Anonimen
|
Takole je: šli smo narazen, baje zato, ker sva se preveč odtujila(?????). Za nama je sodišče in sporazum, da sem jaz skrbnica obeh otročkov, stiki neomejeni, o preživnini niti ne bi..., pa nisva bila poročena. On me je s svojm obnašanjem pripravil do tega oz. speljal to tako, da sem v bistvu jaz zapustila njegovo stanovanje z obema otrokoma, kjer smo skupaj živeli, verjetno bi se mi tam zmešalo. Ja, sej vem, da sedaj to izgleda, kot da sem jaz odšla, pa oba veva, kaj in kako in da to ni res. Če bi tam ostala, bi me verjetno psihološko uničil, ker zanj letos nisem več obstajala, ignoriral me je na polni črti, se izogiball, nič govori, če sem se ga dotaknila, je ponorel. Nevem, kaj je vzrok: res odtujitev, druga ženska, droga...kdo bi vedel. Zdaj stiki so neomejeni, kot sem že napisala in večinoma je večjega vzel za vikend k sebi, malega pa do sedaj le 3x po cca 2 urici, ker itak še ni sposoben skrbeti zanj, tudi na CSD je to povedal. Na CSD je tudi rekel, da sem itak najbolj ljubeča mama obema otrokoma, zanimivo ne... Je pa še takrat, ko smo bili skupaj rekel, da mu je večji zlezel pod kožo in da bo/bi njega vzel(!!!!!!) - ja, ta je pa najboljša, a ne...verjetno je res mislil, da mu bom otroka kar pustila. In sedaj vprašanje: ker malemu (star cca 4 leta) perejo možgane na 100 in en način, mu kopujejo drage igrače in podobne reči, se bojim, da bodo naredili vse, da mi ga VZAMEJO. Namreč okoli tudi govorijo, da bi on enega vzel, pa da jaz ne pustim. Ja itak, da to ne bo šlo skozi, jaz sem dobila skrbništvo za oba otroka in ni je variante da popustim, pa če guznem. Zanima me, kdaj PO ZAKONU se otrok recimo lahko SAM odloči, s kom in kje bo živel, če recimo pride do situacije, da bo treba na sodišče in podobno. Ker on bi itak samo enega vzel, ja, mlajši je pa od poštarja sin in jaz sem samo še prah...po 13-tih letih. Meni so povedali, da je ni sodnice, ki bi dala bratce ali sestrice, posebej tako majhne narazen, razen če ne dokažejo, da mamica nima službe oz. vira dohodkov, je alkoholik ali narkomanka in podobno... Ali se to lahko vseeno zgodi? Danes zjutraj, ko sem ga peljala v vrtec, je rekel, kaj pa, če bi bil malo pri tebi, pa malo pri očiju, ali pa dva dni pri tebi, pa dva dni pri očiju, pa sem ga vprašala, če mu to oči govori, pa je samo v tla pogledal... Naj povem, da ga ima mali res zelo rad, ampak za očija obstaja itak samo ta večji, tako se obnaša vseskozi, čeprav sta bila oba zaželena, načrtova in narejena iskreno iz ljubezni. Kaj če malega res pripravijo do tega, d bo začel govoriti le o tem? Ker drugače, ko smo skupaj čez teden brez očija recimo, razen, če ne pride na obisk, ali pa ga slučajno pripelje iz vrtca, ga mali niti ne omenja. Kako je torej s tem, ker sedaj sem res prestrašena in znova in znova presenečena, kaj bom še vse slišala, da govorijo njegovi okoli in kaj bo mali povedal. Kot da ni dovolj boleče vse skupaj...
|