|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klicanje otroka, ko je pri mamici ali očetu
7.5.2007 22:25:40   
Anonimen
Tisti, ki imate izkušnje....

Kličejo bivši partnerji svoje otroke med časom, ko je otrok s skrbnikom(mamico)? In obratzno...kličejo mamice svoje otroke med časom, ko je otrok pri očetu? Je to dobro ali slabo? Ker v našem primeru, se mi zdi ,da je otrok samo "zmešan", kadar kliče oče. Otrok (star je dve leti) namreč živi pri meni, in ga oče vidi vsake 14 dni. In ko pokliče govori, da jo pogreša in vse lepo in potem pravi, da gre k očiju. Tam ji je vse dovoljeno, pri meni pa ne. Ko jo pa jaz kličem, se pa kdaj zgodi, da sploh ne želi govorit z mano. Zakaj ne? Nisem strog starš, so pa določene prepovedi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klicanje otroka, ko je pri mamici ali očetu
7.5.2007 22:33:17   
lejca
...kako pa ves ,da noce govoriti s tabo?...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2007 22:35:52   
Marogica
Osebno nimam izkušenj s takšno situacijo. Reakcija pa se mi zdi nekako normalna za dvoletnega otroka in ne pomeni nič slabega. Meni se celo zdi pozitivno, da jo ati kliče še kdaj drugič kot, da jo vzame vsake 14 dni k sebi, in s tem kaže, da mu do male ni vseeno. Lepo.

In seveda je tudi logično, da je otrok raje z nekom, ki ga bolj poredko vidi in ga ta oseba pač razvaja.

Mogoče še to- NE kliči je takrat, ko je pri atiju. TO je čas, ki je rezerviran samo za njiju. Tako boš otroka samo zmedla.

In vedi, da te otrok ima enako rad kot atija, kar je pri ločenih staršev zelo poredko in zelo pohvalno. Samo, da bi se tako obdržalo....

Torej...glej stvar iz pozitivnega aspekta in predvsem iz stališča otroka, ne pa lastnega gneva ali jeze ali karkoli že.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.5.2007 22:49:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2007 22:52:22   
eya
Glede na to, da otrok vidi očeta samo 1x na 14 dni, se mi zdi normalno, da jo vmes oče še kaj pokliče. 14 dni je dolga doba, iatk, da pogrešata eden drugega.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2007 22:54:01   
Anonimen
Tudi jaz se strinjam z Marogico, nimam kaj dodat..

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.5.2007 23:33:27   
Anonimen
Jaz se pa nekako ne strinjam,da ne bi smela poklicat svojega otroka ko je pri očetuuser posted image  Kaj,a tisti čas to ni njen otrok in ga ne sme pogrešat,al kaj?
Draga anonimna,tako ti bom napisala: 2-letni otrok ne ve,da je tebi hudo,če noče na telefon in tudi ne misli nič slabega,ker še ta čustva pri tako malem otroku niso tako izoblikovana kot pri odraslem. Moja pupa tud ni hotla na telefon,ko je bila pri babici...je imela preveč dela-uživanje v razvajanjuuser posted image

Lahko pa je tudi kaj narobe in ji oče prigovarja,da se naj ne pogovarja s tabo,to je pri tako malem otroku zelo lahko dosešt,ker dejansko ne razume da je v teh besedah nekaj narobe. Sama najbolje veš v kakih odnosih sta z bivšim in če obstaja ta možnost,da hoče hčero naštimat proti tebi. Pogovori se z njim pa boš videla na čem si.
Moja kolegica je imela tak primer,sedaj bo mala stara pet let in jo je oče tako razvajal in ogovarjal mamico v smislu,da je mama ne bo imela rada,če bo imela drugega fanta,da se začne histerično jokat,če se njeni mami kdo samo približa.
Upam,da stvari pri vas niso take in boste razumno vse rešili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2007 6:45:54   
maruškaŠ
Jaz pa sem bolj kot ne proti tem klicem, razen kadar gre za daljše obdobje, oziroma če otrok sam izrazi željo.

Drugače mislim, da gre za nepotreben pritisk na otroka, ker mu s tem vzpodbujaš misel, da mora pogrešati tistega, ki ga je poklical. Poleg tega pa lahko to hitro postane prilika otroku za izsiljevanje.

