|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj začeti?Koliko čakati?
10.12.2011 10:58:03   
lorella224
Pozdravljene,
brskam po forumu, pa ne najdem, verjetno je že bilo kaj napisanega..pa vendar :)

Trenutno jemljem KT (že kar nekaj let), s partnerjem sva se odlocila da je cas za pripravo na user posted image (prvega :) ). Zanima me koliko casa ste se prej ˝čistile od KT˝? Jaz imam namrec taksne KT, da nimam menstruacije (nove super tabletke), tako da verjetno bi ze zaradi tega morala pocakati kar par mesecev da se ciklus nekako spet vzpostavi?

Ali je po prenehanju jemanja KT zares nujno uzivanje folne k? Se dobi na recept ali ...?

user posted image Z nasveti na dan! :)

< Sporočilo je popravil lorella224 -- 10.12.2011 11:01:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj začeti?Koliko čakati?
10.12.2011 11:03:25   
Anonimen
Ni se treba nič čistit od KT. V parih  dneh ni več sledi v tvojem telesu od tablet.Nujno ni uživanje folne kisline.Jaz je nisem v nobeni nosečnosti.Dobi se v lekarni brez recepta

(odgovor članu lorella224)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2011 11:52:48   
GregUr
čiščenje ni potrebno, tko kot je že napisala anonimna. vendar telo rabi nekaj časa da obnovi sluznico da bo prava za oploditev. glede na mojo izkušnjo, sem tablete nehala jemati avgusta, in sem šele po treh ciklusih opazila ovulacijo (kar ne pomeni da je prej ni bilo), user posted image pa sva na dva dni, tudi na dan ovulacije, noseča pa še ni sem. tko da... odvisno, itak pravijo da je možnosti, da zanosiš v prvem poskusu komaj 25%.
Najprej preverjaš dolžino ciklusa, da lažje določiš čas ovulacije (če je ciklus reden) - seveda lahko medtem user posted image brez zaščite user posted image

pa upam da vama čimprej rata!
aja, kakšni pa so to zaeni tableti? še nikoli nisem slišala za njih... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2011 17:40:45   
Anonimen
Kot so rekle že moje predhodnice - ni potrebno nič čakat. Hormoni izginejo iz telesa, dokler pa maternica ni pripravljena na vgnezditev zarodka, pa do nje tako ali tako ne bo prišlo. Jaz sem pri sebi opazila, da sem imela prve mesece po tem, ko sem nehala jemati KT, še vedno zelo šibko menstruacijo, tako kot takrat, ko sem še jemala tabletke. Potem je začela menstruacija postajati iz meseca v mesec malo močnejša (predvidevam, da se je sluznica debelila), potem sem pa zanosila. V šestem poskusu, kar se meni sploh ni zdelo dolgo, glede na pametovanja raznih kolegic, ki so "brale, da KT naredijo celo štalo in potem sploh ne moreš zanosit" user posted image

Veliko sreče in naj rata čim prej!

(odgovor članu GregUr)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2011 21:46:52   
lorella224
Hvala za informacije! Vidim, da ima res vsaka svojo zgodbo user posted image in izkušnje!

KT so Cerazette...pa sploh nimas M :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2011 21:49:57   
Anonimen
cerazette niso nič nove tabletke.In tudi z ostali tabletkami na trgu nimaš M,če se tako odločiš

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2011 8:00:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

cerazette niso nič nove tabletke.In tudi z ostali tabletkami na trgu nimaš M,če se tako odločiš

no to NI res ampak ok..
drugače te tabl. niso nove..in ni tako da nimaš menstre ampak da je MOŽNO TUDI da je nimaš..lahko pa da imaš stalne krvavitve ali pa pogoste izcedke..
tudi jaz sem jih jemala in nisem imela menstre in tako so po drugem porodu tele moja prva izbira..za drugo nočem niti slišatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2011 9:34:43   
Anonimen
Seveda da je res. Po čem sklepaš da ni?če se odločiš da nočeš imeti mesečne krvavitve,tabletke ješ brez prekinitve!!Pri nas to še ni praksa,ker večini žensk to ni normalno.V Ameriki ipd pa je.In tudi pri nas se počasi zčenja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2011 17:43:42   
lorella224
Meni jih je ginekologinja predpisala..kot zamenjavo in mi rekla, da so to ˝novejse˝..nisem mislila, da so ravno TOPuser posted image In mi rekla, da jih jemljes brez prekinitev in M imas zelo redko ali potem ko se telo navadi sploh ne. Verjetno je res efekt podoben pri ostaih KT, ce bi jih jemal brez prekinitve..Ampak to sploh nisem razmisljala, ker mi je rekla, da se jemljejo brez prekinitve. Jaz osebno bi raje videla, da bi imela M, da imas normalno nek ciklus, ker tko je men zlo cudno in nenaravno..Se kr mal odvadis in pozabis user posted image Pol se pa vprasas, ce bo telo sploh znalo potem po starem delovat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2011 17:59:45   
Anonimen
pa saj to ni M,ampak krvavitev.Ni noben normalen ciklus.nenaravno?Zakaj le? zato,ker si pač navajena imeti krvavitve vsak mesec in če ni tako kot so te učili ali si navajena to še ne pomeni da ni normalno ali nenaravno.
meni pa ni nenaravno vsak mesec imeti  krvavitve,bolečine,nihanje razpoloženja itn

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2011 19:10:15   
lorella224
Anonimen user posted image   Verjetno je res, da si nekaj navajen in naucen in to privzames za normalno user posted image Vsak po svoje user posted image Moje user posted image niso bile nikoli boleče, s posebnim nihanjem razpolozenja (to se mi dogaja tko al tko skos user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2011 11:51:40   
petea
naravno je tako, kot je določeno zadevo upeljala Mati narava, torej mesečno perilo vsak mesec (drugače bi bilo tudi drugače imenovano)

vsako spreminjanje cikla je stvar praktičnosti za nas, ženske; pa naj se ta praktičnost nanaša na manjše nihanje razpoloženja, neukvarjanje z vložki, tamponi in drugimi pripomočki, lažjem načrtovanju obveznosti in dopustov itn. In dober biznis za farmacevtska podjetja.

še odgovor na vprašanje avtorice teme: mojemu telesu se je po prenehanju jemanja KT kar malo 'zmešalo'; dobila sem zelo nečisto kožo po obrazu in hrbtu, menstrualni ciklus se kar nekaj časa ni redno vzpostavil, tako da ko gledam nazaj, se mij je telesno ravnovesje vzpostavljalo vsaj 3 mesece. Razpoloženjske analize ne morem naredit, ker se mi v tistem obdobju dogajalo kar veliko različnih stvari, tako da ne morem presoditi, kaj je bilo posledica prenehanja jemanja KT in kaj drugih dogodkov.

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2011 19:50:45   
lorella224
Petea,hvala. Kaj pa jemanje folne kisline - prakticirala?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?