|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka...
15.4.2008 17:15:16   
karmy
 ...ali kako so starši zavozili celo generacijo
Sem našla en super Blog, kjer govorijo o nemogočih otrocih... fajna stvar za prebrat user posted image

Zadnje čase srečujem same poredne otroke. Take, ki nagajajo staršem, učiteljem in prijateljem. Take, ki ne ubogajo nikogar. In take, ki se derejo, pretepajo, zmerjajo in počnejo reči, na katere bi bil ponosen samo Denis Pokora. Ko sem pred leti kot pomočnik vzgojitelja delal v vrtcu, je bila situacija vsaj malo drugačna. Poredna sta bila dva, največ trije, vsi ostali pa so bili pridni in pač malce razposajeni. In pozor, nič kaj drugačni niso tudi najstniki. Tudi ti zadnje čase samo nagajajo, zmerjajo, se pretepajo in počnejo reči, ki sem jih še nekaj let nazaj videl samo v ameriških filmih. Starši so očitno nemočni in veseli, da je samo to. Da njihovi otroci ne streljajo in se ne drogirajo. Samo pretep in zmerjanje sta za današnji čas še najmanjši problem. Prav tako slab uspeh v šoli. To ni nič takšnega, to je tako ali tako pri vseh.

Joj prej joj, kam smo prišli. V čuden svet. V svet, kjer so starši otroci, otroci pa nimajo staršev. Če bo šlo tako naprej, nas čaka katastrofa. Popolnoma zavožene generacije otrok, iz katerih ne bo nič. Iz katerih bodo zrasle barabe, pijanci, lopovi, drogeraši in kurbe. Je res kriva družba? Ali starši res ne morejo narediti ničesar? So njihovi otroci že ob rojstvu obsojeni na propad? Eh, dajte no. To so samo izgovori. Izgovori za lene starše, ki nimajo časa za svoje otroke. Za starše, ki niso pozorni na začetne in zelo drobne težave. Recimo na prvo jezikanje in na prvo slabo oceno. Ker na to ne polagajo prave pozornosti, se otrok spremeni v pošast. V divjo kreaturo, ki se je seveda ne da več ustaviti pred padcem v brezno. In starši, ki jim ni jasno, da njihova štirinajstletna hčerka nima kaj iskati zunaj po enajsti uri zvečer, so zame slabi starši. Starši, ki bodo svoji hčerki pomagali, da postane bitje, ki ga bo zanimal samo puder. In bitje, ki bo živelo samo za fante ter za čimveč seksualnih izkušenj. Prav tako slabi  so zame starši, ki svojega petnajstletnjega sina puščajo samega na morje. Samega in takega, da lahko počne kar se mu zahoče. Kljub temu, da domov nosi dvojke in da jih vsak petek pošlje v tri krasne.
user posted image  
Nikoli nisem zagovarjal nasilja, toda kakšna klofuta ni nikoli odveč. Še posebej, če otrok pozabi, kdo sta oče in mati, kdo pa otrok. Otroke je treba vzgajati. Če jih vzgajamo napačno, zaserjemo situacijo, napak pa ni mogoče popraviti. In otroci so mojstri manipulacije. Mojstri za obračanje naivnih staršev, ki nimajo pojma kaj se pravzaprav dogaja v njihovi družini. In nikoli ne bom razumel matere, ki je svojo mladoletno hčerko nekega dne našla mrtvo z iglo v roki in se čudila, kako je to mogoče. Halo, se slišimo? Mar ni vedela, da se ji mala drogira že nekaj let? Se ji ni zdelo čudno, da je ni nikoli domov takoj po šoli? Ni opazila, da se hčerka čudno obnaša? Je morda pomislila, da se tako čudno pač obnaša cela generacija otrok? Začudenja te matere ne kupim in jo obsojam.
user posted image   
Vem, da je lahko pametovati, če nimaš svojih otrok. Toda svojega mnenja ne bom spremenil. Krivi so starši. Samo starši in nihče drug. Če torej hočemo, da cela generacija otrok ne gre k vragu, začnimo vzgajati starše. Le ti so namreč potrebni poštene klofute.
****t ga, tudi mi smo bili navihani, toda vseeno nismo učitelja poslali v tri krasne, tikali stareješih od sebe, pili alkohol pri štirinajstih, kadili trave pri trinajstih, seksali pri dvanajstih in zmerjali starše pri petnajstih. To počnejo samo otroci, ki imajo slabe starše.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 15.4.2008 22:07:54 >

