Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:26:59
|
|
|
|
čipka
|
Torej, prejšnji teden v sredo smo končali z uvajanjem, ki smo ga imeli od 8h-14h. Ker imam(j)o ta teden večina mamic in očijev že službo(jaz recimo začnem ob 7h), sem danes punčko pripeljala ob 6.40, vendar še nobenega ni bilo.(pa še prejšnji teden sem napisala kdaj rabim varstvo). Sva pol v avtu čakale kdaj bo kdo prišel. ob 7.15 pa pride vzgojiteljica odpret in je rekla, da se v naši skupini začne (odpre) vrtec ob 7.30h in samo naša rabi varstvo prej. Mi je tko rekla, kot, da sem jaz kriva, da imam službo, ki se začne prej, pa tudi nobenga nimam, da bi mi punčko pripeljal v vrtec kasneje. Tko da sem morala danes vzet dopust. Kaj naj torej naredim? Se vsi vrtci zdaj začnejo tak čas? Spomnim se, da je mene mami peljala v vrtec ob 5h,(40 min. z avtobusom) ker je imela ob 6h že službo. Danes bom govorila s parimi, ko grem v vrtec, bom videla kaj se bo rešilo. Saj-mogoče je pa samo še ta teden tako... No, bom vidla..
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:32:42
|
|
|
|
špelin@
|
Pri nas se vrtec odpre ob 5h. Otroci, ki od te ure naprej "kapljajo" v vrtec, so iz različnih skupin, prevzame jih vzgojiteljica, ki je zadolžena za jutranje dežurstvo, in jih pazi v skupni igralnici, dokler jih kasneje (okrog 7h) ne "poberejo" njihove vzgojiteljice in odpeljejo v svoje igralnice. Aja, ena enota našega vrtca se odpre celo ob 4:30.
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 13.9.2010 11:34:07 >
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:38:16
|
|
|
|
zmajaz
|
Delovni čas vrtca določijo vsako leto znova glede na to, kako rabi varstvo večina staršev - če rabita varstvo prej samo 1 ali 2 otroka, zaradi tega ne odprejo vrtca prej. Pri nas se letos odpre ob 6h in imamo tudi eno mamico, ki bi rabila prej, pa ne more nič doseči, ker je edina. Lani se je pa odpiral ob 5:30, ker je bilo več takih, ki so rabili varstvo prej.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 13.9.2010 11:39:02 >
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:39:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: čipka Danes bom govorila s parimi, ko grem v vrtec, bom videla kaj se bo rešilo. Saj-mogoče je pa samo še ta teden tako... No, bom vidla.. A na uvodnem sestanku niste podpisovali listka, kjer ste napisali, od katere do katere ure bo otrok v vrtcu?? Oz. je ponavadi to napisano že v pogodbi. Ker tako že na začetku šol. leta organizirajo kader.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:41:05
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Delovni čas vrtca določijo vsako leto znova glede na to, kako rabi varstvo večina staršev - če rabita varstvo prej samo 1 ali 2 otroka, zaradi tega ne odprejo vrtca prej. Pri nas se letos odpre ob 6h in imamo tudi eno mamico, ki bi rabila prej, pa ne more nič doseči, ker je edina. Lani se je pa odpiral ob 5:30, ker je bilo več takih, ki so rabili varstvo prej. Pri nas je točno ena punčka taka, ki potrebuje varstvo že ob 5h, druga pride dobrih 15 minut kasneje, ostali pa šele po pol šesti in so vseeno uredili, da se vrtec odpre ob 5h. Z dobro voljo in uspešnim sodelovanjem se marsikaj da.
