|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klistir
13.11.2009 19:38:09   
endrina
Mogoče bo zvenelo smešno, ampak meni klistira pri prvem porodu niso delali, kljub temu, da je bil porod načrtovan in umetno sprožen s popadki, tako da niti ne vem kako to zgleda. Sem pa brala pri številnik forumkah, da so jim v porodnišnici še pred prihodom v porodno sobo to delali. Če se kateri da, bi jo lepo prosila, da malo pove kako zgleda sam postopek, kako dolgo traja in kakšen občutek je po tem ko ti to napravijo. Slišala sem, da je zelo neprijetno, vendar bi rada zvedela informacije iz prve roke. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klistir
13.11.2009 19:51:25   
lukec
Men ni blo čisto nič neprijetno, res ne. Pač v črevo ti potisnejo cevko in skozi njo zlijejo vodo, potem se pa začne čiščenjeuser posted image . Pa nič ne boli.

< Sporočilo je popravil lukec -- 13.11.2009 19:54:05 >

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2009 19:52:17   
Anonimen
Jaz sem rodila v PO. Ker sem vedela, da me to čaka, sem se že kar psihično pripravila nato, verjetno se mi zato tudi ni zdelo nič hudega. V PO klistirajo s toplo vodo, ki ti jo spustijo v rito, pol pa moreš nekaj časa to vodo zadržati v sebi in nato greš na WC.

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2009 20:11:11   
Maja_77
Meni niso dali tega *klasičnega klistirja*, ki ga opisujejo z vodo, pač pa čisto malo brizgo glicerina v črevo. Nič od nič. Potem greš v wc in to je to :-) Ni panike!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2009 20:14:04   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Men ni blo čisto nič neprijetno, res ne. Pač v črevo ti potisnejo cevko in skozi njo zlijejo vodo, potem se pa začne čiščenjeuser posted image . Pa nič ne boli.

Točno tako. Človek bi večkrat moral to storiti. Jaz sem se tega prav bala ampak je bila pozitivna izkušnja.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2009 20:29:31   
Majuska
Klistir ni nič posebnega, ne vem, zakaj je to mnogim zoprno. Čisto enostavno je - v LJ te poležejo na hrbet, po cevki spustijo v zadnik toplo vodo, malo počakaš in greš na WC, če je vse po planu, imaš obilen "download" in to je to user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2009 20:32:41   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: endrina

Mogoče bo zvenelo smešno, ampak meni klistira pri prvem porodu niso delali, kljub temu, da je bil porod načrtovan in umetno sprožen s popadki, tako da niti ne vem kako to zgleda.

Jaz sem 2x rodila v tujini, sploh ne delajo klistira!!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
13.11.2009 20:35:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2009 20:49:33   
manna
Nič neprijetno, nič ne boli, sestra je bila ful prijazna, tako da mi sploh ni bilo nič nerodno ali kaj podobnega, sploh nobene panike res, bilo je ob 2h zjutraj user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2009 21:22:43   
Anonimen
endrina, prav nič neprijeten občutek ni.
mene je bilo tudi pred prvim porodom strah klistirja, a skoraj ne čutiš, ko te klistira... no, ko je črevo napolnjeno, ti pa moraš tiščati, da ti ne uide, je malce neprijetno... ostalo pa kot "driska" (to pa po vsej verjetnosti veš, kako je)
pred drugim porodom sem bila že malo bolj samozavestna.

pa veliko sreče in čim lepši porod ti želim!user posted image

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2009 21:34:26   
endrina
Punce hvala za vse odgovore.
Zgleda da sem se glede tega brez potrebe sekirala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2009 22:05:52   
Katrin

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Se podpišem user posted image Res nič groznega.
Jaz sem imela oba poroda naravna in hitra, brez posebnosti: prvič sem dobila klistir, drugič ne user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2009 16:17:03   
Anonimen
Meni ga prvič niso dali, ker sem prišla že preveč odprta.
Pa v bistvu ne bi imela nič proti, ker sem potem med rojevanjem, ves čas imela občutek, da še malo kakam zraven.
Najbrž je bilo tudi res. Itak si ne moreš pomaga!