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka ...
15.4.2008 17:26:55   
digi
user posted image user posted image user posted image  

Evo moje razmišljanje...... Nekje so meje in starši jih moramo postaviti!!!!!!!!!!!!!

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2008 17:59:15   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: digi

user posted image user posted image user posted image  

Evo moje razmišljanje...... Nekje so meje in starši jih moramo postaviti!!!!!!!!!!!!!

Se strinjam!!!!

Dodajam: težko je otroka vzgojit-še težje starša!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2008 18:02:19   
Seven*
Krneki.. user posted image user posted image user posted image

Otrok takšnih staršev postane vse prej kot uspešen. Starševstvo NI vojaška šola.

A se je res tako težko tudi kaj od otrok naučiti? user posted image user posted image

Težko pametovanje...

Gospa sem.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2008 18:12:37   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Otrok takšnih staršev postane vse prej kot uspešen. Starševstvo NI vojaška šola.

A se je res tako težko tudi kaj od otrok naučiti? user posted image user posted image

Težko pametovanje...

ma, se mu oprostiuser posted image , ker še ni starš.....sem bila pa jaz enakega mnenja, dokler nisem postala mama, tako da ga razumemuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2008 18:24:35   
karmy
Čisto uredu je napisal čeprav nima otrok.

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2008 18:32:34   
mika
Čisto uredu je napisal čeprav nima otrok.

ne, za moje pojme ne. zakaj je lahko  otrok nezanteresiranih staršev tak kot se 'spodobi' in obratno. zakaj je lahko eden od treh otrok od iste matere neobvladljiv, druga dva pa okuser posted image ...

o ja, imamo veliko vlogo pri vzgoji svojih otrok, ni pa 100% odvisno od nas kakšen človek otrok bo.

moj mož pravi, da je bil samorastnik in se sam sebi čudi, da ni poskusil drog ali pa počel kakšnih drugih neumnosti. njegova starša nista imela kaj dost pri tem. po mnenju avtorja članka, bi že zdavnaj propadel.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2008 19:12:18   
Anonimen
Ko sem pred leti kot pomočnik vzgojitelja delal v vrtcu, je bila situacija vsaj malo drugačna.

Pred leti je bilo vedno drugace. Zivljenje gre naprej in ne nazaj in pricakovati, da bodo otroci enaki kot s(m)o bili dvajset ali trideset let nazaj je neumno.

****t ga, tudi mi smo bili navihani, toda vseeno nismo učitelja poslali v tri krasne, tikali stareješih od sebe, pili alkohol pri štirinajstih, kadili trave pri trinajstih, seksali pri dvanajstih in zmerjali starše pri petnajstih. To počnejo samo otroci, ki imajo slabe starše.

Ne, tega ne pocnejo samo otroci, ki imajo slabe starse.
Tega ne pocnejo samo otroci, ki imajo avtoritativne in nasilne starse, kjer je edina vzgoja absolutna prepoved.

Vsak normalen in zdravo razvijajoc se otrok bo poskusil vsako tako obliko vedenja, enkrat, dvakrat,.....in dobro vzgojen oziroma se vedno vzgajan pri petnajstih in vec bo tako vedenje opustil.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2008 19:12:34   
Anonimen
Se strinjam z glavnim poudarkom članka - torej, da morajo starši vzgajati otroke in ne obratno in da je danes veeeeeliko preveč otrok, ki "vzgajajo" sami sebe oziroma jim je vse dopuščeno, od njih pa se nič ne zahteva. Strinjam se tudi s tem, da so glavni "krivci" za razpuščenost starši, vzgojitelji, učitelji in drugi težko usmerijo otroka na pravo smer, ker je glavni vzor še vedno doma.

