|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kile,kile in slabost
11.1.2006 9:50:40   
Tia27
Sem v 8 tednu nosečnosti in sem ugotovila, da sem se že zredila za 2 kg.Ne vem kako naj to komentiram, sem slabovoljna zaradi tega, kaj šele bo do konca!Sem v drugi nosečnosti, pri prvi mi je bilo slabo, a zdaj pri drugi mi je pa slabo na kvadrat.Komaj se zadržujem da ne bruham, kadar mi je slabo pač jem, da mi za pol ure vsaj neha bit slabo.Sem na bolniški, ker sem med. sestra in si ne predstavljam kako bi sfolgala na oddelku z 21 bolanega folka, od tega polovico nepokretnih.Sploh pa ne vem kako bi se iz Kranja do Ljubljane pripeljala.Blagor se tistim nosečkam ki se počutijo dobro.Jaz očitno nimam te sreče.Včasih pomislim, kaj če mi je slabo od Folne kisline?Sam pol mi ne bi bilo cel dan slabo, a?Pomagajte mi z vašimi nasveti glede vseh mojih tegob, ter zaupajte mi tudi vaše težavice, pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kile,kile in slabost
11.1.2006 9:54:40   
Barbs
Ježešna Tia....

nasvet - počakaj da mine. Še kakšne 4 - 6 tednov, pa boš kot rožca.user posted image

Glede kil pa verjetno nisi mislila resno ali pač?user posted image

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2006 10:06:27   
Tia27
Glede kil-čisto zares, 2 kg sem šla gor, kaj naj naredim, če pa imam v želodcu skoz luknjo, noro.Ne boš verjela, da sem se pri prvi nos. zredila za 23 kg, ampak sem jih takoj ko sem nehala dojit tudi uspešno izgubila.Vedno se pa največ zredim na začetku, ker mi je slabo, pa jem.Lp

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 10:09:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 10:13:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2006 10:51:28   
Nely
Js sem zdaj v 15 tednu in še vedno "veselo" bruham skoraj vsak večer, da o celodnevni slabosti sploh ne govorim. Meni je slabo, kadar sem lačna, vendar mi je slabo tudi, ko kaj pojem. Torej je boljše, da ješ 5-6x na dan in vsakič nekaj malega. Ne jej prigrizkov, ker samo redijo. Raje pojej kakšno sadje, banano, jogurt. Meni je še toliko težje, ker se mi je vsa hrana uprla, še vodo komaj spravim vase, čaja itak videt ne morem. Zato grejo kile samo še dol. Slabosti naj bi se umirile nekje do konec 4. meseca, kar res upam, ker sem že pošteno utrujena od vsega.

Ginekologinja mi je svetovala, da naj se ne zadržujem če me sili na bruhanje. In mogoče bo zate tudi boljše, če boš bruhala, kadar ti bo preveč slabo. V vsakem primeru pa ti želim, da bodo slabosti čimprej minile.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2006 10:59:09   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

Glede kil-čisto zares, 2 kg sem šla gor, kaj naj naredim, če pa imam v želodcu skoz luknjo, noro.Ne boš verjela, da sem se pri prvi nos. zredila za 23 kg, ampak sem jih takoj ko sem nehala dojit tudi uspešno izgubila.Vedno se pa največ zredim na začetku, ker mi je slabo, pa jem.Lp

Ja, ja... to čisto razumem, bolj me čudi, da se sekriaš zaradi 2 kg..... to mi pa res ni jasno. Saj veš, da smo različne. 2 kg v dveh mesecih ni panika.user posted image  

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2006 11:00:33   
magnolija
Jaz sem v desetem tednu, pravtako že zrejena, čeprav mi se je vsa hrana uprla in komaj kaj, da lahk pojem ne da bi kr bruhala.
Se tud sama sekiram, ampak kaj češ, tolažim se, da se mi sam mogoče mal voda zadržuje, ker premal pijem, pa nič več ne hodim na wc, kot pred nosečnostjo. Ma ktera podoben problem.Pijem pa zato ne, ker se mi tud tekočina upira, pa se sploh ne spomnim.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2006 11:16:43   
modromorje
Živjo
Za kilograme nisem pravi človek, ki bi delila nasvete. Sem se rajši nehala tehtat. Na zadnje ko sem se tehtala sem bila težja za 20 kg. Že pri 12 tednih se mi je poznalo da sem noseča ker sem že takrat imela ful velik trebuh. Pa sloh nisem veliko jedla. nič več in drugače kot prej. Sem se sprijaznila da imam pač tako konstrukcijo. bomo vidli kolk kg bo šlo pri porodu dol pa se bomo potem ubadali z dietami. Trenutno pa še vedno uživam v nosečnosti (še par dni).

Slabo mi pa ni bilo nikoli. Bo minilo. Slišala sem da imajo punce pri postelji kakšne prepenče in še preden vstanejo nekaj pojejo. Baje da to pomaga. Poskusi.

LP

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2006 13:44:24   
biba77
Tija, ne skrbi!
Ne recem, da ni potrebno paziti glede kg, vendar vcasih lahko v tej smeri naredimo vec, vcasih pa manj.
Meni je bilo slabo od 7. tedna naprej, bruhat pa sem zacela 3 tedne kasneje. Kljub slabostim sem tudi jaz ze na zacetku pridobivala na tezi. En kg sem potem izgubila na zacetku bruhanja, a do sedaj (19. teden) sem jih pridobila skupaj 6,5. Ravno vceraj sem se tehtala, ko sem imela pregled.
Slabosti pa so me zacele prejsnji teden pocasi zapuscati.
Saj ves, da smo vse user posted image user posted image user posted image med seboj drugacne in da nobena nosecnost ni enaka prejsnji...

