|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj je čas za posteljo brez ograjice?
4.11.2010 8:46:49   
Tašana
Imamo dvoletno punčko in ravnokar sva z možem izvedela, da je nov otroček na poti :) Tamala ima posteljico z ograjico od prvega dne naprej ... nismo imeli zibelke ali kaj manjšega. Spi v najini sobi zraven naju. Že nekaj časa se ogrevava, da bi ji uredila sobico. Imava sobo v katero bi jo lahko preselila. Odločava se za opremo in sva v dilemi ali kupiti še eno posteljico z ograjo ali kar takoj kupiti otroško posteljo, ki ima samo stransko zaščito. Namreč to posteljico, ki jo ima sedaj bi rada uporabila za novega dojenčka.
Ne vem samo ali bi v novo sobo za kratek čas še dala tastaro posteljico, dokler ne pride dojenček, ali bi ji kar pripravila novo otroško posteljo. Nimam pojma kako bi to šlo ... pomoje bi hitro pogruntala, da je svobodna in bi skoz dol hodila in vrata odpirala in nama nagajala :) Ni navajena spat v navadni postelji, tudi varuška ima tako z ograjco.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj je čas za posteljo brez ograjice?
4.11.2010 8:55:47   
Tejči
IZVIRNO SPOROČILO: Tašan Tamala ima posteljico z ograjico od prvega dne naprej ... nismo imeli zibelke ali kaj manjšega.

To misliš kinderpet ali navadno veliko posteljo (90 x 200 npr.)? Naša je od 15 meseca naprej spala v veliki postelji, dala sem ji zaščitno ograjico, da ni ponoči dol padla in je bilo super..ona je veliko boljše spala in se naspala, jaz pa tudiuser posted image Nič ni ven hodla ali nam kaj nagajala.

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2010 9:13:35   
K_a_t_i
Dajta jo v taveliko z ograjco. Bolje, da se sedaj navadi, da se ne hodi iz postelje za vsako figo kot pa da to začne ugotavljat, ko boste imeli več dela z dojenčkom. Tudi je bolje, če ne poveže, da je bila "preseljena" zaradi dojenčka, ampak enostavno zato, ker je že velika punca.
Tako kot ji postavljata meje podnevi pa ji seveda morata postaviti meje tudi pri spanju (če to želita). Naš 3,5 letnik je samo prvo noč prišel sam ven (preden je zaspal), potem pa v več kot letu dni nikoli več (vedno pokliče, če kaj "nujno" rabi).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2010 9:35:51   
PC Baby
He, he... vprašanje za miljon dolarjev user posted image
Naš je 18 mesecev in se je v posteljci z ograjico (120x60) ful izšivljal, ustajal, obračal, skakal, plazal - ampak je bil v njej nekako varen. Zdaj ko pa čez 2 meseca pričakujemo novo članico, sva se odločla, da damo njega v večjo posteljco, tamali pa njegovo. Ampak sva ga dala že zdaj, ker se mi zdi, da če bi ga komi takrat, ko bi se rodil dojenček, bi mu nekako vzela njegovo posteljco zaradi novega člana in to mi ni lepo.

Skratka, sem bla prepričana, da bo dol padal in ustajal in živega vraga v tej tanovi, ampak sploh ne. Spi kot bubica na istem mestu, kjer ga položimo in sploh ne ustaja ponoči, ampak kvečejmu pokliče za dudo itd. Se mi tudi zdi, da mu je fajn, ker ima več prostora in zraka.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2010 9:48:29   
Hope2
Nekje okoli 20 meseca je šel v posteljo 120x200. Ni bilo problemov

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2010 10:06:56   
kristinaj
najprej čestitam user posted image user posted image user posted image .

če imata možnost, da malo data v svojo sobo to napravita čimprej. jaz ne bi kupovala sobe z otroškim motivom, ker te postanejo kmalu premajhne ampak bi kupila eno veliko omaro čez celo steno in pa mali jogi posteljo, ki so brez stranic velikosti 120x200 in na konec bi ji dala ograjico, da ne pade dol.

moja dva sta sicer še vsak v svoji "kačetki" a ko bosta šla v večje postelje bodo take, kot sem napisala, drugo je vse majhno...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 10:23:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 10:28:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2010 11:50:39   
livia
Naša je šla v veliko posteljo 90x200, ko je njena sestrica rabila otroško posteljico. Se pravi podobno kot pri vas.
Takrat je bila stara 2,5 leti. Ima pa ograjico na veliki postelji, za vsak slučaj.

