|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj kahlica
17.11.2004 9:56:02   
malika
Zanima me, kdaj naj začnem uporabljat kahlico? Mali je star 10 mesecev. Je že čas?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj kahlica
17.11.2004 10:07:51   
Donja
Zdaj mu jo lahko kupiš, tako da jo spozna in se nanjo navadi. Večinoma jo bo imel za igro. Jaz sem mu jo nabavila pri 12 mesecih, uporabljati pa jo je začel nekje pri 18, takrat je bil čez dan brez plenic. Pri dveh letih in pol pa je bil čist po dnevi in ponoči.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj kahlica
17.11.2004 10:39:16   
beti 1
Mi jo imamo že od osmih mesecev, ker :duda: redno kaka vsaj dvakrat na dan in mu je lažje na kahlici. Sprejel jo je takoj. Preden so preložili uro je en teden kakal samo na kahlico, potem pa so nam s to uro zmedli sistem, zdaj pa spet kaže, da se bo uredilo in bo redno na kahlici. Edino pokazat še ne zna, al pa ga jaz ne razumem.
Sestra je svoji deklici kupila kahlico, ko je imela 14 mesecev, ampak ta mala sploh noče gor sedet. Tko da jo ima zdaj med igračami. Kako bo naprej pa bomo videli.
lp
beti

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj kahlica
17.11.2004 10:40:14   
malika
U bravo Žiga, to pa je hitro :bravo:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj kahlica
17.11.2004 11:35:31   
Anonimen
Da bo otrok kakal oziroma da še pred "dejanjem" ve, da se bo to zgodilo, v knjigah piše, da se to zgodi tam okrog drugega leta. Kahlico lahko seveda nabaviš že prej, ampak tam piše, da nekatere mame začnejo svoje otroke posedat na kahlico že pri desetih mesecih, pa je vse, kar je od tega, daljši čas odvajanja. Možgani pač tako delujejo, da ko so enkrat za to zreli, takrat rata. Prehiteti pa se ne da ničesar. Tudi naprimer piše, da se nekateri otroci resnično že zelo majhni pokakajo na kahlico, ampak to samo zato, ker mamica ve, kdaj se otrok ponavadi pokaka in ga takrat pač da na kahlico. Vendar to z odvajanjem nima nobene povezave. Tako piše in tako je bilo pri nas.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj kahlica
17.11.2004 12:13:43   
Gina
10 mes. je najbrz prezgodaj. Se ne razumejo za kaj gre. Jaz sem svoja navadila na kahlico v enem tednu, ko sta bila stara tocno dve leti. Vecjega smo dajali na kahlico od enega leta naprej - saj je sel, ampak povedal pa ni, kdaj ga tisci - pa saj to je razumljivo. Otrokom je v interesu imeti plenicke in prav nobene motivacije nimajo, da bi hodili na kahlico. Zakaj bi le, to je njim le obveznost. Zato se meni zdi oslarija, ko beres v knjigah, da bo otrok sam pokazal interes. Pri 2 letih je otrok sposoben razumet, da ljudje pac hodimo na stranisce in jaz sem svojima otrokoma enostavno vzela plenice. Je pri obeh obrodilo sadove, ceprav hcerka prej na kahlici niti enkrat ni nic "spustila". Pa nisem imela obcutka, da bi bila zato kaj prizadeta, sfrustrirana in da bi imela zato kaksne custvene posledice.
Pa LP:):):)

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj kahlica
17.11.2004 13:06:32   
African queen
Hojla,
Moje mnenje:pri desetih mesecih je definitivno prezgodaj.Mogoče mu jo lahko samo v igri predstaviš..
Otroci so si pač različni,nekateri začnejo na kahlico lulat prej, drugi kasneje...mislim pa ,da pride vse samo,ne forsirat..
Moj ta starejši je bil popolnoma suh čez dan pri treh letih,ponoči pa še kasneje..ta mlajši pa gre od drugega leta večkrat na dan lulat na kahlico ampak ne vedno,ponoči pa ima še plenico..ko bo popolnoma pripravljen bo sam povedal..
Poznam pa eno mamico,ki se je v vrtcu hvalila,da njen ta mal že lula in kaka v kahlico pri enem letu..pri dveh letih se je vse obrnilo,ta mali ni več hotel slišati za kahlico,zahteval je nazaj pleničko.Izkazalo se je,da ga je mami pri enem letu samo forsirala on pa v resnici ni bil pripravljen.
To je samo moje mnenje,vsak potem naredi po svoje.
lep dan
LadyB.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj kahlica
17.11.2004 14:16:23   
NinKa
Ojla,

nas vragolincek bo kmalu 11 mesecev. Kahlico sva mu kupila, ampak se bolj igra z njo kot kaj bolj koristnega. Bo ze ko bo. Jaz ga ne mislim silit.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj kahlica
17.11.2004 14:20:54   
Anonimen
Po mojem tudi še ni čas. Lea je stara 12 mesecev, pa že sama pove, da bo kakala. Ampak pove tik pred zdajci, tako da niti nimam časa, da bi ji dala dol pleničko. Mislim, da bomo na kahlico še malo počakali.
Najlaže jih je odvadit poleti tam okrog drugega leta.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj kahlica
17.11.2004 14:26:59   
Ro-La
Mi smo mu jo včeraj dali, pa je glavo not tiščal:bravo::bravo: ....saj ima še čas....pred uporabo morata postati "prijatelja"

