Poka
|
Kletke so sicer okrog 70 eur, po mojem jo dobiš za manj, kako rabljeno, ampak jo dobro razkuži. Ti pa povem - da imam sama dva majhna pritlikava kunca, zdaj sta stara okoli 9 mesecev, da če ti je 70 eur za kletko veliko, je mogoče napaka, da si ga dobila... Namreč tudi jaz sem se odločila za kunce, ker takrat nisem imela 900 eur, da kupim mojemu prav določeno pasmo mačke oziroma, se mi je zdelo strašno veliko... Zdaj ju imam, ful sta prisrčna, ju ne dam nikomur, zapravila sem pa krepko več kot teh 900 eur... Ok za enega je polovica manj :) mogoče eno tretjino tega, ker jaz sem ju moralča nujno ločit v dve kletki, ker sta samec in samica, zaradi zdravstvenih težav, ju pa nočem še dat kastrirat in sterilizirat. Upaš lahko, da ti ne zboli, v bistvu... Moaj dva sta kar naprej - ker sem jo dobila iz legla, kjer so menda praktično skoraj vsi kunci poginili. Moja dva sta še živa - ampak moraš vedet, da kunca moraš skoraj isto sekundo, ko opaziš, da je bolan, peljat veterinarju, sicer skoraj zagotovo pogine. Ok isto sekundo - imaš kake pol dneva časa, največ en dan. Enega od mojih sicer sama zdravim - ker so samo glivice, eden je pa že dvakrat bil na nitki. Pa hrana je ful draga - na mesec dam jaz ene 25 eur, pplus zelenjava, ker nimam vrta. Potem je še seno, jaz to dobim od kmeta, pa stelja. Ampak jaz imam res dvojne stroške. Ni nujno, da jedo brikete, ampak jaz jima to še dajem, ker sta še majhna in sploh samica, ki je stalno bolana, je presuha - je koščena, kot da ji ne dajem za jest... Pa jima dam ful veliko. Od opreme pa sem jima jaz kupila eno kletko, ki je večja, ko sem ju pa ločila, sta pa dobila kar pasjo ograjo in je velika ene 160 cm v premeru osemkotnika. Pa jima je premalo - hočeta bit spuščena. In tudi morajo bit spuščeni, ker sicer imajo lahko tudi težave s prebavo... Ko se to zgodi, je pa možno, da tud poginejo. Spuščeni seveda glodajo stvari... Nekatere moje kolegice sicer niso imele teh težav kot jaz... In so imele kunce, ki so se naučili na wc lulat in kakat - kar nekako sami od sebe. Moja dva kakata vsepovsod... Ko sta nekako že znala, sta pa potem spolno dozorela in zdaj ej rastur... Ju pa ne dam nobenmu, San je žal velik kuncev na podarimo si, ko imajo po mojem iste težave, pa ga potem kar oddajo in se mi ful smilijo... Ljudi, ki ne znajo sprejet odgovornosti bi jaz ful kaznovala.
|