo razumel...

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2007 14:39:32   
Pikca
Jaz sem slišala, da je fajn ena knjiga z naslovom Nočne lučke, v njej so pravljice, ki pomirjajo in odganjajo strahove. je še nimam, sem jo pa naročila.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2007 21:47:03   
PinkaPolonka
Mi smo tudi našli knjigo, ki je pomagala...NASLOV JE: PRAV POSEBNA POŠAST...otroke ne prepričuje, da pošasti ni, ampak da so neverjetno smešne in zabavne...

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.