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj kahlica
17.11.2004 14:45:36   
JASNA D
Naš s kahlico že prijateljuje - jo malo meče naokoli ali pa v njej kao kuha s kakšno svojo žlico.... Se je pa v soboti pri moji mami, ko je imel nago rito, poskušal vsesti nanjo, pa je bogi revček vedno zgrešil in se vsedel mimo, potem pa sva mu z mamo pomagali, ampak v kahlico ni padlo nič. Je pa sam sebi čestital(z bravo, to pomeni, da si je ploskal in se režal na vsa usta), da je sedel na kahli - tudi to je nekaj, mar ne?

Jasna

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kdaj kahlica
17.11.2004 17:14:02   
mehurčica
David še nima kahlice. Čakamo, da mu jo bo kdo kupil.:)-:hudicek: Mogoče za prvi rojstni dan. Ampak jo bo imel verjetno samo za na glavo-namesto čelade.:)- Zdaj mu verjetno sploh še ne bi bilo jasno, kaj se dogaja, če bi ga dala sedet na njo. In ker niti sekunde nima miru, bi tudi iz kahlice hitro pobegnil.

Pa-pa

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kdaj kahlica
17.11.2004 18:43:21   
VALENTY
Jaz sem našga malčka že pri7mes. posadila na kahlo. Sedaj vsakič ko ga razvijem in kadar se zbudi ga posadim na kahlico. Večinoma se polula in pokaka,vedno pa ne.Tudi taveliko smo tako navadli in pri letu in pol smo bili že brez plenic.Tako podnevi kot ponoči-seveda so se nesreče še včasih dogajale.
Lp:sloncek:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kdaj kahlica
17.11.2004 21:01:16   
Anja167
Mene je babica tudi pri 8. mesecih navadila iti na kahlico in baje sem tudi povedala, da moram iti. Zdi se mi, da mora otrok sam pokazati, da to zmore in hoče, drugače pa ga raje še ne dajati gor. Jaz sicer zdaj nimam hudih posledic ;), ampak se pa spomnim, da sem se enkrat v vrtcu polulala v posteljo in se zraven ful sekirala. Imela sem pa gotovo manj kot 2 leti in glede na to, da se tako živo spomnim, kako sem vedela, da "tole pa ne bo v redu", je moralo biti prav travmatsko doživetje, Se mi zdi, da se pri učenju na silo otrok zna počutiti preveč manjvrednega, če mu potem kdaj spodleti.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kdaj kahlica
18.11.2004 9:35:57   
beti 1
Da se vam ne bo moj :duda: kaj smilil naj vam povem, da na kahlici prav uživa. Vedno ko sedi gor mu dam zraven par igračk. Je pa to praktično edini čas dneva, ko sedi pri miru in se igra, sicer ga je polno stanovanje.
Če pa slučajno ni kahlice zraven, ko se je čas pokakat je ves nesrečen, pa ful se matra in tudi jokca, preden se pokaka v plenico.
Seveda pa nihče ne zahteva od njega, da ko je na kahlici se mora pokakat, tudi če je na koncu kahlica prazna je pohvaljen, ker je gori sedel.

lp
beti 1

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kdaj kahlica
18.11.2004 9:46:26   
mami Lea
Moja sestra je bila suha že pri 9 mesecih. Je vedno povedala, da mora lulat ali pa kakat.
Moj sine pa šele pri dveh letih. Sem malo forsirala to s kahlico in ni bilo v redu.
Naj jo ima in se z njo spozna. Vanjo pa prav gotovo ne bo lulal in kakak, dokler ne bo dovol zrel.
Pa še en nasvet ne kupujte otroku kahlic v obliki igrač. Verjetno ne bo hotel lulati in kakati v svojo igračo.:kava:
Aja pa še en nasvet, pri moji sestri je delovalo. Mala je vedno ko je pojedla, tudi lulala in kakala. Tako je mami to izkoristila in ji na stol za mizo dala kahlico in nanjo gor, potem pa obe za mizo in po obroku je bilo vedno kaj notri to je trajalo kakšne 14 dni nato pa se je po obroku vsedla na kahlico (na tleh)in opravila kar je bilo treba. Je že pogruntala.
No moj sine ni bil tak.
Baje se punčke prej navadijo na čistočo kot fantki in to pri moji sestri in sinku drži.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kdaj kahlica
18.11.2004 11:06:08   
Anja167
Beti 1: Ja, ja, to je čisto fajn. Kar tako naprej, če mu je všeč!:bravo:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Kako prenaša vožnjo?
Jaka RR

Kako vaš otrok prenaša vožnjo?

Spi (36%)

Slabo (11%)

Čeblja, kot zmešan/a (13%)

Ga zamotimo z aktivnostmi (15%)

Se sam zamoti (26%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!