evi28
|
IZVIRNO SPOROČILO: karmen83 Pozdravljene. Zanima me, kdaj ste svojim malčkom začele dodajati mlečni dodatek in kako ste vedele, da je le-ta potreben. Naša princeska je ravno dopolnila tri mesece in se zaenkrat še polno dojiva. Že od začetka imam problem, ker mi v levi dojki nastaja zelo malo mleka v primerjavi z desno, tako da se na njej skoraj nikoli ne naje popolnoma. Tudi je že večkrat prespala celo noč (neprekinjeno je spala že tudi po 8,9, včasih celo 10 ur), zdaj pa se mi že cel teden zbuja tudi po dvakrat na noč (pred spanjem se nahraniva okrog 20. ure, potem pa se mi zbudi okrog 2 ali 3 in potem spet nekje med 6. in 7 uro zjutraj). Takrat ko je prespala celo noč, sem si zjutraj lahko na desni dojki izčrpala tam nekje med 1,5 in 2 dcl mleka (na levi pa sem jo podojila), iz na pol prazne dojke pa ne dobim popolnoma nič, ne s črpalko, še manj pa z ročnim iztiskanjem, tako da sem z izčrpavanjem popolnoma prenehala. V zadnjem tednu mi tudi zavrača levo dojko (histerično dretje, ki po zamenjavi strani običajno preneha, včasih pa tudi ne) in jaz več nimam pojma, kaj naj naredim. Trudim se, da pijem dovolj tekočine, tudi čajev za dojenje, ampak me zaradi tega vedno bolj skrbi, saj bi rada še naprej dojila. Po steklenički sva do zdaj poskušali piti točno enkrat, pa nikakor ni steklo. Če ima katera kakšen nasvet, ji bom zelo hvaležna. Imejte se rade, še bolj pa svoje otročke Dodajala sem 14 dni zaradi mastitisa, ostalo pa polno dojila. Tudi moja ne mara zelo leve dojke, zato jo vedno pristavim najprej na desno, ko pa že malo drema, pa še na levo stran, kjer potem zaspi, če zaspi . Celo noč je spala nekje od 2,5 meseca naprej, tako do cca. 5,5 meseca, ko so se začeli zobki, pa GH, pa spet zobki,...tako da zdaj se pa ponoči zbudi ponavadi ene dvakrat. Spanje sploh ni merilo, ali ima malček zadosti mleka z dojenjem, to so že zgoraj napisani indikatoji. Če misliš, da imaš na levi strani manj mleka, pač pristavi še na desno stran, da se naje, zaradi tega mislim, da dodatek ni potreben. Če boš začela dodajat, se ve kaj ponavadi sledi. Saj te razumem, da te skrbi, zdaj tole, potem pridejo krči, sledijo zobki, pa uvajanje GH, po možnosti alergije, neješčost, slabokrvnost,...V glavnem, hočem povedati, dako že misliš, "aaaah, malo miru", pa že spet jovo na novo, samo, da bo pač nekaj drugega. Če se malček redi dovolj, ne dodajat. Moje mnenje.
|