Pa navsezadnje ne bi bilo nič narobe, če bi oče poklical čisto sproščeno kako je, kaj počne,... - ne pa da nalaga kako jo pogreša (pri otrocih z ločnenimi starši se morata oba starša krepko naučiti delati v dobro otroka, pa velikokrat pogoltniti kakšno grenko, samo zaradi otrokove dobrobiti) - ker je to nepotreben psihični pritisk, s katero malo spomni na to, da mora pogrešati očeta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2007 9:29:33   
Anonimen
No, saj to sem jaz mislila, da takrat, ko otroka pokliče oče, otrok reče, da bi šel k njemu. Ker oče govori ,da ga pogreša i nda bi rad bil z njim...in da kdaj pride ga iskat... In s tem se mi zdi ,da to otroka res zmede.

Je to prav ali ne?

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.5.2007 9:34:10   
Anonimen
Da se razumemo, ti imaš otroka ves čas, oče pa le vsakih 14 dni.
In potem, ko je otrok pri očetu tisti en dan, ga ti kličeš, on pa , ki ga vidi le vsaka dva tedna, ga pa ne sme klicati? In zate je to isto? user posted image
In če otrok tebe vidi znatno več kot očeta, je jasno, da želi govoriti z njim po telefonu in da ga oče lahko pokliče vmes, ko je pri tebi. Halo?! Pa saj to ni isto!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.5.2007 9:35:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No, saj to sem jaz mislila, da takrat, ko otroka pokliče oče, otrok reče, da bi šel k njemu. Ker oče govori ,da ga pogreša i nda bi rad bil z njim...in da kdaj pride ga iskat... In s tem se mi zdi ,da to otroka res zmede.

Je to prav ali ne?

Mogoče ga zmede, samo če bi ti videla otroka le vsaka dva tedna, mar mu ne bi vedno po telefonu povedala, da ga pogrešaš? Postavi se v njegovo kožo, očetovo mislim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
8.5.2007 9:39:47   
tanikaa
Hijenca, strinjam se z obema postoma. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.5.2007 10:03:14   
maruškaŠ
Kdo se bo pa tukaj postavil v kožo otroka?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.5.2007 10:18:32   
BaNeLa
Anonimna, ne kompliciraj.....tudi mi imamo tako, da nisva z možem več skupaj in če se mi zazdi pokličem otroke, ko so z njim in ko se njemu zazdi je isto. Če pa moja hči izrazi željo pa sploh zavrtim telefon....včasih jo celo vprašam ali bi rada z očijem govorila. Sicer pa imava skupno skrbništvo in se mi zdi še posebej pomembno, da je tako....
Če pa tebe to moti, potem pa se pogovori z njim, da ne kliče....samo ne preprečuj otroku stikov - po telefonu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.5.2007 10:32:21   
Anonimen
Jaz sem iz anonimninega prvega posta razbrala,da je problem v tem,da jo prizadane,če mali ne želi govorit z njo,ko je pri očetuuser posted image
Svoj odgovor na to pa sem že napisala,druga anonimna.

(odgovor članu BaNeLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.5.2007 10:33:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Je to prav ali ne?

Je prav. To pomeni, da si otrok želi in pogreša TUDI očeta. Sama imam doma skoraj 2,5 letnika, ki je zaradi narave mojega dela(odsotna cele dneve 12-14 ur) večinoma z atijem. In seveda, ko se zgodi, da smo mi skupaj, ta mali neprestano sprašuje, kje je ati. Zadnjič sem morala jaz avto premakniti in sem se vsedla pač na "atijevo" mesto(za volan). Odgovor našega ta mlajšega je bil: "Ne ti tu, ati vozi". In kaj naj sedaj? Se razjočem?

Bodi srečna, da se otrokov oče toliko zanima zanj. Kot se ti že napisala, je to pohvalno. In vedi...otroka se ne da kupiti oz. ne za dolgo, ker zelo hitro ugotovijo, kje je "mesto" atija ali mamice. Igrače pa bodo vedno vzeli, to je dejstvo. Občutkov se pa kupiti ne da.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.5.2007 10:47:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Da se razumemo, ti imaš otroka ves čas, oče pa le vsakih 14 dni.
In potem, ko je otrok pri očetu tisti en dan, ga ti kličeš, on pa , ki ga vidi le vsaka dva tedna, ga pa ne sme klicati? In zate je to isto? user posted image
In če otrok tebe vidi znatno več kot očeta, je jasno, da želi govoriti z njim po telefonu in da ga oče lahko pokliče vmes, ko je pri tebi. Halo?! Pa saj to ni isto!

