Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 20:35:50
|
|
|
|
picola1
|
Ajde, da vidim, če kdo prehiti mojega tamalega (no, vsaj v nečem lahko tekmujem tukej na rr s svojim otrokom...sam klinc, k sem zarad tega zmatrana k pes... ) ? Ponavadi vstane 4.45, zadnjič sem na uri celo (sicer bolj megleno) videla 4.38... Me pa občasno oz redko preseneti celo s kakšno okrog številke 6. Potem gre spat spet čez tri ure. Sem probala že vse, da bi še malo potegnu pa ne gre in ne gre. Zvečer pa ne zdrži več kot do sedmih, odvisno od tega, kako se razvršča spanje čez dan. Pa tut če sem ga vlekla tja do osmih-pol devetih, se je mulac zbudu čist isto...torej se tega ne grem več. Ponoč se pa itak skos zbuja... Tako da sem se ta teden končno sprijaznila s tem, da se pač tako zgodaj zbuja in ne preklinjam več vsako jutro... Ajde, vržte me na rit s svojimi urami...(da se še malo bolj zasmilim sama sebi)
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 20:38:27
|
|
|
|
ursi
|
Med tednom jih budimo ob 6, čez vikend se zbudijo od 7 - 8h enkrat. Ampak jaz bi komot še mal spala tut še b tej uri, če bi lohk.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 20:43:23
|
|
|
|
glen
|
5.15 :((((((
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 20:57:20
|
|
|
|
alda
|
6letnik okrog 6,15-6,30..petek in svetek, ne pozna vikendov, počitnic 13.letnica: med tednom ob 6,40, vikend, počitnice,..če ni treba vstat prej,..pa do 9,30-10h..
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 21:13:53
|
|
|
|
Aja1
|
zaenkrat obe ob 7ih, s tem, da se tamala zbuja na pol ure (ne pretiravam) in sem tud čist neprespana. Čez 2 tedna pa v službo. Ne vem, kako bom delala.
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 21:16:53
|
|
|
|
Eva19
|
14 mesečnica...zbuja se ob 7h, s tem da tud ob 7h zvečer ponavad zaspi, tko da smo več kot zadovoljni
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 21:41:43
|
|
|
|
Capyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 zaenkrat obe ob 7ih, s tem, da se tamala zbuja na pol ure (ne pretiravam) in sem tud čist neprespana. Čez 2 tedna pa v službo. Ne vem, kako bom delala. Samo s to razliko, da se tamala zbuja na 2-3 ure (pa tavečja malo vmes, da ni dolgčas) in grem čez 1 mesec v službo. Kaj bi dala za 6 ur spanca v eni rundi...
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 17.1.2011 21:44:23
|
|
|
|
donna22
|
Moja 18-mesečnica zaspi ponavadi okrog 21h, vstanemo pa se nekje med 8. in 9. uro, včasih so tudi izjeme v plus ali minus ena ura, ampak res redko. Sem pa še študentka, tako da ni v vrtcu, ampak jo imam doma.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 6:14:36
|
|
|
|
TomTaylor
|
Med tednom od 6-7. Med vikendi pa vedno prezgodaj.
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 6:18:08
|
|
|
|
magda_velepič
|
Moj bo počasi dopolnil 11 let.Spat pa gre okoli sedmih to je njegova ura poleti po osmi uri spi pa kakor kdaj ponavadi tam ob pol šestih vstane redko počaka na budilko ob šestih.Se pa dogaja tudi da vstane ob petih.Pa ne glede na to kdaj gre spat lahko tudi ob devetih pa je auf zjutraj.
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 6:52:49
|
|
|
|
Hope2
|
Do 25 meseca se je zbujal ob ob 4.50 ali ob 5.00. Redko je potem še med nama potegnil do 6. S tem da se je še ponoči zbujal od 3-7x. Zdaj pa že kak mesec potegne do 6.30, se zgodi tudi do 7 ali 8, rekord do 8.30 (1x). Takrat ko potegne do 7, se v bistvu zbudi mal po 5 in potem v najini postelji še mal zadrema.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 7:14:11
|
|
|
|
mamicaTaja
|
Ta starejši (2,5leti) se zbuja vedno nekje med 5-5.30, če spi do 6 ali 6.30 smo že veseli. Ta mlajša (1 leto) pa se ponavadi zbudi nekje med 7 in 8 uro. Zaspita pa oba okrog 20, s tem da ta starejši prespi celo noč brez zbujanja, tamala pa se še zbuja ponoči cca. 5x/noč.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 7:46:18
|
|
|
|
kalbo
|
Vse, kar je pred 6. uro je zame noč in ni niti najmanjše šanse, da se mi otrok zbuja ob 4. uri zjutraj, saj to je teror. In potem gre gospod spat spet ob sedmih. To pomeni, da se niti slučajno ne naspi, ampak vstane ko se prvič zbudi ponoči in ne zaspi nazaj. To ga navadi, zaspat nazaj, pa boš spala.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:01:30
|
|
|
|
barika
|
v večini prespita celo noč, če se tamal zbudi tam okoli treh zjutraj je lačen, dobi flašo v usta in spi naprej. potem pa čez teden ju začnem zbujat med 6.30 in 7.00, čez vikend pa okoli 9. ..od malega naprej.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:04:19
|
|
|
|
Klaraklara30
|
