Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: klomifen??? 3.12.2008 17:41:02
|
|
|
|
Vitaebella
|
Te tablete se jemljejo za vzpodbujanje ovulacije. Lp
|
|
|
|
RE: klomifen??? 3.12.2008 19:32:47
|
|
|
|
sončekm
|
Ja, tudi jaz sem klomifen jemala za spodbujanje ovulacije, za menstruacijo pa sem jemala druge tablete, cycloproginova!
|
|
|
|
RE: klomifen??? 3.12.2008 19:36:18
|
|
|
|
divans1
|
Ja in kaj to pomeni, da menstruacije sploh nisi mela?? Za spodbujanje ovulacije pomeni, da dozori na mesec več jajčnih celic, tko da maš večjo možnost za zanositev? Ker normalno pa ponavadi dozori samo eno jajčece na mesec, ne? Popravite me, če nimam prov
|
|
|
|
RE: klomifen??? 3.12.2008 21:54:44
|
|
|
|
pilotina
|
divans1 pri meni je tako, da po prenehanju KT nisem dobila več svoje in s tem povezano nimam niti svoje ovulacije G mi je predpisala dabroston, da dobim ...nato določene dneve ciklusa pijem klomifen, da mi spodbudi rast foliklov...včasih pa mi ob spremljanju rasti foliklov še da injekcijo za spodbuditev ovulacije (ko so folikli primerne velikosti) tako sem poleti zanosila...vendar tudi na žalost pikico izgubila sedaj pa malo mirovanja, pol pa spet v nove boje
|
|
|
|
RE: klomifen??? 4.12.2008 12:05:16
|
|
|
|
ROmama
|
Je možno, da zaradi policističnih jajčnikov ni ovulacije in ti potem zato predpiše G. te tablete. Jaz sem namreč v prvo takoj zanosila, kljub tej diagnozi, zdaj pa sva sicer bolj resno 2. krog, ki nama ni uspel in bi rada rekla G. za te tabletke.
|
|
|
|
RE: klomifen??? 4.12.2008 12:25:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Kok časa se pa že trudita?? Jaz ne vem, a se ve punce zavedate, da to niso tako nedolžne tablete? Vam res do sedaj še ni kapnilo??
|
|
|
|
RE: klomifen??? 4.12.2008 15:49:19
|
|
|
|
pilotina
|
Pozdravljena skuštrana suzi, midva sva v tem leto in pol...brez klomifena nimam ovulacije in s tem povezano menstruacije...sepravi brez ovulacije ni zanositve...ja zavedam se vseh stranskih učinkov in škodljivosti teh tablet...in žal mi je, ker moram to piti...raje bi imela svojo ovulacijo in zanosila v enem letu...žal pa vse punce nimamo te sreče in se moram posluževati tudi škodljivih zdravil
|
|
|
|
RE: klomifen??? 4.12.2008 15:58:18
|
|
|
|
piule
|
klomifen sem pila tudi jaz15 mesecev nazaj,potem sem tudi zanosila v 1 krogu in v 15 tednu imela SS sledila abrazija.Moj ginekolog pa je po vsem tem dodal,da s klomifenom je zanositev siljena in do SS pride pogosteje..Sedaj sem v 34 tednu ,vse je uredu ta bebica pa je bila spočeta naravno brez klomifena.Srečno punce!!!!!
|
|
|
|
RE: klomifen??? 8.12.2008 9:16:30
|
|
|
|
Anonimen
|
pilotina, moj zgornji komentar ni letel nate, ampak na romamo, ki bi šla kar takoj k G po Klomifen. Vem, da ene težje zanosijo - tudi sama sem med njimi. Zaradi PCO nimam O in mi je vse to poznano. Tudi klomifen. Razjezijo me takšne punce, ko jim ni uspelo 1 mesec poskušanja in bi kar šle po klomifen.
|
|
|
|
RE: klomifen??? 8.12.2008 9:41:44
|
|
|
|
pilotina
|
vem Skuštrana Suzi...sem pol to opazila povem pa ti, da sem si ravno v teh dneh rekla, da nebi več jemala klomifena...pa raje počakam, da se o spomni sama priti...kaj pa vem...mogoče bom kdaj te sreče in upam da tudi ti oz. vse me, ki je nimamo
|
|
|
|
RE: klomifen??? 27.12.2008 18:26:04
|
|
|
|
tejčit
|
Po kolikem času poskušanja ste ve dobile tablete klomifen.
|
|
|
|
RE: klomifen??? 27.12.2008 19:01:29
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejčit Po kolikem času poskušanja ste ve dobile tablete klomifen. Po opravljenem HSG (pregledajo prehodnost jajcevodov) in diagnozi PCO. To je bilo prvo jemanje K po skoraj 2 letih truda. V drugo pa sem jih dobila po laparoskopiji in sicer po skoraj 3 letih truda. Zanosila pa sem s pomočjo IVF.
|
|
|
|
RE: klomifen??? 27.12.2008 19:03:59
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi Kok časa se pa že trudita?? Jaz ne vem, a se ve punce zavedate, da to niso tako nedolžne tablete? Vam res do sedaj še ni kapnilo?? Te čisto zastopim in podpiram. To niso tablete, ki naj bi ti jih kar G dal, ampak je fino, če imaš postavljeno diagnozo, za sabo že vsaj HSG (da jih ne jemlješ zastonj, ko so recimo jajcevodi neprehodni, pregrada,...) in, da te G spremlja z UZ, ker lahk pride tudi do hiperstimulacije. Pa še sluznico ti stanjšajo in, če jih jemlješ predolgo (največ je dovoljeno 6. ciklusov zaporedma, a se tega poslužuje zelooo malo G). Ja, niso tako nedolžne.
|
|
|
|
RE: klomifen??? 27.12.2008 19:07:58
|
|
|
|
tejčit
|
Potem je najbolje da daš še te preglede skozi kot da ti da ginekolog prvo tablete
|
|
|
|
RE: klomifen??? 27.12.2008 19:16:55
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejčit Potem je najbolje da daš še te preglede skozi kot da ti da ginekolog prvo tablete Ja, vsaj HSG in spermiogram, ker za PCO pa lahko vidijo že na UZ. Pa ponavadi se kar veliko G naredi malo "francoze" in ne spremljjo z UZ, pa jih je treba kar prosit, opomnit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?