Anonimna malo se zamisli!!!Res je nepravično, če oče otroka vidi na 14 dni, ti pa ga imaš ves čas, ko bi želel govoriti z njim, pa ne bi smel. Za mene je to že razmišljanje v smeri sovraštva, in ljubosumnosti.

Pa da te še potolažim, da te ne bomo ssamo napadale. Tudi moja punca ne želi na telefon ko je pri teti, babici,...Ima preveč dela z vsem, pa vse ji je dovoljeno, itd...medtem, ko če je doma, in če jo kliče babica kar poleti na telefon.
Ampak 2 letniki so zelo spremenljivi. Ko pride babica ponjo, joka da ne gre. Ko jo babica pripelje, joka da ne gre domov. In če ne bi vedla vseh dejstev, bi bila tudi jaz malo užaljena da joka ker mora domov, da ne želi govoriti z menoj po telefonu ipd...
Le pusti, da oče pokliče, če jo pogreša! Hčerki boš nudila največ kar ji lahko kljub temu, da sta z očetom se razšla.Otrok namreč pogreša moško figuro v življenju, pa če nam je včasih mamam prav ali ne!

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.5.2007 10:56:15   
ada2
ponavadi je tako, da smo zelo občutljivi do vsega kar bivši partnerji rečejo ali naredijo v zvezi z otrokom. pri meni je bilo od začetka tudi tako. sicer sem se vzdržala in pred Nušo nikoli nisem nič rekla preko njenega očeta, ko pa je ni bilo zraven sem pa samo čakala kje ga bom lahko zašimfalauser posted image . pa se je to v kašnem letu popravilo. spoznala sem, da ga ima Nuša kljub vsemu neizmerno rada in ker imam jaz neizmerno rada njo je bilo potem logično, da ji ne bom branila nekaj kar rada dela. in ko sem sama prišla do spoznanja, da je zanjo najbolje da se midva z njenim očetom noralno pogovarjava, se je vse spremenilo. prej je bilo tudi tako kot praviš; kar je on rekel, je bilo zakon, tudi so jo tam razvajali, pri meni so pa obstajale omejitve. in potem sem vedno govorila, da jo jaz vzgajam, on pa razvaja. ampak tu ne pomaga drugo, kot da se pogovoriš z bivšim partnerjem. najdita najboljšo pot za otroka.

aja, mogoče še to: tudi Nuša je bila stara 2 leti, ko je začela k njemu hodit, zdaj pri skoraj osmih točno ve kdaj gre k očetu, kdaj ne. včasih jo vidim, da ko je na vrsti njegov vikend, bi rada ostala in se igrala s sosedo, ampak vseeno gre. pač reče, da jo ati pogreša in da se bo igrala drugič, zdaj pa gre k atiju in bo z njim in njegovo punco. res, imam srečo, da smo pametno rešili vso zadevo, pa tudi njegovo novo punco moram pohvalit. sicer osebno še nisem govorila z njo, ampak, kolikor mi Nuša pove je v redu puncauser posted image .

sem malo zašla, ne?

skratka pogovori se z bivšim, povej mu, da se ti zdi, da je otrok zbegan, naj ga kliče, vendar naj mu ne govori stvari katere bi v otroku zbudile občutek krivde. tudi, če je otrok star le 2 leti. ne moreš si misliti koliko lahko razumejo. pa srečno!

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.5.2007 16:17:45   
Anonimen
Oprosti anonimna, ampak če oče tako pogreša svojo hčerko in za njo dobro skrbi, ko je z njim, zakaj se ne dogovorita, da bi jo videl večkrat? Imam podobno situacijo, le da je otrok še premajhen, da bi lahko govoril, tako da problema s klicanjem po telefonu zaenkrat še nimamo.
Popolnoma pa razumem tvoje občutke, ko je mala z njim! Čas bo pa pozdravil vse rane in tudi ti grozni občutki bodo zginili. Jaz na tvojem mestu ne bi klicala male, ko je z njim...če bi bilo kaj narobe, bi te verjetno on poklical...