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2010 12:09:15   
sonček33
Nekje okoli 20 meseca je šel v posteljo 120x200. Ni bilo problemov

Enako.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2010 12:36:01   
ksenjak
Tudi naša je v veliki postelji že od 20 meseca in ima še sedaj pri 3,5 letih zaščitno ograjo. Se mi zdi, da jaz lažje spim zaradi tega.
Smo jo pa takrat posledično vzeli sinu (on je bil star slabe 4 leta) in je bilo tudi ok. Je pa kdaj pa kdaj še padel s postelje, tako da sem imela še kakšne pol leta blazine na tleh.

lp

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2010 12:49:20   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz ne bi kupovala sobe z otroškim motivom, ker te postanejo kmalu premajhne ampak bi kupila eno veliko omaro čez celo steno

podpis. predvsem pa otrok od zacetka potrebuje predvsem prostor, ne pa pohistva: to bo po mojem sele nekje okol OS aktualno... na tla tepih in igrala user posted image

Evo, točno to.
Naša je dobila taveliko posteljo ene 3 mesece preden se je rodila druga, pri starosti slabih dveh let. V svoji sobi je bila že prej, ampak niseh hotela dveh otroških posteljic.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2010 12:49:26   
malaMravljica
mislim  da na tej temi pa res lahko vprasam, ker me drugace vsi narobe razumejo. Mi malemu nismo dali te klasicne otroske postelje ampak delana pri mizarju in ima pol cist drugacno ograjco. Imam pa 2 ograjci, prvo je imel ko se ni znal vstat gor in je bila visoka 30 cm, sedaj ima pa 60 cm, mali pa ima 13 mesecev. Ta visoka mi je tok smotana, je tezka za jo stran dajat, ce ga dam pa tako notri me pa hrbet kmalu boli. Kdaj bi ve z izkusnjami dale nazj gor ograjico visoko 30 cm. Ne vem kdaj bo ze razumel, da ce se prevec cez nagne, da pade cez oz kdaj so dovolj stari, da rabijo za spat sam varovalo, da ponoci ne padejo iz postelje. Je to tam pri cca 20 mesecih kot pisete, oz kako visoke ograjice imajo vasi otroci ksenjak, livija, metulj333 ...?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2010 12:53:50   
ZmajTolovaj
Ja naša ima iz ikee posteljico, tole, in je ograjica čist nizka, lih toliko, da jo ima. Pa je enkrat samkrat padla s postelje, ker se je preveč vrtela po njej. Na začetku sem ji dajala še neko peno na tla, tisti kao jogi za prenosno posteljico, če bi dol padla, ampak je bilo OK. Ima jo pa kot rečeno že leto in pol.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2010 13:04:13   
n€na
Moja pupa stara 3,5 let spi v veliki postelji brez ograje. Na začetku ko se je sama odločila, da bo spala sama v svoji sobi in v veliki postelji je imela tudi zaščitno ograjico. En dan je rekla, da noče več ograjice in sem jo dala stran. Do sedaj je 2x padla s postelje. Ima pa pred posteljo mehko peno, da če slučajno pade dol ne pade na tla.

Tašna, naj tvoja punčka sodeluje pri opremljanju njene sobice, naj ti pomaga pri okraskih, posteljnini..Tako bo pomoje prej sprejela in želela spati v svoji sobici in veliki postelji, kot pa če bi jo dala takrat, ko se bo dojenček že rodil.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2010 13:12:53   
Anonimen
MalaMravljica, naša tamala je v posteljici 120x60cm brez ene stranice že od 14. meseca. Pač montirali smo samo tako ograjico iz Ikee, do katere je že ZmajTolovaj prilimala link. No in pri nas se super obnese, saj je tamala že skoraj 2 leti stara pa še nikoli ni ven padla, sama BP ven in not zleze, samo jo moram prav prosit da sama ven zleze, tako da pri nas ni tega, da bi zvečer ven iz postelje lezla.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2010 13:18:17   
ksenjak
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