Ne strinjam pa se z nekaterimi podrobnostmi, npr. tista o jezikanju in slabi oceni kot prvem znaku nevzgojenih otrok. Samo jezikanje in prva slaba ocena nikakor nista znak nevzgojenega otroka. Še čisto vsak otrok je kdaj jezikal, zlasti v puberteti in še čisto vsak je dobil slabo oceno (kaj je to, je zelo relativno). In kot drugo, jezikanje in slabe ocene v veliki količini so že zelo pozen znak nevzgojenosti. Nevzgojenost oz. popuščanje je videti že pri zelo majhnih otrocih, pri dveh, treh letih, ko otrok vrže npr. knjige po tleh, pa starši ne ukrepajo, ko starši namesto otroka pospravljajo igračke, ko starši otrokom ustrežejo v vskai želji,... ko mu ne postavljajo že v tako majhni starosti nobenih omejitev.
Ne strinjam se tudi s tem, da bi bilo potrebno porednega in nevzgojenega otroka vsake toliko klofnit, ker kakšna klofuta ni nikoli odveč user posted image user posted image user posted image . Hm, otroka, ki že v osnovi nima nobene doslednosti, usmeritve, ciljev, dolžnosti, tudi 100 klofut ne bo spravilo na "pravo pot", ker je pač lklofuta samo ena črka v abecedi, manjkajo pa še vse druge. Brez drugih črk ne bo pomagala nobena kazen. Ker ni doslednosti, ni določeno, kaj je rpav, kaj ne, kaj se sme in kaj ne, kje so meje, kakšne so dolžnosti (ne samo pravice).

Sicer pa bo avtor, tako kot smo vsi ostali, ko smo postali starši, ugotovil, da je vzgoja veeeliko težja, kot si sedaj predstavlja user posted image .

Aja, pa še primerjava z Denise the Menice - če je ta fantek (v prvem filmu) poreden, potem je vsak otrok user posted image . Kdor je film podorbno gledal, je videl, da fantek hoče vedno in povsod vsem pomagat, pa mu to ne uspeva najbolj user posted image user posted image user posted image . Poreden otrok pa zanalašč nagaja, zanalašč krši meje in jih razteza, ker mu jih nihče niti ne postavlja.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2008 19:14:03   
Anonimen

Težko pametovanje...

Ja, res krneki.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2008 19:43:11   
piščanc
spet težko pametovanje, da so zdaj vsi nevzgojeni... brezveze

jaz poznam veliko pridnih otrok, ampak so tudi njihovi starši pridni - oz. jim je družina v veselje. pri nevzgojenih starših pridejo pa tudi nevzgojeni otroci. predvsem izstopajo starši, ki si jim je družina v breme. ampak to spet ne pogojuje nujno propadlega človeka. poznam pa manj porednih, kot pridnih otrok

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.4.2008 21:01:46   
Dashenka
Ja normalno, da je otrokom treba postavljat meje.

Ampak prosti spis tega tipa je pa "totalno mem".user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2008 21:08:04   
Primoza
Avtor je kar dober teoretikuser posted image .

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2008 21:32:21   
Anonimen
Eh ja.....nič ni blo pred leti drugače, ne ga srat.....sam mi smo se skrival, zdej se pa ne več tolk. Sam to je razlika.

In jaz poznam kar nekaj zelo lepo vzgojenih otrok. Pa njihovi starši ne izvajajo vojaškega režima. So pa večinoma to že od prvega meseca zelo nezahtevni otroci.
Ni vse od vzgoje odvisno. Mi smo štirje otroci doma, vse so nas isto vzgajali.....pa smo si različni kot noč pa dan. Po razmišljanju in po stilu življenja. Tud po ubogljivostiuser posted image

Jaz res ne vem kaj vsi jamrajo kako je blo včasih lepše.