< Sporočilo je popravil špelin@ -- 13.9.2010 11:44:00 >
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 11:51:10
|
|
|
|
Tejči
|
Jaz sem parkrat potrebovala varstvo 5.15 in ni bilo problema z odpiranjem vrtca. En dan prej sem povedala in je dežurna vzgojiteljica prišla-samo zaradi moje punčke, noben drug otrok ni prišel tako zgodaj. Drugače so vrtec odpirale med 6. in 6.15-odvisno od potreb staršev. Vse se je dalo dogovorit.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 13:18:27
|
|
|
|
atea
|
odpiralni časse uredi po potrebah pri nas nam je vzgojiteljica na sestanku opozorila naj tudi tisti ki ne potrebujejo varstva napišejo na anketni listob uri ki ugaja tudi drugim Povprašajte kakšno število otrok mora bit da zadosti za uradno odpiranje vrtca recimo ob 6:30 potem se z starši zmenite da vas toliko napiše iszo uro pazi pa morate tudi na odhod iz vrtca, ker skupina ima točno določeno število ur če pa potrebujete varstvo izvwn urnika, mora bit org.varstvo v kateri drugi skupini,če ne presega 9ur varstva na dan-če pa se plača dodatno za vsako uro povprašajte mogoče mamice.ki imajo otroge že več let v tem vrtcu Ponavadi se ta urnik dogovori na 1.rodit.sestanku, ki mora bit v septembru Lp
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 14:05:28
|
|
|
|
Najaa
|
Vau, to se mi zdi že skoraj luksuz, da je vrtec odprt šele od pol osmih! Luksuz seveda za zaposlene. In do kdaj je pol odprt? Pri nas, kjer sem delala, smo odpirali ob 5.30, tu kjer hodita moji hčerki se pa odpreta oba mislim da okoli 6h. Edino poleti so pri tamali odpirali ob 7h.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 14:14:37
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Pri nas je točno ena punčka taka, ki potrebuje varstvo že ob 5h, druga pride dobrih 15 minut kasneje, ostali pa šele po pol šesti in so vseeno uredili, da se vrtec odpre ob 5h. Z dobro voljo in uspešnim sodelovanjem se marsikaj da. Ja - se strinjam. Samo pri nas ravnateljica očitno pač nima posluha za to, da bi se prej odpiralo zaradi enega starša.
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 14:16:08
|
|
|
|
kristinaj
|
pri nas se odpre ob 6,30, koliko jih je takrat ne vem. jaz moje peljem nekje ob 7,30. zbirajo se v eni skupini in potem gredo nekje 7,45 v svoje skupine..
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 15:09:06
|
|
|
|
josephine27
|
pri nas se odpre ob 6,30, koliko jih je takrat ne vem. jaz moje peljem nekje ob 7,30. zbirajo se v eni skupini in potem gredo nekje 7,45 v svoje skupine.. pri nas isto
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 15:12:44
|
|
|
|
Kerensa*
|
Naš vrtec se je do pred kratkim odpiral ob 05:30, vendar so odpiralni čas prestavili na 06:00, ker prej ni nihče pripeljal otrok. Jaz svojega Mladiča pripeljem okrog 07:45.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 15:14:40
|
|
|
|
čipka
|
No, da nadaljujem. Šla sem po hčerko in sem želela najprej govoriti s starši ostalih otrok. In so mi vsi pritrdili, da vozijo otroka v vrtec med 7.30 in 8, ker prej nimajo potreb, ker imajo vsi službe kasneje, razen ene mamice, ki ima ob šestih, vendar je rekla, da otroka itak kasneje njegov dedi pelje in pravi da je bolje, da otrok spi še tiste 2 uri. Dejansko v naši skupini (od 12-ih) otrok tudi eden ne potrebuje varstva prej, razen mene. No potem sem govorila z vzgojiteljico in je rekla, da bo ona potem tudi z ravnateljico kako se bo potem uredilo ne vem, za jutri bom mogla pa nekak varstvo najdit, da se to reši. Aja pa še ena zanimivost-skoraj vsi otroci so potem v varstvu samo do 14 ali 15 ure. Jaz bom glih za las ujela mojo, ki bo zadnja, ker pridem iz službe par minut pred 15. In , ja SMO napisali od kdaj do kdaj rabimo varstvo-že 1. dan, ampak so po moje spregledali.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 17:11:22
