|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kmalu ne bo več...
10.12.2008 9:08:20   
Anonimen
navadnih žarnic, skratka prepovedane bodo.
Samo, porka duš, če bo tako,  naj pocenijo pa varčne žarnice,  pa jih bomo vsi kupovali.

Po izračunih EU naj bi povprečno gospodinjstvo v Uniji z zamenjavo navadnih žarnic za varčnejše za elektriko tako privarčevalo 50 evrov letno.

Če bo odločitev padla na plodna tla, naj bi uredba začela veljati spomladi prihodnje leto.

Evropska gospodinjstva naj bi navadne žarnice, ki so v rabi že 130 let, zamenjala z učinkovitejšimi, kot so varčne, halogenske ali LED. Te so dražje, vendar pa trajajo dlje in porabijo manj energije od navadnih.

Od septembra prihodnje leto naj bi s trga najprej umaknili najpotratnejše žarnice z močjo 100 vatov ali več, do leta 2010 naj bi prepovedali žarnice za 40 vwatov ali več, od septembra 2012 pa vse navadne žarnice do vključno moči 25 vatov. Kasneje, do leta 2016, naj bi v Uniji prepovedali tudi energijsko manj učinkovite halogenske žarnice razreda C.

Odločitev Unije ne velja za posebne žarnice, kot so infrardeče in žarnice za hladilnike ali semaforje ter reflektorji.

Navadne žarnice po podatkih EU trenutno uporablja 85 odstotkov gospodinjstev v povezavi. Varčne žarnice porabijo od 65 do 80 odstotkov manj energije kot zastarele navadne žarnice in trajajo do šestkrat dlje.

Po navedbah proizvajalcev žarnic naj bi v vsej Uniji s prehodom na varčnejše žarnice letno privarčevali okoli sedem milijard evrov. Okoljevarstveniki ocenjujejo, da bi z ukinitvijo navadnih žarnic samo v Nemčiji letno zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida za približno tri milijone ton.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kmalu ne bo več...
10.12.2008 9:09:47   
Petr_a
Imamo itak varčne tako da se ne sekiramuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2008 9:14:26   
Felicita
Ku*** pa LED žarnice. letos sem se šla ekološko ozaveščenost, sem kupla 3 led reflektorčke za v sobo... svetloba obupna, bognedaj da bi poskušu kej brat, 100% si uničiš oči. u bistvu so vsi, ki so jih vidl, rekl da je svetloba kot v bordelu al pa v coni somraka user posted image torej, mene čaka nakup novega lustra.

pa tud za mojo lava lamp potem boljš da si jih kupim na zalogo, ker lava lamp pa 100% ne deluje na varčne, ker je pač POINT vsega skupi, da se žarnica segreje in segreje tut vosek v lučki... varčne ne oddajajo dovolj toplote za to...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2008 9:47:44   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Ku*** pa LED žarnice. letos sem se šla ekološko ozaveščenost, sem kupla 3 led reflektorčke za v sobo... svetloba obupna, bognedaj da bi poskušu kej brat, 100% si uničiš oči. u bistvu so vsi, ki so jih vidl, rekl da je svetloba kot v bordelu al pa v coni somraka user posted image torej, mene čaka nakup novega lustra.

Odvisno kakšno led žarnico kupišuser posted image  So tudi take, ki oddajajo naravno svetlobo npr. če imaš črno obleko jo boš v takšni svetlobi vidla črno ne druge barve (kot naredijo npr. kakšne druge led žarnice).

Sicer pa glih nisem prepričana, da varčne žarnice trajajo dlje. Tista, ki nam jo je lani Elektro podaril (se mi zdi za novo leto) je trajala natanko par dniuser posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2008 9:51:02   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Ku*** pa LED žarnice. letos sem se šla ekološko ozaveščenost, sem kupla 3 led reflektorčke za v sobo... svetloba obupna, bognedaj da bi poskušu kej brat, 100% si uničiš oči. u bistvu so vsi, ki so jih vidl, rekl da je svetloba kot v bordelu al pa v coni somraka

Saj to je pri vaščnih isto. Kar nekaj zeleno se vidi vse skupaj. BV.

Oči si pa ne pokvariš s slabo svetlobo, ampak z migetajočo. Samo toliko, da boš vedela.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2008 9:51:54   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: asso
So tudi take, ki oddajajo naravno svetlobo npr. če imaš črno obleko jo boš v takšni svetlobi vidla črno

To je pa sploh dobro, črna žarnica.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2008 9:55:21   
Anonimen
Ufafa izgleda, da bom imela še težave.Namreč imam reflektorje v dnevni, ki je zaradi malo oken zlo temačna, jaz pa v poltemi znorim.Upam, da bon našla prave varčne tudi za refletorje.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2008 10:17:36   
Anonimen
Sej maš varčne za reflektorje, svetijo pa čist preveč za moj okus. Ne morš zatemnit sobe s tistim stikalom oz. če bi hotel, bi dal za eno varčno žarnico 20 eur user posted image .

Varčne žarnice res porabjo manj energije, vendar samo pod pogojem, da so prižgane dalj časa. Če pa ti luč karnaprej prižigaš in ugašaš, pa porabijo več energije.

Tko da ga EU mal v kamn s temi žarnicami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.12.2008 10:21:36   
Anonimen
Midva mava povsod kjer dlje časa luč gori varčne. Hodnik ipd. se pa ne splača met.
Svetloba je pa men čist normalnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2008 10:26:00   
Anonimen
Jaz imam rada močno svetlobo.vem ja, da varčnih se ne sme kar naprej ugašat in prižigat.Samo, o bodo vse varčne bomo prav to počeli, saj ne boš imel po vsej hiši čez cel dan prižgane, samo zato, da se boš ognil ugašanja in prižiganja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2008 10:27:13   
ninini
Tud mi jih že kar nekaj časa uporabljamo,pa smo čist zadovoljni s svetlobo.Prave morš kupit,ker jih je več vrst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.