(odgovor članu ada2)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.5.2007 19:27:36   
Gina
Joj, joj, ljubosumje je huda reč.....

A veš, mogoče pa tebe skrbi, da tebe mala ne bi imela tako rada, kot očeta, kar je popolna oslarija. Otroci točno vedo, čutijo, kdo je odgovorna oseba, na katero se lahko zanesejo, poleg tega točno vedo, kdo je mami in verjemi mi, mami je v veliki večini primerov daleč najbolj pomembna oseba v otrokovem življenju tja do smrti. 

Poleg tega je prav fajn, če otrok čuti do očeta tako, kot bi vsak čutil do dobrega očeta. Ne smeš tekmovat z njim. Privošči mu, da ga ima dete rado, da je otroku z njim fajn, da uživa. Od vsakega človeka na tem svetu človek, otrok nekaj odnese. Od vsakega nekaj drugega. Rabi različne vzore. In fajn je to.

Tako da....pri nas se kličemo kadar nam je fajn. Včasih ne kličem nič čez vikende, včasih pa tudi kličem. Oče mojih otrok ne kliče kaj dosti, kar mene prej moti kot mi je v veselje. Meni se zdi, da bi jih lahko vsak dan poklical, ne pa 1x na 10 dni, ko je kaj za zmenit se. Mi je pa fajn, ker se imajo pri njem fajn.

Nehaj tekmovat z njim za otrokovo ljubezen. Ljubezni se ne služi na tak način. Ljubezen je stvar spoštovanja. Če te bo otrok spoštoval, te bo ljubil, če te ne bo, te tudi ljubil ne bo. To je vsa umetnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.5.2007 20:32:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Joj, joj, ljubosumje je huda reč.....

A veš, mogoče pa tebe skrbi, da tebe mala ne bi imela tako rada, kot očeta, kar je popolna oslarija. Otroci točno vedo, čutijo, kdo je odgovorna oseba, na katero se lahko zanesejo, poleg tega točno vedo, kdo je mami in verjemi mi, mami je v veliki večini primerov daleč najbolj pomembna oseba v otrokovem življenju tja do smrti. 

Poleg tega je prav fajn, če otrok čuti do očeta tako, kot bi vsak čutil do dobrega očeta. Ne smeš tekmovat z njim. Privošči mu, da ga ima dete rado, da je otroku z njim fajn, da uživa. Od vsakega človeka na tem svetu človek, otrok nekaj odnese. Od vsakega nekaj drugega. Rabi različne vzore. In fajn je to.

Tako da....pri nas se kličemo kadar nam je fajn. Včasih ne kličem nič čez vikende, včasih pa tudi kličem. Oče mojih otrok ne kliče kaj dosti, kar mene prej moti kot mi je v veselje. Meni se zdi, da bi jih lahko vsak dan poklical, ne pa 1x na 10 dni, ko je kaj za zmenit se. Mi je pa fajn, ker se imajo pri njem fajn.

Nehaj tekmovat z njim za otrokovo ljubezen. Ljubezni se ne služi na tak način. Ljubezen je stvar spoštovanja. Če te bo otrok spoštoval, te bo ljubil, če te ne bo, te tudi ljubil ne bo. To je vsa umetnost.

Ni proeblem v tekmovalnosti....tudi, ko je otrok rekel in risal očija, sem prijela tel. v roke in ga poklicala. Brez kakršnegakoli problema. Bojim se samo to ,da bo pri sedmih letih otrok rekel, da ji jaz ne pustim vsega in bo želel k očiju.....Ker razumem to ,da je normalno, ko je toliko z mano, da pogreša očeta. Ni mi pa "normalno" ali pa mogoče narobe razumem in si razlagam, da ko jaz pokličem, da ima žalosten glas in ne želi govorit z mano. Pa vem ,da ne delajo nič narobe z njo, da ji vse "vtaknjeo" in dovolijo....ampak...se bojim ,da slučajno otroka kdo ne "hujska" proti meni.....In ne me narobe razunmet.....jaz ne vmešavam otroka med najine spore, ki bodo očitno trajali večno....In NIKOLI nisem rekla nič proti očetu (v njeni prisotnosti).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
9.5.2007 8:27:48   
kalbo

