|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klistiranje 2,5 letnika
14.1.2011 13:23:31   
pety78
Lepo prosim za kak info, kako (mogoče na Jesenicah) poteka klistiranje. Midve sva prej dobili napotnico in ko se zbudi, šibava gor. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klistiranje 2,5 letnika
14.1.2011 13:32:14   
benika
Najbrž tako kot pri odraslem. Cevka v ritko in topla voda. 

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2011 13:46:53   
Precious
Tako kot je napisala benikauser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2011 13:49:04   
pety78
Ah, ja, to vem.
Mene bolj časovno, pa če sem lahko zraven, pa kako dolgo morava biti tam....Pa kaj s sabo vzeti, če je kaj priporočljivega, kar mogoče ni omenjenega s strani zdravnice. Meni v bistvu nič ni rekla.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2011 13:52:30   
Precious
Klistiranje je zelo hitro. Jaz sem bila zraven. če greste samo na klistiranje potem ne potrebuješ nič. Zakaj pa sploh greste,nisi nič napisala?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2011 13:56:28   
benika
Ja valda da si lahko zraven, še vesele bojo če jo boš ti držala. Dobro zrihtajte!

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2011 14:06:12   
pety78
Ker je danes 8. dan, ko ni kakala. Nazadnje je prejšnji četrtek, pa še to, ker je dobivala sirup in nenazadnje eno svečko. Eno uro je jokala, se tresla zraven in ni hotela kakata, dokler ni samo ven padlo. Od takrat sploh noče, pa jo tišči. Pije sirup, pazimo na hrani....nič ne pomaga. Noče kakat in pika.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2011 14:09:56   
mini86
držim pesti da se vse dobro izteče in da ne bo še bolj se upirala kakanju po tem..

sporoči kako bo šlouser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.1.2011 14:16:58   
Precious
Mi smo imeli isti problema. Ko smo dali pleničko je pa kakal. Koliko sirupa pa daješ?  Jaz osebno otroka več ne bi dala na klistir in ga tudi nisem dala več

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.1.2011 14:20:23   
sami0804

Najprej moram napisati,da te še kako razumem,pri ta prvem smo se proti kroničnemu zaprtju borili skoraj dve leti!Me še zdaj strese,ko se spomnim nazajuser posted image
Zanima me edino glede sirupa,kako ga odmerjate?Ponavadi zdravniki predpišejo vsak večer eno žlico,vendar to edino mehča blato,ne spodbuja pa kakanja-in ti mali otročki znajo biti presneto vztrajni v zadrževanju kakanjauser posted image .

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.1.2011 14:25:28   
Precious
sami0804- 4 žlice sirupa .To ne samo da mehča blato,ampak jih tudi "potera" na wc.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2011 14:25:41   
pety78
Na dveh žličkah smo.

Ja, najbolj me pa skrbi to, da bo po tem samo še huje.

Kakšne imate pa ve izkušnje s tem?

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2011 14:26:15   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

Mi smo imeli isti problema. Ko smo dali pleničko je pa kakal. Koliko sirupa pa daješ?  Jaz osebno otroka več ne bi dala na klistir in ga tudi nisem dala več

Zakaj ga pa ne bi dala več?

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2011 14:27:36   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Na dveh žličkah smo.

res ne vem kako resno je samo a mislš da se par dni nebi dal počakat pa probaš tako kot predhodnica z 4 žličkami..js sicr nisem imela še te izkušnje k nažga natera že fižolova juha samo si pa bi mislila da bodo posledice..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.1.2011 14:31:25   
Precious
Zato,ker klistiranje ni nič pomagalo. Mi smo bili vodeni na pediatrični zaradi tega in tam ga sploh niso klistirali. Enkrat je dobil tablete,pa je po njih kakal,drugače pa portalak sirup 3-4 žlice dnevno. In je lepo kakal,ker blato ne more zadržat in se potem mora pokakat. otrok potem vidi da kakanje ne boli več,zmanjšaš odmerek in to je to. Mi smo po cca 5-6 mesecih kakanja ukinili sirup. Drugače smo ga pa še par mesecev( čeprav je lepo kakal) jemali,tako da se je mali navadil da je kakanje lahko tudi neboleče

< Sporočilo je popravil Precious -- 14.1.2011 14:33:10 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.1.2011 14:32:13   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Na dveh žličkah smo.

