|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj odvaditi plenic?
3.4.2009 13:13:03   
emili
Pozdravljeni

Zanima me kdaj so vaši malčki "odvrgli" pleničko in kako ste ji spodbudili za it na kahlico

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 8.4.2009 16:00:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ ODVADIT PLENIC
3.4.2009 13:44:35   
mateyka
jaz bi tudi rada slišala nekaj zgodbic, ker naši je za kahlo trenutno malo mar.

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2009 13:48:52   
karin412
Pri 2 letih in 3 m. , lani aprila-sem ji kar plenico dol vzela, kahlo je vzljubila šele naslednji dan, drugače je šlo prva 2 dni bolj v hlače. Potem je pa zakapirala in je bila tudi ponoči suha, pa sem ji čez 2 dni tudi ponoči vzela plenico in je bila suha.- je pa kakala še en mesec v sp. hlače, kar je bil problem, ampak smo z nalepkami za nagrado tudi to dosegli. Po 1 mesecu je bila čisto na kahli tudi za kakanje.

Fantka pa navajam že od 7 meseca, zdaj ima 20m. in upam na to poletje, da bo brez. Sedi lepo na kahli in lula in kaka, lahko je tudi pol dneva brez plenice, samo ga moram jaz dajati na kahlo, ko se mi zdi, da bo kaj naredil-tudi razume, če mu rečem, naj se polula.

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2009 13:54:32   
metuljčica1
Tavečja je bila pri 2letih suha, tudi ponoči.Tamali sem nekje pri 18m prvič pokazala kahlico.Sem ko smo bili doma včasih tudi 10x šla zraven nje na kahlico, ker je pravila da jo lulat, pol pa ni lulala.No po kakem tednu je le pogruntala kako in kaj.Je bila pri 19m čista čez dan, zdaj pri 22 pa že tudi ponoči, polulala se je samo prvič,ko je šla spat brez pleničke.Sem ji od začetka v vrtec še dajala pleničke ampak jo je vzgojiteljica morala dajat na wc, ker ni hotela lulat v pleničo, tako da smo jih potem še v vrtcu odstranili.Ji je pa ogromno pomenilo, ko smo ploskali, ko se je polulal in jo pohvalili.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2009 13:57:13   
Anonimen
pr dveh letih in pol je začel hodit v kahlo, pol smo ga pa še za spat odvadel tako da je v tretje leto zakorakal brez plenice!

(odgovor članu metuljčica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2009 22:44:26   
usa
sina sem odvadila 2 meseca pred 3 r.d. od tistega trenutka je bil suh ponoči ni po dnevi razen enkrar mu je ušlo med igro.hči je pa pri 1.5letu sama izrazila željo da gre ven s plenic čez dan je bila suha ponoči sva še pa kar imeli nekaj časa pleničko

ČE ŽELIMO POSTATI VELIKI,
MORAMO BITI SKROMNI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2009 23:06:48   
mojca2005
Jaz sem starejši približno mesec dni pred 2. roj. dnevom rekla oz. sem jo vprašala, če bi bila brez pleničke, ker je tako lepše in bi šla na kahlo. Se je strinjala in od takrat dalje je bila brez pleničke čez dan in tudi ponoči, in je lepo hodla na stranišče, torej niti ne na kahlo. Odvadila se je torej kar čez noč! user posted image Je bila na koncu prej brez plenice kot brez zize. user posted image

