|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj jesti sam in kako ga naučiti ?
10.6.2006 11:56:49   
Anonimen
Mene zanima kako vam je ratalo?Kak je ga sploh začelo zanimatuser posted image

Nik je star 12mescev in ga žlica zanima tako dolgo dokler jo da v usta in jo potisne tako globoko da skoraj bruha?!user posted image Naj omenim da žlice niti približno ne da zraven hrane,ampak dava žlico v usta,na glavo, pa tudi v uhouser posted image user posted image

Torej kako!??!?user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj jesti sam in kako ga naučiti ?
10.6.2006 13:04:05   
total
Moj Nik zdaj šele pr 20 mesecih obvlada jest sam z žlico,edino juho mu pomagam,tako da se ne sekiraj še je čas,otrok zdaj proba na vse načine,tudi z roko bo še jedel.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2006 13:21:06   
Anonimen
Filip je tam okrog enega leta sam pokazal zanimanje za žličko. Seveda je bilo na začetku tako, kot pri vas...hrana je bila povsod - po obrazu, po ušesih, laseh, za vratom, po mizi pod mizo..... Vendar sem ga pustila in nisem takoj hitela brisat za njim. Nekajkrat sem mu rokico jaz prijela in žlico nesla v usta.
Je pa za začetek poskušal sam jesti bolj goste stvari, ki ostanejo na žliči, če jo samo pomočiš v hrano - gres, mlečn riž, jogurt, skuta...
Včasih ni bil dovolj potrpežljiv in je žlico kar odložil in začel z roko user posted image  Sem mu tud to pustila user posted image

Sedaj, pri 2 letih je sam že kot kralj - tudi juhico - celo krožnik si privzdigne, da do zadnje žličke poje.user posted image

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2006 15:32:47   
diva 4
Naša Ana je tudi  pokazala zanimanje za žlico pri enem letu.Od začetka jasno malo po laseh - njenih in mojih user posted image .Ker pa je bila v jaslicah , je hitro napredovala ,saj vzojiteljici nista folgali 14 otrok nahranit.In pri 1.5 leta ji je že fajn šlo - razen juhe, ki je večinoma tekla iz žlice za rokavuser posted image .David pa je bil včeraj star eno leto pa še z roko noče jest ,kaj šele ,da bi ga zanimala žlica.Tak ,da vse ob svojem času.Eni prej drugi kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2006 21:11:57   
Pajaca
Pri nas je pri 13m lepo sama jedla z žlico... sedaj pri dobrih 2 lepo uporablja vilico in žlico in se trudi jesti z nožem. Drgač je bilo pa tako, da je pri nas bila edina "igrača" za mizo žlica. Pri 7 mesecih je že namakala svojo žlico povsod in se trudila kaj dat v usta.... tko da se je zlo hitr vsaj na pol naučila jest... ja no piko na i je pa dal vrtec.

Pajacek pri 6m ima obvezno žlico v roki ko je in jo probava pomakat v krožnik in daje v usta. Al pa prime žlico s hrano ko mu jo ponudim z obema rokama in si jo potlači v usta.

Mi smo začeli takoj skoraj vzporedno s prvo hrano navajanje na žlico, je sicer res mal bolj svinsko, sam je pa fino ko lahko pri dobro leto starem otroku uživaš v kosilu..... še eno leto pa bosta oba sama jedla jupi! Tako da je bilo vredno tisto pucanje za otroci...

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?