Aja, pa btw, mi smo bili tud neubogljivi pravi moja mami, v njenih časih si gol na drvah klečal celo noč če si bil poreden......stara mami tud pravi da je bla moja mami bolj poredna kot ona k je bla otrok, ona jih je dobila s šibo pa na kozolcu mogla spat če je bla poredna.....

Lepše je blo v preteklosti ja, vse je blo lepšeuser posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.4.2008 23:04:16   
bini
hm... vsi ki ste napadli tega vzgojitelja?? a kdo med vami dela slučajno na kakšni osnovni šoli??? se dnevno srečuje s populacijo do 14 let??? no, tko bom rekla... tip pretirava, ampak žal čisto malo... pravi obraz otroci pokažejo v šoli, ko staršev ni blizu... i
n otrok, ki kažejo zgoraj opisane karakteristike je žal res vedno več... in žal je res, da v cca 90% problematičnih otrok za njimi stojijo blazno neurejene družinske razmere in praktično NIČ vzgoje...  jaz imam 2 otroka in se strinjam, da se je treba zamisliti in sama poznam čist preveč nedoslednih in čist preveč permisivnih staršev (nekateri so tudi moji dobri prijatelji), ki žal ne dojamejo user posted image ..

jaz in moj se trudiva, je težko, včasih popustiva, ampak načeloma pa se zavedam, da moram posvečat veliko energije in pozornosti za vzgojo in biti čimveč z njima, ju poslušati in graditi... - že zdaj in vsaj tja do polnoletnosti.

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.4.2008 7:49:57   
mika
a kdo med vami dela slučajno na kakšni osnovni šoli??? se dnevno srečuje s populacijo do 14 let???

moj mož je razrednik devetim razredom. in v teh letih od kar jim je razrednik, so imeli enega učenca problematičnega.  učil je tudi njegovega starejšega brata in se zanj skoraj vedelo ni, medtem ko je mlajši delal velike težave. spet dva tako zelo različna otroka od istih staršev.

nad učenci se sploh ne pritožuje. prejšnji teden so bili na dvodnevni ekskurziji in so se imeli fajn, brez kakršnihkoli izgredov.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.4.2008 8:07:01   
MarijaPo
Klofuta je dober vzgojni prijem?
S tem se nikakor ne strinjam in se mi zdi, da je članek bolj namenjen šinfanju kot da bi dajal pametne vzgojne nasvete.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.4.2008 8:46:39   
Anonimen
Bibi, meni je povsem jasno, da je vse več razvajenih otrok, ki jim je vse dopuščeno in se od njih nič ne zahteva, ki se upirajo vsaki avtoriteti, ki delajo probleme in ki so celo nevarni zase in za okolico. V majhnih krajih mogoče to še ni tako izrazito, je pa zelo izrazito v večjih mestih. In ja, je tega vse več.

Ampak zgornji članek v marsičem strelja v prazno. Razumem, kaj je avtor hotel povedat, vendar je izbral kot opis "problematičnih" otrok stvari, ki nikakor niso nujno res izraz problematičnosti. Moja bejba se tudi dere, pa se mi ne zdi razvajena. Jaz sem se drla, pa sem imela kar strogo vzgojo. In sem tudi poslala starše v p.m., se ga nalila, se našminkala in napudrala pri 16.-ih, dobila marsikatero slabo oceno, pa nisem nikoli bila problematična. Hočem rečt, da vsako jezikanje, upiranje, dretje, metanje po tleh, slabe ocene, še ne pomenijo nevzgojenega otroka. To počnejo vsi otroci, eni malo več, drugi malo manj, odvisno od karakterja, vsi preizkušajo meje, pravila, avtoritete. Razlika med vzgojenimi in nevzgojenimi otroci nastane, če jim pri tem preizkušanju mej nihče ne stopi na prste, če se jim vse dovoli. In ja, tega je vse več.