(odgovor članu usa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.4.2009 13:04:57   
lilka
Naša bo čez 14 dni 2 leti stara. S kahlico so začeli v vrtcuuser posted image , za enkrat nam ratuje, da ima ponoči skoraj suho pleničko in gre lulat zjutraj, včasih še vmes, čez dan, če je pa brez pleničke se pa polula v hlače, torej čisto pripravljena še ni, bomo pa več poskušali, zdej ko bo topleje....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu mojca2005)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2009 21:05:32   
malla13
EMILI JAZ SEM NAŠI KUPILA KAHLO KO JE BILA STARA ENO LETO IN SEM JO DALA MED IGRAČE IN VSAKIH TOLIKO ČASA JO JE POGLEDALA JO ODNESLA KAM DRUGAM POTEM PA SEM JI ZAČELA KAZATI ZAKAJ SE UPORABLJA SEVEDA VSE SKOZI IGRO IN SEM JI DAJALA DOJENČKA NA KAHLO KOT DA LULA IN KAKA. KO SEM JO PRVIČ DALA SEDET BREZ PLENICE JE BIL VIK IN KRIK , KO PA SEM JO DALA S PLENICO PA JE BILO VREDU NATO SMO JO PRIVAJALI S PLENICO  IN KO JO JE RES PRITISNILO JE NAJPREJ HODLA S PLENIČKO NATO PA JE SAMA POKAZALA DA GRE BREZ PLENIČKE IN JE NAJPREJ SAMO LULALA TU PA TAM IN POTEM SE JE TUDI POKAKALA IN TO SAMO ENKRAT NO SEDAJ PA JE STARA 17 MESECEV IN IMAMO ŠE VEDNO PLENIČKO IN TUDI KAHLO UPORABLJAMO , DA NE BOŠ RAZOČARANA KO KAR NAENKRAT NEHA LULAT IN KAKAT V KAHLO.PRAVIJO PA DA JE NAJBOLJŠE DA GA ODVADIŠ OKOLI DRUGEGA LETA AMPAK TO JE ČISTO ODVISNO OD OTROKA .

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2009 8:10:58   
nežka
ko ste odvadile otroka plenice, a ste počakale na toplejše vreme? Moj sin je po moje že itak pripravljen da bi bil brez, a pozimi mi nekako ni primeren čas, saj še ven ne moreš v miru.
Kateri letni čas je bil, ko so bili vaši otroci brez plenic?

< Sporočilo je popravil nežka -- 7.4.2009 8:11:08 >

(odgovor članu malla13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.4.2009 8:19:23   
benika
Prvo kot prvo, otrok od plenic ne odvajamo starši, ampak se otroci sami odvadijo. In to takrat ko je otrok pripravljen. Tule vsakršno forsiranje lahko naredi več škode kot koristi.

Naš se je dokončno odvadil plenice pri 2,5 letih. Prej smo se trudili 3 mesece, pa mu nikakor ni uspelo, da bi šel na stranišče oz. da bi povedal kdaj ga tišči. Potem pa je prišel dan, ko smo mu ponovno vzeli dol plenico, lepo je povedal kdaj ga lulat, kakat in od takrat naprej je suh. V enem tednu smo se tako dokončno odvadili plenic, podnevi in ponoči.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2009 8:20:15   
benika
EMILI JAZ SEM NAŠI KUPILA KAHLO KO JE BILA STARA ENO LETO IN SEM JO DALA MED IGRAČE IN VSAKIH TOLIKO ČASA JO JE POGLEDALA JO ODNESLA KAM DRUGAM POTEM PA SEM JI ZAČELA KAZATI ZAKAJ SE UPORABLJA SEVEDA VSE SKOZI IGRO IN SEM JI DAJALA DOJENČKA NA KAHLO KOT DA LULA IN KAKA. KO SEM JO PRVIČ DALA SEDET BREZ PLENICE JE BIL VIK IN KRIK , KO PA SEM JO DALA S PLENICO PA JE BILO VREDU NATO SMO JO PRIVAJALI S PLENICO IN KO JO JE RES PRITISNILO JE NAJPREJ HODLA S PLENIČKO NATO PA JE SAMA POKAZALA DA GRE BREZ PLENIČKE IN JE NAJPREJ SAMO LULALA TU PA TAM IN POTEM SE JE TUDI POKAKALA IN TO SAMO ENKRAT NO SEDAJ PA JE STARA 17 MESECEV IN IMAMO ŠE VEDNO PLENIČKO IN TUDI KAHLO UPORABLJAMO , DA NE BOŠ RAZOČARANA KO KAR NAENKRAT NEHA LULAT IN KAKAT V KAHLO.PRAVIJO PA DA JE NAJBOLJŠE DA GA ODVADIŠ OKOLI DRUGEGA LETA AMPAK TO JE ČISTO ODVISNO OD OTROKA .

Prosim lepo, dej stisni tipko Caps Lock. Ker velike črke na RR pomenijio dretje, kar pa ni dovoljeno. Hvala!

Poleg tega slovenski pravopis premore tudi ločila, ki ločijo berljivo besedilo od takega srpucala kot je tvoj post. Brez zamere, ampak malo obzira do soforumašic je pa potrebno imet.user posted image

< Sporočilo je popravil benika -- 7.4.2009 8:29:40 >

(odgovor članu malla13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.4.2009 8:22:02   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: benika
Prvo kot prvo, otrok od plenic ne odvajamo starši, ampak se otroci sami odvadijo. In to takrat ko je otrok pripravljen. Tule vsakršno forsiranje lahko naredi več škode kot koristi.

