Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 10.12.2011 11:03:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni se treba nič čistit od KT. V parih dneh ni več sledi v tvojem telesu od tablet.Nujno ni uživanje folne kisline.Jaz je nisem v nobeni nosečnosti.Dobi se v lekarni brez recepta
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 10.12.2011 11:52:48
|
|
|
|
GregUr
|
čiščenje ni potrebno, tko kot je že napisala anonimna. vendar telo rabi nekaj časa da obnovi sluznico da bo prava za oploditev. glede na mojo izkušnjo, sem tablete nehala jemati avgusta, in sem šele po treh ciklusih opazila ovulacijo (kar ne pomeni da je prej ni bilo), pa sva na dva dni, tudi na dan ovulacije, noseča pa še ni sem. tko da... odvisno, itak pravijo da je možnosti, da zanosiš v prvem poskusu komaj 25%. Najprej preverjaš dolžino ciklusa, da lažje določiš čas ovulacije (če je ciklus reden) - seveda lahko medtem brez zaščite pa upam da vama čimprej rata! aja, kakšni pa so to zaeni tableti? še nikoli nisem slišala za njih...
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 10.12.2011 17:40:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Kot so rekle že moje predhodnice - ni potrebno nič čakat. Hormoni izginejo iz telesa, dokler pa maternica ni pripravljena na vgnezditev zarodka, pa do nje tako ali tako ne bo prišlo. Jaz sem pri sebi opazila, da sem imela prve mesece po tem, ko sem nehala jemati KT, še vedno zelo šibko menstruacijo, tako kot takrat, ko sem še jemala tabletke. Potem je začela menstruacija postajati iz meseca v mesec malo močnejša (predvidevam, da se je sluznica debelila), potem sem pa zanosila. V šestem poskusu, kar se meni sploh ni zdelo dolgo, glede na pametovanja raznih kolegic, ki so "brale, da KT naredijo celo štalo in potem sploh ne moreš zanosit" Veliko sreče in naj rata čim prej!
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 10.12.2011 21:46:52
|
|
|
|
lorella224
|
Hvala za informacije! Vidim, da ima res vsaka svojo zgodbo in izkušnje! KT so Cerazette...pa sploh nimas M :)
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 10.12.2011 21:49:57
|
|
|
|
Anonimen
|
cerazette niso nič nove tabletke.In tudi z ostali tabletkami na trgu nimaš M,če se tako odločiš
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 11.12.2011 8:00:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen cerazette niso nič nove tabletke.In tudi z ostali tabletkami na trgu nimaš M,če se tako odločiš no to NI res ampak ok.. drugače te tabl. niso nove..in ni tako da nimaš menstre ampak da je MOŽNO TUDI da je nimaš..lahko pa da imaš stalne krvavitve ali pa pogoste izcedke.. tudi jaz sem jih jemala in nisem imela menstre in tako so po drugem porodu tele moja prva izbira..za drugo nočem niti slišat
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 11.12.2011 9:34:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda da je res. Po čem sklepaš da ni?če se odločiš da nočeš imeti mesečne krvavitve,tabletke ješ brez prekinitve!!Pri nas to še ni praksa,ker večini žensk to ni normalno.V Ameriki ipd pa je.In tudi pri nas se počasi zčenja
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 11.12.2011 17:43:42
|
|
|
|
lorella224
|
Meni jih je ginekologinja predpisala..kot zamenjavo in mi rekla, da so to ˝novejse˝..nisem mislila, da so ravno TOP In mi rekla, da jih jemljes brez prekinitev in M imas zelo redko ali potem ko se telo navadi sploh ne. Verjetno je res efekt podoben pri ostaih KT, ce bi jih jemal brez prekinitve..Ampak to sploh nisem razmisljala, ker mi je rekla, da se jemljejo brez prekinitve. Jaz osebno bi raje videla, da bi imela M, da imas normalno nek ciklus, ker tko je men zlo cudno in nenaravno..Se kr mal odvadis in pozabis Pol se pa vprasas, ce bo telo sploh znalo potem po starem delovat
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 11.12.2011 17:59:45
|
|
|
|
Anonimen
|
pa saj to ni M,ampak krvavitev.Ni noben normalen ciklus.nenaravno?Zakaj le? zato,ker si pač navajena imeti krvavitve vsak mesec in če ni tako kot so te učili ali si navajena to še ne pomeni da ni normalno ali nenaravno. meni pa ni nenaravno vsak mesec imeti krvavitve,bolečine,nihanje razpoloženja itn
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 11.12.2011 19:10:15
|
|
|
|
lorella224
|
Anonimen Verjetno je res, da si nekaj navajen in naucen in to privzames za normalno Vsak po svoje Moje niso bile nikoli boleče, s posebnim nihanjem razpolozenja (to se mi dogaja tko al tko skos )
|
|
|
|
RE: Kdaj začeti?Koliko čakati? 13.12.2011 11:51:40
|
|
|
|
petea
|
naravno je tako, kot je določeno zadevo upeljala Mati narava, torej mesečno perilo vsak mesec (drugače bi bilo tudi drugače imenovano) vsako spreminjanje cikla je stvar praktičnosti za nas, ženske; pa naj se ta praktičnost nanaša na manjše nihanje razpoloženja, neukvarjanje z vložki, tamponi in drugimi pripomočki, lažjem načrtovanju obveznosti in dopustov itn. In dober biznis za farmacevtska podjetja. še odgovor na vprašanje avtorice teme: mojemu telesu se je po prenehanju jemanja KT kar malo 'zmešalo'; dobila sem zelo nečisto kožo po obrazu in hrbtu, menstrualni ciklus se kar nekaj časa ni redno vzpostavil, tako da ko gledam nazaj, se mij je telesno ravnovesje vzpostavljalo vsaj 3 mesece. Razpoloženjske analize ne morem naredit, ker se mi v tistem obdobju dogajalo kar veliko različnih stvari, tako da ne morem presoditi, kaj je bilo posledica prenehanja jemanja KT in kaj drugih dogodkov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?