Mene je zmotil ta stavek: "Za starše, ki niso pozorni na začetne in zelo drobne težave. Recimo na prvo jezikanje in na prvo slabo oceno."
Če je otrok razvajen, potem bo prvo jezikanje in prva slaba ocena že zelo POZEN, ne pa začetni znak razvajenosti. In jezikanje ne bo samo eno in edino, temveč ga bo ga zelo veliko. Prvi znaki pa se bodo začeli že veliko prej, npr. da se bo otroku za kosilo kuhalo 5 različnih jedi, ker mu ne bo nobena povšeč, pa da se bo za njim brisalo, ko bo zanalašč polil sok, namesto da bi polil sam, ko se mu bo pustilo cel dan gledat risanke, samo zato, da ne bo vpil, ko bodo starši otroka triletnega otroka prosjačili, naj gre ven iz trgovine in domov, pa se mu za nagrado, če bo šel, celo obljubljalo čokolado user posted image  (to sem doživela, matr, mama, primi ga in nesi ven, kaj ga prosiš???!!!!). In se nadaljuje potem v osnovni šoli tako, da starši za neuspeh otroka krivijo učitelje, sistem, namesto otroka delajo naloge, seminarske, ga neprestano opravičujejo,...
Ampak še enkrat ponavljam, ena slaba ocena ali eno jezikanje še zdaleč nista pokazatelj nevzgojenosti in če avtor to misli, potem ga čaka veliko presenečenj, ko bo imel svoje otroke. In ravno tu je poanta celotne vzgoje: ta je stalno, stalno, stalno delo. In ja, se strinjam z avtorjem, ni za lene ljudi. Vsak otrok bo jezikal. Dober starš bo tu ukrepal. In bo ukrepal naslednjič, ko bo jezikal, pa naslednjič, pa naslednjič. Potem bo otroku kapnilo, da od jezikanja nima nič, bo pa kakšno drugo tehniko preiskusil user posted image user posted image user posted image . In dober starš bo spet ukrepal, pa spet in spet,... Len starš pa ne bo ukrepal nikoli ali pa bo ukrepal enkrat zelo strogo, drugič pa spet ne (nedoslednost), ampak to neukrepanje se ne bo začelo pri jezikanju in slabi oceni, začelo se bo že mnogo prej.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.4.2008 8:52:58   
Pobalami
Zelo dobro je opisal nevzgojene otroke in kaj iz tega pride. Čeprav njegove vzgojne metode so bolj tko tko.

Tudi jaz mislim, da je en del otrok, kakšna generacija bolj nevzgojena skratka problematična,  kot so bili otroci prej. Prešlo se je iz preveč restriktivne vzgoje na čisto svobodno vzgojo, ko otrok sam zase odloča. Kar vemo da tudi ni prav.

Je pa preveč pesimističen.Starši se vse bolj zavedajo pomena prave vzgoje (pogovarjanje o tem, menjava mnenj na internetu, vse več je tudi novih izdaj knjig o vzgoji - se mi zdi da je bila nekaj let kar luknja).

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.4.2008 9:00:32   
Pobalami
Aja pa še to. Tudi, če je otrok do 14 leta idealen, lepo vzgojen, skratka angelček, se mu lahko pri 15-ih odtrga in se zafiksa.
tako, da si res lahko pameten, ampak še zmeraj lahko samo upaš, da boš vzgojil osebo, ki bo lahko sama šla kasneje čez take težave. S klofutami tega ziher ne dosežeš.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.4.2008 9:12:06   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

Aja pa še to. Tudi, če je otrok do 14 leta idealen, lepo vzgojen, skratka angelček, se mu lahko pri 15-ih odtrga in se zafiksa.

S tem delom se strinjam.