1-2 žlici sirupa na tešče delujeta odvajalno-da se dete konkretno spuca,potem pa vsak večer za mehčanje blata-sicer piše v navodilih za uporabo(vsaj pri Prorektalu je tako),ampak ponavadi pozabijo opozorit na to...prehrana je bila pri nas samo v teoriji-v praksi ni pomagalo ničuser posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.1.2011 21:22:06   
Nika v službi
Ojej, Pety, nasveta nimam, samo pikepoke vam pošiljam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.1.2011 21:29:22   
StrawberrY
Zdaj sta najbrž že doma, tako, da ti ne bom pisala kako poteka. Tudi naš otrok ima kronično zaprtje, in sem mu tudi redno dajala Prorektal. Pa ne vem, zgleda se je navadil vsega skupaj. In sem enkrat v lekarni kupila en sirup, na osnovi sliv. To mu dajem redno, zjutraj in zvečer in zdaj res redno odvaja. Res malokrat se zgodi, da je več dni zaprt, ampak ok, za našega otroka je zaradi osnovne bolezni to razumljivo.
Tako, da bom jutri pogledala in ti napisala za kateri sirup gre. Drugače pa veiiko sadja, zelenjave, in tekočine.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.1.2011 21:29:30   
cmokec
Mi smo bili s starejšo dvakrat na gastro v pediatrični, ker ni hotela kakat. Ko je bilo res hudo in ni kakala že 11 dan, so jo okoli danke namazali z nekim mazilom, ki omrtviči, da otroka med kakanjem ne boli. Če to nebi pomagalo, bi jo klestirali, a na srečo ni bilo potrebno.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.1.2011 21:45:10   
bskrle
ojoj, upam,da je klistir mimo.
Sicer smo pri nas masirali zadnjik, notri dajali maslo, veliko je bila v banji v topli vodi,
pa donat -topel brez mehurčkov.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.1.2011 16:55:54   
valči
Kriza,naša srednja je bila tako bogain to pri 3 letih je prišlo tako,da 8. dan ni kakala in je dobila napotnico.Ker pa sem imela doma dojenčico,je šel z njo mož,ki so ga najpšrej nahrulili,da samo čokolino dajemo otroku za jestuser posted image user posted image Madonca,revež je bil šokiran,da se še branit ni uspel,je rekel,da ga ni veliko not in da žena rihta otroke večina.In stara je penila in malo not zadržalauser posted image user posted image

Seveda so ji klistir naredili in pol je kakala.
Sem pa šla drug dan not in svoje povedala.Vse,od tega,da se pri hrani zelo trudim,da ni edin otrok,da smo na kmetiji,kjer zdravo in sezosko jemo,sladkarij in raznih kupljenih packarij minimalno.Čokolino redko.Sama sem ji polnozrnat kruh pekla,zjutraj je dobivala slive,sveže stisnjen pomarančni sok,veliko balasti,vglavnem vse naredila,kar sem mogla in znala.

Pol je bilo predstijniku jasno,da nisem nevedna in da dejansko mala stiska-nioče kakat.In to je bilo od njenih 2.5-3.5 let.Dajala sem ji lacekton sirup,dvakrat na dan,ko se je naučila-dobesedno kakat,sem ji zmanjševala dozo.

Tega obdobja me je groza,ko se spomnim,res hudi časi...Ko sem čepela ob njej ob školjki,jao,ona pa NOČEM KAKAT!

HB,da je mimo in da samo eno dete od treh.

Držite se,upam,da je vse mimo,pety 78

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.1.2011 17:32:20   
Precious
Ni vse v prehrani,ampak v psihi otroka

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.1.2011 9:28:25   
pety78
Da vam povem, da nisva šli na Jesenice, ker ko se je zbudila, je vsa zakrčena čepela v postelji in probala kakati, potem sva pa v dnevni bili v takem čepe položaju, da bi šlo. Nekaj malih bobkov je uspela spraviti ven. Jokala je skoraj eno uro, pa sem ji dala spet malo svečke. In se je kasneje v joku res fajn pokakala. No, to je bilo v petek, danes je pa torek, pa sem se spet razpisala...user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/Kako_naj_jo_prepri%C4%8Dam%2C_da_bi_kakala%3F/m_5564424/tm.htm

Ah, sranje...dobesedno. user posted image

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Otrok in vrtec
Miška2006

Kdaj ste dali otroka v vrtec?

pred 1 letom starosti (22%)

1 - 1,5 leta starosti (26%)

1,5 - 2 letom starosti (14%)

2 - 2,5 letom starosti (11%)

2,5 - 3 letom starosti (10%)

po 3 letu starosti (17%)

Število vseh glasov: 482

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!