giotti
|
Aja, nisem vedla, da se tudi pri nas to dogaja. Ampak je po moje to še vedno tako zelo redka stvar in gre zelo verjetno za duševno motene ženske, da je veliko vprašanje, če bi se sploh zavedale, da obstaja možnost "Kinderklappe" tudi če bi res to pri nas obstajalo. Se mi zdi, da tam, kjer je pa splav prepovedan, pa gotovo zanosi cel kup "nemotenih" žensk in potem jim taka možnost res pride prav, ker se jo tudi zavedajo... Saj ne vem točno, pač "na glas" razmišljam, ampak moje mnenje je, da bi bilo najprej res treba preučit, kakšne ženske pri nas počnejo takšna grozodejstva, ugotoviti vzroke in ugotoviti, ali so prisebne in zdrave in bi res bile sposobne se zavedat tovrstne možnosti. Se mi zdi, da mogoče se takšne ženske v prvi vrsti niso bile sposobne zavedat niti, da lahko naredijo popolnoma legalen in brezplačen abortus. Glede najstnic je tudi tako, da imajo na voljo cel kup brezplačnih telefonskih številk in posvetovalnic in lahko naredijo splav brez dovoljenja oziroma vedenja staršev. In če tega ne vejo, da obstajajo centri za pomoč, je veliko vprašanje, če bi vedele, da obstaja "Kinderklappe", kar je še veliko težja pot - skrivati celo nosečnost, roditi ... Sicer se pa strinjam, da bi bila to res perfektna stvar, ki bi se lahko uvedla vsaj v deželah, ki so zares problematične glede tega. Samo najbrž je tam problem že itak preveliko rojstvo otrok, ko dobesedno ne vejo, kam in kako z njimi, na primer Romunija, Rusija, Ukrajina, celotna Afrika, Indija, tudi Mehika... Tule oziroma v "razvitem" svetu se na veliko delajo umetne oploditve, drugje pa je preveč nezaželjenih otrok... Začaran krog skratka...
< Sporočilo je popravil giotti -- 26.2.2009 12:28:08 >
|