|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj začetek
25.8.2010 19:11:40   
Anonimen
Pozdravljene,

Rok imam v soboto. To je moja prva nosečnost. Do sedaj mi samo trebuh otrdi na vsake toliko. Niti ne gledam na uro, je pa večrat na dan.

Odprta sem dober centimeter. Otroček brca. Nič me ne špika spodaj. Ali me to še mora, predno grem roditi? Ali so potem to tisti popadki, ko te začne špikat? Upam, da bom prepoznala, saj me to otrdevanje nič ne boli.

Se kar malo bojim ko bo čez rok, pa ne vem zakaj. Prvič in preveč kompliciram.

Hvala za kakšen namig in pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj začetek
25.8.2010 20:42:06   
isobel
Tudi jaz v prvi nosečnosti nisem vedela, če bom prepoznala popadke. Vendar to tako boli in v enakomernih intervalih, da zagotovo veš, da so to popadki. Jaz imam drugače pri vsaki menstruaciji boleče krče, ampak ti se lahko skrijejo pred temi začetnimi popadki.

Mislim, da so v materinski šoli rekli, da ko imaš popadke na 5 minut, se odpraviš v porodnišnico, ali ko ti odteče voda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2010 11:06:56   
Taddy78
Meni so 4 dni po PDP-ju hoteli sprožit porod, ker je bilo premalo plodovnice, zato recimo ne morem rečt, da vem kaki so naravni popadki. Potem je tu še razlika v tem, kje jih imaš. Sama sem imela samo križne in pritiskalne.
Ko so v materinski šoli rekli, da so začetni popadki podobni menstrualnim krčem-jih nikoli nisem imela, tako da res nisem imela pojma kako bi to lahko zgledalo.

Mi je pa kake 10 dni pred PDP-jem isto otrdeval trebuh na točne intervale in sem že mislila, da je to to, ker so že bili na 10minut, pa se je ustavilo.
No pa če pripišem še to. V porodno sem prišla odprta 4cm, CTG je risal popadke, ki jih nisem čutila. Po prvi dozi umetnih sem še klicala mamo, kako to nič ne boli in zavrnila epiduralno, potem pauser posted image user posted image user posted image

Čim lažji in hiter porod ti želim...ko bo tako daleč in če bo šlo po naravni poti, boš sigurno vedela kdaj je čas...

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2010 11:26:33   
Anonimen
mene je dan pred porodom začelo že zjutraj malo šikati v križu, pa nisem bla sigurna če je to to. tako minimalno je špikalo. no,pol se je pa začelo čez dan stopnjevat.... in smo šli.ponoči sem potem rodila.

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2010 11:53:47   
Anonimen
Tudi jaz nisem vedela kdaj bo. Tudi meni je otrdeval trebuh in nisem vedela ali je to to.
Zadnji dan pred porodom mi je začel malce pogosteje otrdevati kot običajno. In to je bilo tisto,
da sem vzela uro in gledala na koliko časa. Boš opazila sama da je čedalje na pogosteje. Nič me ni bolelo
ali pa špikalo. Pač - samo otrdevanje trebuha. Ko je prešlo na 10 minut, sva se odpravila proti porodnišnici.
Do tam sem imela cca 35 km - slabe pol ure. V tej pol uri vožnje, pa je to otrdevanje trebuha postajalo čedalje bolj izrazito - bolj močno, kot bi te krč zagrabil. Ko sem prišla v porodnišnico so me pogledali in rekli da je to to. Še smejala sem se - ah - saj to pa ni nč tazga. Sploh nič ne boli user posted image  No... potem so me popisali, obrili... Nato pa se je začelo.. Čedalje bolj bolj boleči krči. Predvsem v križu. In to te na koncu tako boli da je za pop.... user posted image  skratka.. potem pa še klistir.. da ne govorim.. sploh nisem vedla al mam popadek al me tišči... grozn. Skratka. Potem sem šla v porodno in potem smo čakali da bom dovolj odprta. Ležiš in čakaš. Popadke sem mela čist svoje. In potem pridejo dohtar + babica + ena študentka. In rečejo da bo pa zdej akcija. In se je začelo. Med popadki pritiskaš, vmes počivaš. Skratka - samo babico morš poslušat pa ubogat, pa bo hitro mimo. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2010 12:03:27   
jaša2
ko bo tak daleč in se te bodo lotli popadki, jih ne boš mogla prezret, ker ni primerjave s čim drugim na svetu!! ne morš sfalit! je pa razlika, kje se te lotijo - v križu, al kje v spodnjem delu... ziher jih pa ne sfališ!! ko jih imaš na 5 minut, pa greš v bolnico, ja.

jaz sem 2.noseča, zdaj 38 tednov in sem tud 1 cm odprta, pa nič drugega. čakam na krče, al pa da voda odteče.

veliko sreče!