Kličejo bivši partnerji svoje otroke med časom, ko je otrok s skrbnikom(mamico)? In obratzno...kličejo mamice svoje otroke med časom, ko je otrok pri očetu? Je to dobro ali slabo? Ker v našem primeru, se mi zdi ,da je otrok samo "zmešan", kadar kliče oče. Otrok (star je dve leti) namreč živi pri meni, in ga oče vidi vsake 14 dni. In ko pokliče govori, da jo pogreša in vse lepo in potem pravi, da gre k očiju. Tam ji je vse dovoljeno, pri meni pa ne. Ko jo pa jaz kličem, se pa kdaj zgodi, da sploh ne želi govorit z mano. Zakaj ne? Nisem strog starš, so pa določene prepovedi.

Čimprej se skuliraj v dobro tvojega otroka. Bodi vesela, da oče skrbi za svojega otroka. Logično je, da ga pokliče. Mene moj oče ni nikoli poklical. Ti bi pa temu očetu to kar prepovedala. In obiski na 14 dni so za moje pojme absurd.

Skuliraj se, ali pa daj otroka očetu, pa ga ti obiskuj na 14 dni. Pol bo pa pri tebi vse dovoljeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.5.2007 8:39:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Čimprej se skuliraj v dobro tvojega otroka. Bodi vesela, da oče skrbi za svojega otroka. Logično je, da ga pokliče. Mene moj oče ni nikoli poklical. Ti bi pa temu očetu to kar prepovedala. In obiski na 14 dni so za moje pojme absurd.

Skuliraj se, ali pa daj otroka očetu, pa ga ti obiskuj na 14 dni. Pol bo pa pri tebi vse dovoljeno.

Kalbo...narobe si razumel vse skupaj....jaz ne prepovedujem nikakršnih stikov ne klicev....VEDNO, ko pokliče, se javim in dam otroka na tel. In ko otrok pokaže, da pogreša očeta, ga JAZ pokličm in govori otrok z njim! IN sem glede tega skulirana, ker ne želi msalbo otroku. In jaz sem vesela, da pokliče! Saj to je  v dobro otroka! In briga mene ZAME, kak odnos imava midva, jaz hočem in želim samo doboro otroku! Samo sprašujem za mnenje....kaj vi mislite glede tega....nič drugega. Kak ose to obnese dalje...

OIn to, stiki na 14 dni ,to je ON želel! In med tednom smo dogovorjnei, da je je po dogovoru....in naj zdaj JAZ njega kličem in porosim, če ga bo želel videti? ČE IN KO on želi, ga vedno dobi! Ali je to md tednom, ali pa več dni med prazniki....

Brez kreganja....samo povem.....user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
9.5.2007 9:06:08   
kalbo
Tud jest se ne kregam, samo povem. So pa tele stvari zame precej občutljiva tema, ker imam precej izkušenj s tem z vidika otroka. Sem namreč otrok ločenih staršev in poznam zadeve z otrokovega zornega kota.
Glej moja mati se je raztrgala zame in brata, foter je pa luftal in neredno plačeval preživnino. Spomnim se enkrat, ko me je peljal v mesto in mi je kupil hot dog. Ja usran hot dog je meni takrat kot otroku pomenil vse na svetu. Si lahko predstavljaš kako je moglo biti moji mami pri srcu. Sam otroška pamet gleda na stvari drugače.
Ko sem bil pa malo večji mi je pa situacija postala kristalno jasna in ni bilo niti najmanjše bojazni, da bi kdaj potegnil z očetom, tako, da si lahko brez skrbi. Otrok bo točno vedel, ker otroci niso neumni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.5.2007 9:22:06   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ko sem bil pa malo večji mi je pa situacija postala kristalno jasna in ni bilo niti najmanjše bojazni, da bi kdaj potegnil z očetom, tako, da si lahko brez skrbi. Otrok bo točno vedel, ker otroci niso neumni.

Kalbo hvala za tele besede. Upam, da se to res zgodi. Kajti tudi jaz se tako kot anonimna ubadam s temi vprašanji. In tudi jaz se enako kot tvoja mama raztrgam na pol za moja otroka, on pa lufta in laufa naokoli brez obveznosti in slabe vesti.

Zato še enkrat hvala za tole.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?