|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj logoped?
20.5.2009 22:53:12   
mamabranka
Mam vprašanje. Kaj naj naredim, če mi otrok pri 27 mescih noče govoriti. Uporablja enozložne besede: Mami je MA, babi je BA, oči je MA, Reče ŠE, ŽE - z šumniki, ČČČČ je vlak, AAAAA je most,... Rečem mu reči MA, reče, reči MI, reče, reči MAMI, reče NE!!!!!!!! Kar koli mu rečem naj pove reče NE!!!!!!!!!!!!!!

Enostavno noče govort. Ali naj grem k logopedu? Bo ona(on) kej pripomogla, da bo HOTEL govorit?

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj logoped?
20.5.2009 22:55:52   
zband
ne hodi,nima smisla,saj ji bo uspelo,potem,,,,pa kot strgan dohtar ne bo hotela nehati govoriti.spomni se teh besed

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2009 23:01:17   
tt79
Nima smisla. Morda si malce prveč neučakana. Nekateri otroci pač začnejo govoriti malce kasneje, pa potem kar naenkrat govorijo zelo lepouser posted image

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2009 9:01:17   
Lunca1
No mene pa zanima do katere starosti naj bi otroci že pravilno izgovarjali šumnike, sičnike in r. Naša 4,5 letnica namreč šumnike in sičnike zelo mehča, pa tudi r ni čisto pravi.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2009 9:16:50   
CUKRČEK
jaz imam dvojčka stara 22 mesecev pa tudi še nič ne govorita. Drugače sta čist OK, samo govorit nočeta. Niti mami, niti očka. Edino pes je vau vau, pa ovce so beuser posted image
Samo mislim, da ni za paniko zganjat. Še preveč bodo govorili/odgovarjaliuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2009 9:19:10   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1
No mene pa zanima do katere starosti naj bi otroci že pravilno izgovarjali šumnike, sičnike in r. Naša 4,5 letnica namreč šumnike in sičnike zelo mehča, pa tudi r ni čisto pravi.

Enaka je bila moja starejša hči. Ampak je potem do petega leta na hitro začela vse to sama od sebe lepo izgovarjat - smo doma malo vadili po vajah, ki mi jih je posredovala prijateljica. Naša P pravi, da take primere pošlje k logopedu po dopolnjenem petem letu starosti. Če seveda ni res hujših težav.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2009 10:01:40   
urška
v naši občini imamo logopedinjo organizirano v vrtcu. pregleda tiste 4letnike za katere se starši strinjajo da jih. potem ti pove če je kaj narobe in otroka pač naroči na vaje, ki so vsakih 14 dni po pol ure. tko da če je tvoj star šele dobri dve leti se ti še ni treba obremenjevat. moj tudi ni govoril do dveh let in pol, potem ga pa za ustavit ni blo. no ja, še sedaj pri dobrih petih ga ne moremo.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2009 10:05:29   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Enaka je bila moja starejša hči. Ampak je potem do petega leta na hitro začela vse to sama od sebe lepo izgovarjat - smo doma malo vadili po vajah, ki mi jih je posredovala prijateljica. Naša P pravi, da take primere pošlje k logopedu po dopolnjenem petem letu starosti. Če seveda ni res hujših težav.

Špelina ali imaš mogoče še kje zapisane te vaje, da bi mi jh posredovala. Ker se mi tudi sanja ne kakšne vaje so to. Že vnaprej hvala. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2009 11:16:09   
špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Špelina ali imaš mogoče še kje zapisane te vaje, da bi mi jh posredovala. Ker se mi tudi sanja ne kakšne vaje so to. Že vnaprej hvala. user posted image

A veš, da bi morala nekje še vedno imeti CD s temi vajami user posted image Pa upam, da mi ga mož ni vrgel stran, ko je "pospravljal"... Bom poiskala.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2009 11:52:32   
Lunca1
super, hvala. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.5.2009 8:58:05   
špelin@
Žal CD-ja nisem našla, sem pa na netu zasledila super napotke glede teh vaj user posted image V bistvu gre za iste "prijeme", kot sem jih imela na tistem izgubljenem CD-ju.

user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.5.2009 12:10:02   
benika
Špelin@, najlepša hvala za toleuser posted image user posted image user posted image user posted image Tudi nam bo prej ali slej to še krvavo prišlo prav.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.5.2009 13:33:23   
Lunca1
Špelin@ hvala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Baby taxi

Ali bi uporabljali storitve taxija, ki bi imel tudi otroški sedež?

Pogosto (16%)

Včasih (46%)

Nikoli (37%)

Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!