nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: čipka IZVIRNO SPOROČILO: njamka Pri 8 mesecih za hec, je uspelo parkrat. Pri 10 mesecih je sama povedala, da je kakala in od takrat občasno. Pri 16 mesecih so začeli v vrtcu intenzivno pa je bila edina v skupini, ki je to opravljala redno do zdaj, ko se ji je kahla malo zamerila. Stara je pa 2 leti. Pri 10 mesecih je POVEDALA? Mater, moja pupa, avgusta bo 2 leti, tut ne nakaže, da jo lulat ali kakat. Tut povedat ne zna. Sem ji kupila kahlico, ampak se kontra vsede in se vozi z njo, pa čeprav jaz govorim, da se tukaj lula. pa a rabi znat z besedami povedat, da jo kakat? moja tud od 9.-10.meseca pove da jo kakat, pa je pri dveh letih komaj znala rečt 'kakat'. prej pa je bilo vse sorte, najprej je prišla k meni ali komu drugemu in se začela 'napenjat', dokler je ni vprešal, če gre kakat, potem je bilo obdobje, ko je prijela za roko in peljala, pa obdoblje, 'mami, tole', zraven se je držala za rit, ko je začela govorit, je imela samo 'kakat', 'lulat' je osvojila šele po drugem letu starosti. pri dveh letih in 9 mesecih je vse sorte - od držanja za rit do 'sama grem lulat', pri govoru itak še vedno poje pol črk. in kaj je tako genialnega tukaj? samo kahla je pa za lulat in ji nismo pustili jo imet za igračo. ja, mi je pa kolegica pri njenih 10m povedala, da sem terorist, ker jo dajem na kahlo.
|