|
|
|
|
pelin
|
To je pa res čudno ...Pri nas naj bi starši že pri vpisu na vpisni list napisali kdaj bo otrok prihajal in kdaj odhajal...Hkrati pa je na vsakem vrtcu na vratih napisan odpiralni čas in že na podlagi tega lahko vidiš,kdaj se da otroka pripeljati oz. odpeljati...Tudi v našem vrtcu so enote različno zgodaj in dolgo odprte. Pač glede na potrebe staršev. Tiste otroke, ki rabijo izrazito zgodnje varstvo (pred 5. zjutraj), definitivno pri vpisu ne razporedijo v enoto, ki je odprta od sedmih. Prav zato je smiselno na vpisni list napisati uro prihoda in odhoda. Mogoče so pri vas kaj zaštrikali...Kaj pa če bi prosila, da te prestavijo v enoto, ki se odpira bolj zgodaj in kasneje zapira?Drugače pa, tako med nami, imate pa res luksuzen odpiralni čas (za zaposlene, kot je napisala že ena pred mano)...V našem vrtcu nobena enota ne odpre vrat kasneje kot ob šestih in ne zapre prej kot ob štirih. Ena pa je celo odprta od 4.45 do 16.30. Smo pač v krajih, kjer se veliko staršev vozi kar daleč v službo...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.9.2010 17:15:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 17:55:44
|
|
|
|
lenca1
|
Pri nas pa v publikaciji vrtca piše, da je odpiralni čas vrtca za I.starostno obdobje od 6:45h, za II.star. obd. pa od 6:15 (I.in II. se nahaja v istem vrtcu, tako, da ne vem zakaj so sploh napisali različne ure, če gre za isti vrtec). No naša je edina, ki v jasli prihaja že ob 6:15h in gre v zbirno sobo, potem pa jo je ob 7h pride iskat njena vzgojiteljica/pomočnica (v vrtcu je vedno prva) in komaj ujamemo tisti rok 9h, da smo pravočasno pri njej in jo odpeljemo domov . Jah ni ravno veliko takšnih služb, kjer po 8-ih urah enostavno dvigneš rit in greš in niso vse službe zraven vrtca-imamo še kar nekaj km od vrtca do služb, da o popoldanskih zastojih v centru sploh ne govorim... ah vidim, da sm že mal zašla, sori...
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 13.9.2010 19:44:34
|
|
|
|
tikatoka
|
Sama delam v vrtcu in naš vrtec se odpira ob 6h. Če bi samo en družina potrebovala varstvo recimo 15 min prej, bi vrtec začeli odpirati ob 5.30. Vsako leto temu primerno prilagajamo odpiralni čas. Mislim da bi bilo pametno se pogovoriti s kakšno pedagoško vodjo oz. ravnateljem.
|
|
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 14.9.2010 13:22:59
|
|
|
|
alesha
|
Naš vrtec (na Vrhniki) je tudi odprt že ob 5.30. Mi našo pripeljemo ob 6-ih (no zdaj sem na porodniški), ker imava oba službo ob 7-ih in preden prideš do LJ in parkiraš sem v službi glih za glih malo pred sedmo. Ko jo pripeljemo v vrtec je pred njo v vrtcu tam nekje 3-5 otrok. Mislim, da bi se vrtci morali prilagajati staršem, kajti službe se ne bodo... a si tam točno ali pa adijo in zaposlijo drugega. Vsi pa tudi nimajo možnost, da otroka v vrtec pripeljejo stari starši. Jaz bi se vsekakor puskusila pogovoriti še z ravnateljico in ji obrazložiti situacijo.
|
|
RE: Kdaj se vrtci "odprejo"? 14.9.2010 14:02:10
|
|
|
|
Nika v službi
|
Uradni čas našega vrtca je od 5:30 oz. 6:00 do 17:00 oz. 17:30 odvisno od potreb v posamezni enoti. Res se mi zdi čudno, da je tak neugoden odpiralni čas, sploh za današnje čase, ko imamo dolge in nepredvidljive delavnike. Mi imamo srečo, ker našo madam v vrtec vozita babica in dedek, tako da je zjutraj tam ravno za zajtrk, torej okoli 8:30, ter gre domov okoli 15. ure. Če bi jo pobirala midva z možem, bi marsikdaj konec dneva težko prišli pravočasno ponjo. Jaz bi se tudi pogovorila z upravo vrtca, če se mogoče vendarle kaj da narediti. Je pa res, da proti večini je težko... čeprav si res težko predstavljam, da imajo vsi starši take službe, da pozno začenjajo in zgodaj končajo oz. imajo očitno vsi babice in dedke, ki starše uspešno nadomestijo pri logistiki.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?