|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klomifen. Kdaj in zakaj?
3.12.2008 17:39:12   
divans1
Ali se te tablete jemljejo za pospešitev menstruacije, to se pravi, če nimaš rednih menstruacij, ali da pri ovulaciji dozori več jajčnih celic?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.12.2008 22:23:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klomifen???
3.12.2008 17:41:02   
Vitaebella
Te tablete se jemljejo za vzpodbujanje ovulacije.

Lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 19:22:12   
Talibetun_tewhidi
klomifen

tukaj use piše...

http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=624&ShowNonOTC=true

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 19:32:47   
sončekm
Ja, tudi jaz sem klomifen jemala za spodbujanje ovulacije, za menstruacijo pa sem jemala druge tablete, cycloproginova!

(odgovor članu Talibetun_tewhidi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 19:36:18   
divans1
Ja in kaj to pomeni, da menstruacije sploh nisi mela?? Za spodbujanje ovulacije pomeni, da dozori na mesec več jajčnih celic, tko da maš večjo možnost za zanositev? Ker normalno pa ponavadi dozori samo eno jajčece na mesec, ne? Popravite me, če nimam prov

(odgovor članu sončekm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2008 21:54:44   
pilotina
divans1

pri meni je tako, da po prenehanju KT nisem dobila več svoje user posted image in s tem povezano nimam niti svoje ovulacije

G mi je predpisala dabroston, da dobim user posted image ...nato določene dneve ciklusa pijem klomifen, da mi spodbudi rast foliklov...včasih pa mi ob spremljanju rasti foliklov še da injekcijo za spodbuditev ovulacije (ko so folikli primerne velikosti)

tako sem poleti zanosila...vendar tudi na žalost pikico izgubila

sedaj pa malo mirovanja, pol pa spet v nove boje

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2008 12:05:16   
ROmama
Je možno, da zaradi policističnih jajčnikov ni ovulacije in ti potem zato predpiše G. te tablete. Jaz sem namreč v prvo takoj zanosila, kljub tej diagnozi, zdaj pa sva sicer bolj resno 2. krog, ki nama ni uspel in bi rada rekla G. za te tabletke.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2008 12:25:12   
Anonimen
Kok časa se pa že trudita??

Jaz ne vem, a se ve punce zavedate, da to niso tako nedolžne tablete? Vam res do sedaj še ni kapnilo??

(odgovor članu ROmama)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2008 15:49:19   
pilotina
Pozdravljena skuštrana suzi,

midva sva v tem leto in pol...brez klomifena nimam ovulacije in s tem povezano menstruacije...sepravi brez ovulacije ni zanositve...ja zavedam se vseh stranskih učinkov in škodljivosti teh tablet...in žal mi je, ker moram to piti...raje bi imela svojo ovulacijo in zanosila v enem letu...žal pa vse punce nimamo te sreče in se moram posluževati tudi škodljivih zdravil

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2008 15:58:18   
piule
klomifen sem pila tudi jaz15 mesecev nazaj,potem sem tudi zanosila v 1 krogu in v 15 tednu imela SS sledila abrazija.Moj ginekolog pa je po vsem tem dodal,da s klomifenom je zanositev siljena in do SS pride pogosteje..Sedaj sem v 34 tednu ,vse je uredu ta bebica pa je bila spočeta naravno brez klomifena.Srečno punce!!!!!

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2008 9:16:30   
Anonimen
pilotina, moj zgornji komentar ni letel nate, ampak na romamo, ki bi šla kar takoj k G po Klomifen.

Vem, da ene težje zanosijo - tudi sama sem med njimi. Zaradi PCO nimam O in mi je vse to poznano. Tudi klomifen. Razjezijo me takšne punce, ko jim ni uspelo 1 mesec poskušanja in bi kar šle po klomifen.

(odgovor članu piule)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2008 9:41:44   
pilotina
vem Skuštrana Suzi...sem pol to opazila user posted image

povem pa ti, da sem si ravno v teh dneh rekla, da nebi več jemala klomifena...pa raje počakam, da se o spomni sama priti...kaj pa vem...mogoče bom kdaj te sreče in upam da tudi ti oz. vse me, ki je nimamo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2008 18:26:04   
tejčit
Po kolikem času poskušanja ste ve dobile tablete klomifen.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2008 19:01:29   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: tejčit

Po kolikem času poskušanja ste ve dobile tablete klomifen.

Po opravljenem HSG (pregledajo prehodnost jajcevodov) in diagnozi PCO. To je bilo prvo jemanje K po skoraj 2 letih truda. V drugo pa sem jih dobila po laparoskopiji in sicer po skoraj 3 letih truda. Zanosila pa sem s pomočjo IVF.

(odgovor članu tejčit)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2008 19:03:59   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Kok časa se pa že trudita??

Jaz ne vem, a se ve punce zavedate, da to niso tako nedolžne tablete? Vam res do sedaj še ni kapnilo??

Te čisto zastopim in podpiram. To niso tablete, ki naj bi ti jih kar G dal, ampak je fino, če imaš postavljeno diagnozo, za sabo že vsaj HSG (da jih ne jemlješ zastonj, ko so recimo jajcevodi neprehodni, pregrada,...) in, da te G spremlja z UZ, ker lahk pride tudi do hiperstimulacije. Pa še sluznico ti stanjšajo in, če jih jemlješ predolgo (največ je dovoljeno 6. ciklusov zaporedma, a se tega poslužuje zelooo malo G).

Ja, niso tako nedolžne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2008 19:07:58   
tejčit
Potem je najbolje da daš še te preglede skozi kot da ti da ginekolog prvo tablete

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.12.2008 19:16:55   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: tejčit

Potem je najbolje da daš še te preglede skozi kot da ti da ginekolog prvo tablete

Ja, vsaj HSG in spermiogram, ker za PCO pa lahko vidijo že na UZ.
Pa ponavadi se kar veliko G naredi malo "francoze" in ne spremljjo z UZ, pa jih je treba kar prosit, opomnit.

(odgovor članu tejčit)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.12.2008 19:38:19   
tejčit
Ja saj meni je rekel ko sm šla na pregled preden sm odločila da delamo na tem ,da imam odlične jajčnike ,čez ene tri mesece pa da imam PCO

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?