Podpišem. Moji dve starejši hčeri sta bili "suhi" pri dobrih 2 oz. 2,5 letih. Prej smo dostikrat poskušali, ampak ni šlo, nato pa naenkrat praktično čez noč nista več rabili plenic user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.4.2009 8:25:19   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: nežka

ko ste odvadile otroka plenice, a ste počakale na toplejše vreme? Moj sin je po moje že itak pripravljen da bi bil brez, a pozimi mi nekako ni primeren čas, saj še ven ne moreš v miru.
Kateri letni čas je bil, ko so bili vaši otroci brez plenic?

Naš je bil star leto in nekaj mesecev ko je bilo poletje in se mi je njegova rit smilila, zato je bil brez plenic. Smo pač več prali. Odvadil se je pa dokončno sredi zime, zato zame osebno ni najbolj primernega časa. Ko otrok tako hoče hoče ne glede na letni čas.

Moj škrat se je odvadil plenice pri 19 m. Je pa sam hotel na stranišče, kahle pa niti pogledal ni.

< Sporočilo je popravil barbaw -- 7.4.2009 8:26:23 >

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2009 9:41:44   
štorkljica
Hčerka je opustila plenico dva tedna po 2 rojstnem dnevu in je suha od takrat tudi ponoči.
Smo jo pa počasi že privajali na življenje brez plenice od leta pa pol naprej ampak res brezstresno in brez obveznosti. Sama pa nikoli ni hotela na kahlo in smo jo zato že celi čas navajali na nastavek na školjki.

Je pa res zelo pomembno, kar delamo še sedaj, nikoli skoraj ne čakamo da nam sama pove da ji je lulat ampak, jo kar vsake toliko damo na WC, tudi odvisno od tega koliko je popila. Ker takile mali se radi spozabijo in pol so nezgodice tu. In tudi to seveda, da počakamo, da nam otrok sam pokaže kdaj je pripravljen na življenje brez plenice in da v bistvu razume te očutke polnosti mehurja in prebave. Čuti, da se nekaj dogaja in poveže to pol z obiskom WC školjke.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2009 18:56:26   
muška
mojemu malemu sem teden dni nazaj, sama vzela plenico, ker sem jih imela res že poln kufer. Star je 3,5 in imel jo je samo za ponoči. Zdaj treniramo obvezno lulanje preden gre spat in ker se je mogoče ene 2x zgodilo da se je ponoči še polulal, ga tu in tam dam ponoči še lulat - ko ga slišim, da se premetava oz, kaj komentira user posted image  , to je znak, da ga lulat.
večji pa je nehal lulat podnevi pred 2 rojstnim dnem in od dneva, ko je v plenico nehal lulat podnevi je nehal ponoči. Ne morem verjet! res ne user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2009 19:38:12   
takotako
2,5 je star pa tud ne pomisle da bi šel na wc oz.kahlo. Jaz ga ne bom slilila. Je pa že od majčkenga dostikrat zvečer brez planice da se mu rita relufta. Sam pač se polula če ga prime.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2009 8:22:11   
viv_
Pri obeh sem čakala, da sta sami rekli. Nikol jima nisem težila!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj odvaditi plenic?
7.6.2009 20:09:57   
run111
No mi smo nase pr 4 odvadl!!!!!!

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.6.2009 0:11:49   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: run111

No mi smo nase pr 4 odvadl!!!!!!

kaj, mesecih, letih???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu run111)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.6.2009 15:31:23   
mateyka
ja ja, ziher mescih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.6.2009 20:41:27   
roberta
1 mesec pred 2 letom. vprašala sem jo, ali bi šla na wc (kahlico je predhodno zavrnila) in je rekla, da ok. in je šla in potem smo nadaljevali s tem. vsakih 5 minut: te lulat? in ko jo je, smo šli lulat. seveda so nesreče na začetku, ampak teh je potem čedalje manj. v enem mesecu je bila že suha, brez kakih travm, tudi povedala je večinoma sama. če ni, smo jo po kaki uri vprašali. za kakat pleničko pa je imela do 2 let in 3 mesecev. potem pa tudi te ne več. na podoben princip kot pri lulanju - te kakat? a gremo na wc? in ko je odogovirla z da, smo šli in je bilo to to.

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?