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.11.2009 16:22:12   
grahek85
Meni je ena mamica, ki je bila precej zaprta med nosečnostjo, rekla, da je bila to ena najlepših stvari v nosečnostiuser posted image Da se je po toliko mesecih pokakala kot človek in ne kot zajecuser posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.11.2009 16:28:02   
t*e*j*k*a
Meni tudi niso dali klistirja. Sem se pred porodom sama spucala, ker se črevo samo sčisti. Sem pa tud jaz imela občutek da kakam v porodni. Ampak babica je rekla, da imam tak občutek zato, ker je pritisk na črevo, kakala pa baje nisem. 

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.11.2009 16:34:22   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Meni tudi niso dali klistirja. Sem se pred porodom sama spucala, ker se črevo samo sčisti. Sem pa tud jaz imela občutek da kakam v porodni. Ampak babica je rekla, da imam tak občutek zato, ker je pritisk na črevo, kakala pa baje nisem. 

mislim, da je tako bilo tudi pri meni...ne spomnim se večuser posted image (emšo user posted image )

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.11.2009 19:01:01   
lelci
sem rodila 3x na ptuju in me niso nobenkrat klistirali,mislim ,da tega na Ptuju ne delajo razen če bi bilo res potrebno.Se pa res ,telo pred porodom samo začne čistit,saj sem  zadnji dan pred porodom,vedno velikokrat šla na veliko potrebo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.11.2009 19:04:02   
rija
ma kaj neprijetnouser posted image

meni ga niso nameravali delati, pa sem prosila, da mi ga naredijo.

meni bi bilo veliko bolj neprijetno tam v dreku ležat.....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.11.2009 19:05:58   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

isto ne razumem zakaj ene delajo tak halo kadar je debata o rektalnih svečkah (ki so dosti bolj prijzne telesu kot pa kakni sirupi in tablete) in zakaj tak halo pri merjenju temeperature v zadnjici--a koga to boli??? definitivno se pa najbolj natančno izmeri in je najbolj zanesljivo...

no, toliko o zadnjici...

bi prav rada slišala njihovo mnenje o analnem seksu user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.11.2009 22:13:06   
izgubljena_ovcka
Jaz sem prav vesela, da sem privolila v klistir (so me vprašali, če to želim). Med polurnim čepenjem na wc-ju in še polurnim čepenjem pod tušem sem se odprla za 4 prste kot za šalo! Če bi šla takrat ležat bi to trajalo bogve koliko časa. In ker sem bila precej zaprta v nosečnosti me je kar malo skrbelo kako bi izgledal iztis otroka z "vsem odstalim" zraven. user posted image No, tudi v drugo nameravam (če bo le vse po sreči) najprej malo odsedet na veceju! :)

Boli popolnoma nič, so mi pa delali enako kot mnogim...uležeš se na bok, babica/sestra stoji za tabo, ti v rit potisne cevko po kateri ti zlije približno pol litra vode v črevo, ti stisneš mišice kolikor se da in držiš kolikor dolgo se da, potem pa se lepo spraviš na wc in to vodo z vsem kar je bilo prej noter pokakaš (tudi to seveda nič ne boli). Prav nič ni "romantičnega" pri tem, je pa hudo praktična stvar! user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.11.2009 22:24:28   
Anonimen
Rodila sem 1 x z klistirjem in 1 x brez
Nikoli več ne grem rodit brez klistirja
je vse skupaj lažje,ker drugače pač še kakec ven potiskaš in je težje rodit,pa še higiensko nekako ne gre

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
15.11.2009 22:39:48   
Anonimen
Tut meni klistir ni bil nič zoprnega ... edino navodilo sestre, naj probam čim dlje zadržat zadevo, se mi je v tistem momentu zdelo popolnoma nerealno in sem kljub najboljšim naporom, stvar komaj "prinesla" do prvega wc-ja user posted image .
Pa tudi pred klistriranjem svojih popadkov praktično nisem imela (sprožen porod), klistir se mi pa zdi da mi jih je prav sprožil, saj so se začeli v momentu, ko sem zapustila wc.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.11.2009 0:15:38   
Belika
Se strinjam s predhodnicam. Jaz sem se klistirja bala celo nosečnost (hehe, ne poroda, ampak klistirja), pa res ni tak bav bav, kot sem pričakovala (ne boli, in nič)... pa še bolj sproščen si, ko veš, da si res spucanuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?