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2006 14:00:10   
urska2258
TIA27, nic se ne sekiraj, se pridruzujem v klub tistih, ki jim je slabo na kvadrat.prejsno noc, nisem nic spala.če lahko verjames od 19 ure zvecer pa do 8 zjutrajuser posted image user posted image uffff....user posted image user posted image
Tolazim se s tem da je to znak da je s pikico, do sedaj vse vredu,čeprav da ne bo pomote slabost ni pogoj za uspesno nosečnost!
Konec januarja se mi začnejo izpiti-do diplome so mi še ostali 4,načrt je bil pridno učenje, ampak če se bo tako nadaljevalo ne vem kako bo kaj z mojim faksom?????Bomo videli.
Glede kg pa se ne obremenjevat,samo pij ogromno vode!!!!, pa res jej ko si lacna in če ti dosedaj-običajna "porcija" obroka ne zadostuje, pojej še sadje ki ga imas rada.Meni (ki sem prav veseli jedec),za razliko dosedaj skoraj nobena-niti najljubša hrana ne pase, se mi pa full lušta ANANASA IN JABOLK.
Pa UŽIVAJ!!!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2006 19:53:55   
Vesna
sem v 10 tednu in sem pridelal 3 kg.je pa vse šlo v stegna več al manj,no ja malo tudi trebuščekuser posted image .slabo mi je pa kar precej,pa tekočina se mi upira.

(odgovor članu urska2258)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2006 19:57:54   
saraja
Jaz imam pa čisto drugačno situacijo! Sem v 9t user posted image  in sem bila na začetku težka 58 kg, zdaj sem pa 53 kg. Sploh ne hujšam, samo bolj kontrolirano jem kot prej. Prej sem pojedla vsako sladkarijo, ki mi je prišla nasproti, zdaj se mi pa sladkarije gabijo. Pa tudi bruhala nisem kaj, no samo enkrat. Ali me še to čaka?user posted image

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.1.2006 9:13:44   
Reja
Jaz sem v 9. tednu, pa je pri meni različno. Kak dan tehtnica kaže +2 kg, drug dan +0 kg. Vse je odvisno od tega, kaj in koliko sem jedla in pila.

Tudi jaz jem večkrat na dan, predvsem zato, da mi vsaj za po ure neha biti slabouser posted image . Sadja, razen pomaranč in banan, niti pogledati ne smem, pa piščanca in svinjskega mesa tudi ne, tune v konzervi od danes tudi ne,...

Ne vem, kdo si je izmislil izraz jutranja slabost, če traja cel danuser posted image

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2006 9:18:56   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Reja
Ne vem, kdo si je izmislil izraz jutranja slabost, če traja cel danuser posted image

Ej, pod to se pa podpišem. Pri meni je bila isto celodnevna slabost s poudarkom na večernih dodatnih motnjahuser posted image .

Še podatki o moji teži : sem v 24 tednu... do pred dveh tednov sem pridelala slaba 2 kg.... Danes sem se tehtala zjutraj in sem kljub večkratnem premikanju vage levo in desno, gor in dol po kopalnici morala končno priznati, da mi kaže dva in pol kg več kot pred 14 dnevi... HALO!!!! A zdaj bo pa tako al kaj! Najprej v 22 tednih dva, zdaj pa v dveh dva in pol....user posted image  Vsega skupaj 4,5.  Ne vem , zakaj....

No ja, grem mal pojest pa razmislt!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2006 9:38:32   
saratanja
user posted image Uf, ja kile kile.... še od prve nosečnosti se jih nisem vseh znebila pa sem spet začela nalagati. V začetku sem si zastavila, da sme it gor samo 10 kg...se pravi da na koncu pristanem pri 70 kguser posted image
..... V začetku mi je kar uspevalo. Sicer sem jaz slabost tudi preganjala s stalnim prehranjevanjem, samo mi sladko in meso ni dišalo. Pa še obroki so bili zelo majhni . Proti slabosti mi je še najbolj pomagala zadostna količina vode dnevno (najman 2 litra) in pa kakšni mali prigrizki v obliki grisinov ali žemljic. Tudi sadje je bilo kar O.K., samo sem imela po njemu zoprno kislino.

Sedaj pa (24 teden) eksplozija kil. V dveh tednih kar za tri kile goruser posted image , pa še apetiti se mi je povečal in bi kar naprej jedla.....in to samo sladko. Ti novoletni prazniki so bili pravi user posted image user posted image user posted image za moje kilažne plane.....sedaj bi pa morala do konca zdržati samo z 4 kguser posted image ...pa se spomnim, da sem prvič ravno v teh zadnjih mesecih lovila ono visoko kilažo.

ah bo že....se bom po porodu preselila na oni forum hujšanja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2006 10:54:41   
Anonimen
Proti slabosti lahko preizkusiš homeopatske globule Sepia officinalis, meni so čudežno pomagale. Glede na to, da škodijo ne in da ne stanejo veliko (homeopatske lekarne, Italija, okoli  9 eurov), nimaš kaj izgubiti.

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?