Mislim pa, da je trenutno naša vloga pri vzgoji ta, da otroku poskušamo ponotranjiti delovne navade in spoštovanje. V smislu, da če se nekaj reče, se to tudi stori in če se nekaj domeniš, drži kot pribito. Naloge, ki se jih določi, mora otrok opraviti. Bolje, da jih je manj, ampak tiste morajo bit opravljene. Lahko sta npr. 2, da odnese pižamo zjutraj v posteljo ali umazane cunje zvečer v koš za umazano perilo. Kaj takega. Ampak to brez pardona VEDNO. Potem se počasi pač pač spisek zadolžite širi, ampak treba je paziti, da jih ni preveč (predvsem za nas, da bi ztrajali, da se jih resnično opravi). Tudi šport je v poznejših letih fajn za razvoj delovnih navad in premagovanja uspehov in porazov.

Pa glede spoštovanja mislim na obojestransko spoštovanje. Spoštujemo otroka in njegove potrebe in odločitve, prav tako naj otrok spoštuje nas, načeloma se lepo obnašamo eden do drugega in ne dovolimo grdih besed in nasploh grdega obnašanja.

Če mu do dvoje kolikortoliko uspemo ponotranjih, potem smo naredili največ, kar lahko. Toliko je v naših močeh, potem pa lahko samo upamo, da bo kaj sprejemljivega ratalo iz tega ...

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.4.2008 14:53:13   
Romcka
ena zgodbica za vas...

Nek tujec je prisel do mestnih vrat...pred njimi je stal strazar in tujec ga je vprasal:''Kaksni ljudje pa zivijo v vasem mestu?'' Strazar mu je odgovoril z vprasanjem:''Ja kaksnji ljudje pa so ziveli v mestu v katerem si zivel prej?'' Tujec je odgovoril:'' Bili so grozni..sami opravljivci, nasilnezi, neprijazni...'' Strazar mu je rekel:''Ja na zalost ti moram povedati da prav taksnji ljudje zivijo tudi v tem mestu.''. Naslednji dan je prisel se nekdo pred mestna vrata in je vprasal strazarja:''Kaksnji so ljudje v tem mestu?''Tudi njemu je strazar postavil enako vprasanje:''Kaksni so ljudje v tvojem mestu?'' Tujec je odgovoril:''Krasni so..prijazni, potrpezljivi, iskreni...'' Strazar je veselo odgovoril:''Vstopi prijatelj, tocno taksne ljudi bos nasel tudi v mojem mestu.''

Poanta da se mi ljubilo to pisat pa je ta...ce se kot vzgojitelj postavis do otrok v pozicijo da so grozni, bojo dejansko taksni do tebe...to govorim kot mama in kot uciteljica:) Nocem solit pameti...ampak jaz srecujem same super otroke..z svojimi napakami pac...pa konc koncev kdo pa nima napak user posted image
En zastonj nasvet....isci prijazne otroke in jih bos nasel:)
lep dan in veliko lepih trenutkov zelim
R

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2008 18:12:21   
Seven*
Mislim da število zafiksanih, zapitih mladostnikov in tridesetletnikov priča o tem, da vzgoja generacije naših staršev niti ni bila tako zelo uspešna, kot morda izgleda.  Da o depresijah in raznih drugih duševnih motnjah, ki so v porastu sploh ne govorim. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj ste nazadnje videli pridnega otroka...
16.4.2008 20:15:56   
Jutra
Dobro napisan prispevek, se v večini strinjamuser posted image

Po nekaterih komentarjih sodeč pa točno vidim pristašice AP vzgojeuser posted image  No, bomo videli čez 15 let, kako boste pa ve uspešne pri vzgojiuser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.4.2008 20:20:21   
Jutra

Mislim da število zafiksanih, zapitih mladostnikov in tridesetletnikov priča o tem, da vzgoja generacije naših staršev niti ni bila tako zelo uspešna, kot morda izgleda.  Da o depresijah in raznih drugih duševnih motnjah, ki so v porastu sploh ne govorim. user posted image

Se strinjam. Poznam veliko odraslih, starih med 20 - 30 let, s posledicami zafurane permisivne vzgoje.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Heroji furajo v pižamah
8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?