Maja22
|
nasa puncka je pri 16 mesecih tudi ze prava mala klepetulja - vsak dan pove kaj novega. sem sicer nekje prebrala, da tisti otroci, ki se ucijo dveh jezikov hkrati (kot pri nas doma) pocasneje napredujejo, ker se morajo nauciti dveh besed za eno stvar, pa nase to ocitno nic ne moti. pove res ze veliko: mami, ati, mama, ata, konj (!!!), ovca, zejna, lacna, nono, baka, vau-vau, muca, papiga... (pozna ogromno zivali, pa tudi imena ljudi ze lepo izgovarja, problem ji delajo le r-ji in l-ji). skratka, govori, govori, govori. zanima pa me, ali ste tudi druge mamice pri svojih malih klepetuljah opazili to, da kljub temu, da obvladajo veliko besed, se vedno kar nekaj cebljajo v svojem jeziku. to je zacela nasa hana delati pred slabim mesecem (do takrat je bila tiho ali pa je izgovarjala besede, ki jih je pac poznala). zdaj pa non-stop nekaj ceblja (cisto neke posebne, meni neznane besede, ki zgledajo kot kaksne pomanjsevalnice: papica, kakica, kukica, pa se druge vrste cebljanja). ne bom sprasevala, ce je to normalno - me zadeva nic ne skrbi (sploh zato, ker res ze veliko zna povedati), ravno nasprotno: prav zabavam se ob tem, me pa vseeno zanima, ali je pri vas tudi tako.
|