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2010 15:04:03   
Anonimen
Pozdravljene!

Še jaz z mojimi popadki.
To je moja tretjauser posted image  in obe prejšni so mi porod sprožili ker sem bila že 4 cm odprta.
Dobila sem umetne popadke ki so bili obakrat takoj na 3 minute in zelo intenzivni.
Tokrat sem v 38 tednu in že ponoči me je vsake toliko nekaj v križu zbadalo no pred dobrima dvema urama pa je to zbadanje postalo močnejše in nekje na 8-10. minut vendar bolečina ni tako huda, sploh ne vem kaj naj glede na to da bo to moj 3 porod ne vem kako dolgo naj še počakam mogoče se bo vse skupej še umirilo.
Zanima me ali so vas popadki na 10 minut že fajn boleli.

LP 

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.8.2010 15:11:38   
Anonimen
Mene na 10 minut niso še nč bolel... Tm nekak pri 5-ih in manj je začel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.8.2010 15:17:12   
Anonimen
Kako hitro pa je prešlo iz 10 minut na 5?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.8.2010 15:23:25   
Anonimen
Ful na hitr. Js sm mela kšno uro na 10 minut, potem sm se odpravla v porodnišnico.
Preden sm pršla do tja, so bli že na 5 min. Do porodnišnice pa mam cca 20 minut.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.8.2010 15:29:56   
Anonimen
Sm to je spet odvisn... kolkr pr kateri.
Ene sploh nimajo svojih popadkov, pa jim sm voda odteče.
Ene jih majo premal, pa jim umetne dodajao itd..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.8.2010 7:07:12   
lananai
Mene popadki na 10 minut niso boleli. Je bilo bolj kot eno črvičenje po trebuhu. Moj je rekel, da imam tremo, ker sem vedela, da moram najkasneje čez par ur rodit (zaradi odtekanja plodovnice). user posted image Od tega pa do poroda je bilo ene 6 ur. To je bil moj prvi porod. Je pa najbrž pri vsaki drugač.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.8.2010 23:09:34   
isobel
Jaz sem imela 4 ure brezbolečinske popadke na 5 minut; t.j. otrjevanje trebuha. Zdelo se mi je, da so to popadki, ampak ker me ni nič bolelo, se na to nisem posebej ozirala (ker se je nekaj podobnega dogajalo že več dni prej). Potem sem šla pa na veliko potrebo in je bolečina postala občutno izrazitejša. Boleli so me spodnji del križa, spodnji del trebuha in stegna. Sem mislila dati skozi še praznično večerjo pri žlahti, ampak ko sem prišla tja, me je že tako zelo bolelo, da sem svojemu samo rekla, naj me zapelje v porodnišnico. Tam so ugotovili, da sem odprta le 1 cm in me počasi začeli pripravljati na porod - po klistirju so bolečine postale neznosne. user posted image V porodni pa so mi rekli, da sem odprta 2 ali 3 cm, da se prepočasi odpiram, da imam pogoste popadke, a da so premalo močni. Sem kar izbuljila oči! user posted image Dali so mi še umetne in dvojno dozo protibolečinskega sredstva, pa še tisto masko in sem nekako preživela do potiska.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.8.2010 10:24:33   
janjja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene,

Rok imam v soboto. To je moja prva nosečnost. Do sedaj mi samo trebuh otrdi na vsake toliko. Niti ne gledam na uro, je pa večrat na dan.

Odprta sem dober centimeter. Otroček brca. Nič me ne špika spodaj. Ali me to še mora, predno grem roditi? Ali so potem to tisti popadki, ko te začne špikat? Upam, da bom prepoznala, saj me to otrdevanje nič ne boli.

Se kar malo bojim ko bo čez rok, pa ne vem zakaj. Prvič in preveč kompliciram.

Hvala za kakšen namig in pomoč.

Hvala enako, tudi sama imam rok v soboto- torej danes!!!user posted image user posted image user posted image
Otrdevanje nič ne boli, bolijo pa popadki. Sem noseča drugič in sem prvič rodila z izrecno umetnimi popadki in ti bolijo kouser posted image , zlahka jih prepoznaš, kako pa bolijo pravi pa se sedaj tudi sama sprašujem, ker me kr sprašujejo če me že kaj špika ipd...Ampak popadki (umetni)mene niso špikali, ampak trgali...
TAko da upa da grem rodit čimprej, ker pol res hitro pozabiš na bolečino, ko otročka že držiš v rokah,
držim pešice zate, mogoče pa se kje v P vidima, če slučajno misliš iti v Celjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2010 12:17:29   
Anonimen
Pa le nisem sama:) Ja danes imava rok. Pa še nič ne kaže user posted image

Ne jaz bom rodila v Lj. Upam, da ne bo šlo prepočasi.

