Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 18:27:21
|
|
|
|
Meka
|
Pozdravljena Valči, Tifol lahko kar začneš jesti, saj je priporočljivo in je nasplošno folna kislina zdrava za človeško telo tako da ne bo nič narobe, če ga ješ. Tudi jaz ga jem že skoraj dve leti, saj delam na dojenčku, pa ni nič, ampak škoditi ne more. Tako da ga le jej tudi preden zanosiš. lp Nataša
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 18:29:40
|
|
|
|
Katrin
|
Pozdravljena. Tifol naj bi začela jesti, ko načrtuješ dojenčka in potem še prve tri mesece nosečnosti. Srečno! lp, katrin
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 18:33:25
|
|
|
|
valči
|
Meka,kako zelo ti želim,da vama čimprej rata.Res ste bogi tisti,ki tako dolgo čakate,jaz sem obakrat takoj zanosila in za tretjega...se po eni strani kar bojim Neka čudna sila me vleče,oz. velika želja,vem da marsikdo bi rekel-dovolj sta dva.Jaz pa...Se še javim,upam,da boš ti in vse,ki čakate prvrga ,pred mano na vrsti,pa obilo sreče. Samo še eno vprašanje-kdaj jemati;po jedi,med jedjo,kadarkoli? Hvala.
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 19:18:50
|
|
|
|
Ninica
|
Samo še eno vprašanje-kdaj jemati;po jedi,med jedjo,kadarkoli? najboljše po jedi.
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 20:23:50
|
|
|
|
sezam
|
Kot se spomnim, sem nekje brala 3 mesece pred zanosivijo in nato še 3 mesece. Pa veliko sreče.
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 21:12:10
|
|
|
|
upica
|
Tifol lahko jemlješ kadarkoli in je priporočljiv v vsej rodni dobi ženske. Sploh je priporočjiv, če dnevno ne ješ hrane, ki bi bila bogata s folno kislino. Dokazano je, da znižuje možnost nepravilnega razvoja hrbtenjače pri plodu (to pa se odvija prve tri mesece nosečnosti, zato ga tudi takrat najbolj toplo priporočajo). Najbolje ga je zaužiti med jedjo, ker se takrat najbolje absorbira v telo. Če ješ z vitamini manj bogato hrano, ti priporočam jemanje CentraMed Mami, ki zraven folne kisline vsebuje še vse potrebne vitamine, samo je bolje, da če le imaš možnost, poskušaš te vitamine pridobiti z ustrezno prehrano. Želim ti, da bi čimprej zanosila in donosila zdravega .
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 22:06:30
|
|
|
|
FLASK_A
|
Jaz bi dodala še tole. Nič ni narobe, če ga pred zanositvijo tako dolgo jemlješ, ker se odvečna količina folne kisline iz telesa sama odstrani. Po zanositvi pa ga jemlji največ 3mesece. Pa srečno!!!
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 22:17:10
|
|
|
|
upica
|
Nikica1 Zakaj misliš, da samo do 3. meseca nosečnosti?
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 2.1.2007 23:48:14
|
|
|
|
Anonimen
|
niti v prvi niti v drugi nosečnosti nisem nič jemala.S hrano dobiš vse potrebne vitamine
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 6.1.2007 10:14:49
|
|
|
|
Luskan
|
Če že delata na , ga kar začni jesti. Jaz sem ga jedla potem še celo nosečnost - po nasvetu G.
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 6.1.2007 21:52:17
|
|
|
|
Puppy
|
cemu sploh sluzi ta tifol
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 6.1.2007 22:06:30
|
|
|
|
stunfek
|
Tole piše na navodilih od tablet. Jaz jemljem CentraMed Mami, ki je tudi folna kislina samo, da je v kombinaciji z ostalimi vitamini in minerali. Tablete Tifol vsebujejo folno kislino, ki spada med vitamine skupine B. Telo mora dobiti folno kislino s hrano, saj je samo ne more sintetizirati. Folna kislina je nujno potrebna za biosintezo nukleinskih kislin in pretvorbo nekaterih aminokislin. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje, pomanjkanje lahko povzroči megaloblastno anemijo. V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča zaradi nastanka in razvoja zarodka in hitre rasti ploda. Pomanjkanje folne kisline zavre biosintezo aminokislin, celice ne zmorejo tvoriti dovolj nukleinskih kislin, ki so potrebne za delitev celičnega jedra, motena je sinteza beljakovin, lipidov in mielina. Dokazano je, da folna kislina preprečuje nastanek okvar pri zapiranju nevralne cevi (hrbtenjače) pri plodu, zlasti spine bifide (nezraščen locen vretenca). Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti. Zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od spočetja do konca 3. meseca nosečnosti.
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 7.1.2007 17:37:45
|
|
|
|
valči
|
Hvala vsem za odgovore,jo že jemljem,čeprav imam trenutno menstruacijo.
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 9.1.2007 13:32:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: stunfek Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti. Mam eno vprašanje, jaz nisem jemala folne kisline pred nosečnostjo, ampak sem jo začela šele v začetku 5 tedna nosečnosti. Ker sem za zvedela med prazniki, daleč od civilizacije (smo se šli robinzonske praznike ), tako da sem jo lahko kupila šele prejšnji teden. Glede na to, da je Stunfek napisala, da se nevrala cev zapira med 24. in 27. dnem, pa me zdaj ful skrbi, da ne bo kaj narobe. Kaj mislite? Pa še to. A ko bom na koncu tretjega meseca moram nehat jemat folno kislino, al lahko tabletke pojem do konca (torej jih jem dlje kot samo tri mesece)? Hvala!
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 9.1.2007 13:53:36
|
|
|
|
Anonimen
|
S hrano preprečiš kakršnokoli nepravilnost,tako da ni potrebe po jemanju tabletk. Sicer pa tudi če ne ješ folne kisline in se nepravilno prehranjuješ je 1 na 1000 porodov,da se rodi otrok z nerazvito hrbtenico.Tudi če jemlješ tifol ti nihče ne garantira da bo ok
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti jest Tifol? 9.1.2007 21:34:45
|
|
|
|
stunfek
|
Nevralna cev se zapre, pa če ješ tifol ali ne :) BREZ SKRBI! Pa še to. Kar se tiče jemanja dodatkov med nosečnostjo pri nas velja praksa, da se jih ne predpisuje kar tako. na primer v Angliji ali celo Indiji (slučajno vem, ker sem tam rodila) pa vsako nosečko založijo z vsemi možnoimi dodatki, od folne, železa itd. Ko sem jaz prižla na pregled tukaj (v 5. mesecu), so mi vseli kri in bili vsi osupli, kako fenomenalno dobro krvno sliko imam. Povedala sem seveda za vse dodatke, ki jih jem...in oni...ajaaaaaaa! Tako, da s temi dodatki je tako. Čisto stvar lastne presoje. Jaz osebno menim, da je v redu, že jemlješ tifola ali centrmed mami ali karkoli pač že prav čez celo nosečnost. Verjamem pa seveda tudi, da bi bilo vse super in ok, tudi če ničesar ne bi jemal. Jaz vem, da bom tudi v drugi nosečnosti, ko se zgodi jemala dodatke.
< Sporočilo je popravil stunfek -- 9.1.2007 21:40:51 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Ustava RSlotoskaSte že kdaj prebrali Ustavo RS?Da, vsakodnevno se srečujem z njo. (
8%)
Da, v šoli oz. na fakulteti (
25%)
Enkrat, tako mimogrede (
12%)
Ne, še nikoli (
55%)
Število vseh glasov: 392Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!