Danes zjutraj ob 5h! Grrrrrr!!! Drugače pa vedno ob 6h. Tudi pri nas ni šans, da bi spal dlje, tudi če ga zvečer "matramo", da bi šel kakšno uro kasneje spat. Med 18. in 19. uro je že čist fertik. Spi pa celo noč, če le ni kaj bolan ali pa včasih žejen in mu dam pit. Ampak to ni vsako noč. V vrtcu pa gre včasih (res redko) okoli 9h spat, drugače zdrži do kosila in zaspijo okoli 11.30. Čez vikend pa ga včasih tudi okoli 10h zmanjka. Če gremo pa na sprehod z vozičkom, pa obvezno tudi tam zaspi, ne glede na to, koliko je ura. kalbo Jaz pa ne bi rekla, da se otrok ne naspi. Eni so pač taki, kot bi imeli budilko v sebi vgrajeno. Sploh pa ne vem, kako bi ga zjutraj "prisilila", da nazaj zaspi, če se mi pa plazi po postelji, mi vleče oči narazen, pleza po meni, čeblja, se smeji... Definitivno ni več zaspan. In če spi 10 ur na noč (naš celo 11-12), je po moje to dovolj, ali se morda motim Če je pa čez tri ure spet zaspan, pa naj gre spat.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:22:47
|
|
|
|
kalbo
|
Kakor ga navadiš, tako pa maš. Če se ti otrok zbudi ob štirih zjutraj in se plazi po tebi in podobno, to zame ni normalno in sam tega nebi in ne bom dovolil. Rabim spanec tako jaz kot otrok, da lahko sploh funkcioniramo. Čisto v vseh stvareh pa spet ne smeš ustrečt in se podredit otroku, kam pa to pelje. Če pa zaspi nazaj ob sedmih, ko bi se moral šele zbudit je dejstvo, da ni naspan. Imam tri in vsi trije lepo spijo ponoči. So bile pa določene aktivnosti potrebne, da smo to dosegli. Pred šesto zjutraj je zame noč in ne jutro. Drugo je, da se mora otrok zbujat prej zaradi zgodnje službe staršev, takrat je normalno, da ima tak ritem, sam od sebe pa samo ni vajen zaspat nazaj sam.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 18.1.2011 8:23:53 >
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:26:59
|
|
|
|
Sacherca
|
Zdaj pri 3,5letih super spi kar se mene tice....Zvecer gre spat med 20-21uro,odvisno od letnega casa in utrujenosti...Zjutraj pa spi nekje do 7.30,vcasih tudi 8.30.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:30:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
Mladič: med tednom ga zbujam nekje do 7:30, za vikende ga pa ni doma in nimam pojma, kdaj vstane. Pubertetnik: med tednom ga zbujam ob 6:30 ali do 7:30, za vikende ga pa pustim spat in ga pred deveto ni nikjer.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:43:47
|
|
|
|
sončnica24
|
Uf spanje, ponavadi ga tam okrog šestih zbudim med tednom drugače spi do polsedmih, če so sedmih je že amerika. Ne vem pa kaj je bilo danes že od pol petih dalje nisma spala več nič, jaz čisto adijo on pa poln energije.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 8:58:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Čez teden se obe zbudita pod prisilo ob sedmih, čez vikend potegneta do osmih. Zdaj že vesta, da mami in oči spita, starejša gre prižgat tv v spalnici, mi prinese daljinca, da dam na risanke in je potrem mir, dokler se mami ali oči ne odločita vstat. je pa imela tamala nekje okoli enega leta idejo, da bi vstala okoli petih, ampak se nisem dala, nekaj dni je plezala po meni v temi in me skušala zbudit, potem pa je ugotovila, da to ne gre in je zaspala nazaj.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 9:15:13
|
|
|
|
Klaraklara30
|
kalbo Ni me treba kregat, ker moj otrok vstaja bolj zgodaj. Sej nisem rekla, da pleza po meni ob 4h zjutraj. Ob 6h je njegova ura za vstajanje vsak dan, ker čez teden itak hodi v vrtec in se je navadil, da tako vstajamo. Ga ne budimo, zbudi se sam. In ker je tako navajen, se tako zbuja tudi čez vikend. Vsak dan enako. Smo ga pa že od prvega dne, ko smo ga prinesli iz porodnišnice, navajali, da se je nočno spanje začelo okoli 20. ure. In takrat se je tudi jutro začenjalo med 7. in 8. uro. Tako je bilo do takrat, ko je začel hoditi v vrtec. Ker sem ga pač zjutraj prva dva dni zbudila bolj zgodaj, mu je zvečer manjkalo. Začeli smo ga dajati spat med 18. in 19. uro, ker več enostavno NE zdrži. Zjutraj pa se normalno zbudi, ko je treba v vrtec. Poln energije, zadovoljen, naspan!
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 9:21:38
|
|
|
|
kalbo
|
Kdo te krega? Osnovni post na temi je bil o zbujanju ob 4. uri zjutraj in na to sem odgovoril.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 10:10:40
|
|
|
|
štrumfek
|
spat gre ob 19.30, spi pa do 8-8.30 stara 18 mes.
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 10:29:08
|
|
|
|
liliana
|
Zbuja se med 6.30 in 7. uro......na žalost med vikendom ritma ne spremeni......
|
|
|
|
RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci? 18.1.2011 11:38:34
|
|
|
|
Katy78
|
Največkrat se zbudi okoli 7.30, včasih pa tudi do 8.00 potegne. Star je 2 leti.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?