mislim  da na tej temi pa res lahko vprasam, ker me drugace vsi narobe razumejo. Mi malemu nismo dali te klasicne otroske postelje ampak delana pri mizarju in ima pol cist drugacno ograjco. Imam pa 2 ograjci, prvo je imel ko se ni znal vstat gor in je bila visoka 30 cm, sedaj ima pa 60 cm, mali pa ima 13 mesecev. Ta visoka mi je tok smotana, je tezka za jo stran dajat, ce ga dam pa tako notri me pa hrbet kmalu boli. Kdaj bi ve z izkusnjami dale nazj gor ograjico visoko 30 cm. Ne vem kdaj bo ze razumel, da ce se prevec cez nagne, da pade cez oz kdaj so dovolj stari, da rabijo za spat sam varovalo, da ponoci ne padejo iz postelje. Je to tam pri cca 20 mesecih kot pisete, oz kako visoke ograjice imajo vasi otroci ksenjak, livija, metulj333 ...?

Mi imamo ograjico z mrežo, ki je dolga 160cm, visoka pa nekje 30cm. Nisem prepričana. Kupili pa smo jo v BabyCentru.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 13:21:40   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.11.2010 13:23:16   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 19
4.11.2010 13:33:01   
malaMravljica
hvala!

Neposredna povezava do sporočila: 20
4.11.2010 15:46:49   
Katy78
Midva tudi razmišljava, če bi ga dala v "taveliko" posteljo ampak naju skrbi, da se bo ob steno z glavo butal. user posted image  Med spanjem se namreč ful premetava in ima zaenkrat še vedno tisto obrobo v posteljici. Se vaši tudi butajo oz. kako ste to rešile?

Neposredna povezava do sporočila: 21
4.11.2010 16:30:48   
malaMravljica
jaz tako, da imam zgoraj blazino za dojenje, ob dolgih stranicah pa stonoge, ena je dolga 140 cm in je cez celo stranico, druga pa mal krajsa in jo ima sam tam gor kjer ima glavo. 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.11.2010 18:49:15   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Midva tudi razmišljava, če bi ga dala v "taveliko" posteljo ampak naju skrbi, da se bo ob steno z glavo butal. user posted image  Med spanjem se namreč ful premetava in ima zaenkrat še vedno tisto obrobo v posteljici. Se vaši tudi butajo oz. kako ste to rešile?

Zaščitno obrobo od male posteljke smo namontirali na stranico, ob zidu pa ima podolgovate pouštrein ikeinega krokodila

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.11.2010 18:59:15   
Shorty_
Nša je bila od 11 meseca v 120x60 brez ograjice ker je enkrat skoraj na glavo ven zlezla, pri 15mesecih je  dobila posteljo 80x190 brez zaščite in ni nikoli padla dol, planirala sem kupit ograjico pa je postelja prišla predčasno, pa se je izkazalo da ograjice ne potrebujeuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.11.2010 19:24:22   
nananaja
Naša tavelika (dobre tri leta) spi v posteljici 140x70 brez ograje že več kot eno leto, torej tam okoli drugega leta (natančno se ne spomnim) sva ji odmontirala gavtre, saj je ponavadi klicala zgodaj zjutraj, da jo lulat, potem pa je lahko šla sama, kadar je bilo že dovolj svetlo, da je videla, ponoči ji seveda pomagamo še zdaj.
Mlajša (skoraj dve leti) pa ima posteljico približno 120x60 (ne natanko, ker je stara okoli 75 let in ni po danačnjih standardih) in je tudi že imela odprta 'vratca', tako je imela le slabih 10 cm robu, a je zvečer začela lezt iz postelje, je bolj živahna deklica, zaspati pa je navajena sama, a ko je imela priložnost zlezt ven, je pač poskusila, zato smo jo nazaj zaprli.

Je pa tako, da ko dobita novo sobo (sedaj imata postelji v začasni sobici na okoli 2mx2m), bosta dobili postelji 80x200, ker za dve širši postelji ne bo prostora.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?