Gina
|
Kaj pa, če je tvoj oče imel kako skrito ljubezen? Od mojega starega očeta bivša ljubica hodi prižigat svečko na britof. Opazili so jo. Meni se zdi lepo, da hodi tja. Veš, moja mami je sovražila klasične, plastične sveče, ki so značilne za naša pokopališča. Vedno je vsakemu nesla navadno svečo. Vedno je vsem govorila, da ko bo pa ona umrla, da si pa želi navadne sveče, brez grde plastike okoli, še hecala se je, da bo sicer hodila ljudi strašit. Ne boš skoraj vsi ji nosijo na grob grdo, nemarno plastiko, kljub njeni hudo veliki želji, da naj tega ne delajo. Najprej sem se sekirala, potem pa sprejela, da itak nimam kaj, ljudje so pač egoisti, brigajo jih mrtvi in njihove želje. Saj načeloma mislijo s svečkami vseeno dobro. Jaz se pa strinjam s tehnofilom in tudi z ronjo, čeprav se ona dva ne strinjata med sabo. Oboje je res. Bedarija je verjeti, da ti bog hoče slabo in bedarija je verjeti, da je kak simbol lahko zanič kar tako, zato ker obstaja. Če se vere ne bojiš, hočem reči, če se ne počutiš ogroženega od vere, ti je vseeno za vsak križ. In obratno, če se ne počutiš ogroženega od svojega lastnega boga, se boga ne bojiš in ti je vseeno, če narediš vse, kar meniš, da je prijazno in dobro zate in za tvojo okolico, ne da bi mislil, da te bo zato bog kaznoval.
|