Mogoče kej veš,kdaj se greš lahko malo pokazat v porodnišnico npr. na ctg in da vidijo kok si že odprt? Kok hitr gre to odpiranje MV? jaz opažam danes in včeraj, da se mi je izločila ena sluz ... taka podolgovata kot smrkelj, malce obarvano na rjavo drugače pa prozorna. No vsake toliko se mi izloči te dva dni.

Jaz razmišljam, da bom šla v ponedeljek v P, da vidim če je vse ok. Prvič noseča, pa si res želim da bo vse ok.

Srečno!

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.8.2010 18:14:18   
isobel
Jaz sem rodila dva dni po izločitvi te sluzi, ampak meni se je naenkrat izločila vsa sluz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2010 20:10:32   
SaMaa
Ko pa tole berem me pa kar malo stisne..... še dobr, da je treba rodit pod "mus" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.8.2010 21:29:06   
mamamajča
Ko bojo pravi popadki, boš vedela, brez skrbi.
Nekatere boli spodnji del trebuha, drugih sploh ne. Mene je bolelo v križu in v stegnih. Noro bolelo. In na tako pravilne presledke, da enostavno veš.
Voda mi ni odtekla.
Ampak kolikor so nas učili, ob rjavkastem izcedku bi morala it tjauser posted image

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.8.2010 22:54:12   
isobel
Ja, jaz sem šla ob tem izcedku v porodnišnico, so me pregledali in poslali nazaj domov. user posted image Sem pa prej še klicala svojo ginekologinjo in ona mi je svetovala naj se grem pokazat tja.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.8.2010 23:16:36   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: isobel

Ja, jaz sem šla ob tem izcedku v porodnišnico, so me pregledali in poslali nazaj domov. user posted image

Aha, torej je v redu it, ni pa nujno, da se je že začelo?

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.8.2010 8:17:45   
Čili 1
Meni ni voda nič odtekla (so mi pozneje potem predrli) in tut čep se mi ni odluščil, sem pa vedla, da se je začel dogajat, ker sem ene dobre dva dni pred porodom na dvajset minut redno imela take švoh popadke (kot krč, če te prebava matra). To se je vse lepo počasi stopnjevalo, tako da sem nekje drugi dan zvečer ( okrog šestih) imela potem ''ta zaresne popadke'' na deset minut. Ob desetih sem bila že čist odprta, rodila pa sem mal čez polnoč z vakumom zaradi zastoja.

Jst sem se tut bala, da ne bom prepoznala, kdaj gre zares, ampak mi je blo takoj jasno. Ko so se popadki začela na deset minut, so postali tudi že tako močni, da sem morala med popadkom počepnit in mal predihat.

Itak pa tut dva poroda nista enaka. Srečno!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.8.2010 16:20:08   
Anonimen
Janjja živjo,

Vidim da si prisotna, torej še ni nič novega user posted image

No saj je pri meni isto, še vedno čakamo. Počutje je pa super, kot da ne bo nič user posted image

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
31.8.2010 16:29:35   
tejči28
Jaz imam rok jutri,pa razen otrdevanja trebuha in rahlega črvičenja se ne dogaja nič. Imam pa lažne popadke,kar me jezi,ker upam,da so pravi in pol nič iz tega.Me pa boli medenica in sramna kost in križ in kolki in vse že tam spodaj,tak da prirpavlja se.Kdaj pa bo zrelo pa ne vem.Jutri imam pregled v P in bomo videli kak je na stvari.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.8.2010 17:13:48   
janjja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Janjja živjo,

Vidim da si prisotna, torej še ni nič novega user posted image

No saj je pri meni isto, še vedno čakamo. Počutje je pa super, kot da ne bo nič user posted image

Pri nas pa je prisotno špikanje in bolečine v križu - že tretji dan, druga pa nič. Po UZ imam drugače rok 9.9 ampak so mi ga pol prestavli na 28.8, tako kot po izračunu. Zdaj pa upam da ne bom res kje še do 9.9. čakalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.8.2010 17:15:58   
Anonimen
A res nič na svetu ne obstaja za sprožitev in pospešitev poroda? Razen seveda seksa pa vroče kopeli pa še kakih odvajalnih sredstev?user posted image

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?