|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj imeti otroka
2.3.2007 13:07:46   
Maja**
Letos bom stara 30 let, z mojim dragim sva skupaj 4 leta in se kar dobro razumeva. Nimava še skupnega stanovanja, enostavno nisva dovolj pametna kje in kako bi prišla do le tega - bi naredila stanovanje v gornjem nadstropju naše hiše, bi naredila hišo na zemljišču njegovih staršev, bi kupila stanovanje stran od vseh... No, tukaj sva si malo nasprotna - on bi zidal na njihovem, jaz bi delala na našem.... Pa to niti ni srž problema. Zanima me, kako ste se ve odločale za otroka - ste enostavno vedele da je sedaj čas, niste bile sigurne pa ste tvegale... Namreč, moj dragi bi takoj imel otročka, jaz osebno pa se tega tako bojim... Zelo rada imam otroke in ko vidim kakšno nosečnico ali malega dojenčka me preplavi tak občutek, da ga tudi jaz želim imet, takoj! Ampak, že čez 5 minut začnem razmišljat o temu, čemu vse se bom mogla odpovedat, če bova imela otročka, enostavno bo postal glavna moja zaposlitev, ne bom imela več veliko časa zase, itd. itd. Skartka mali milijon pomislekov imam. In tako se nikakor ne morem odločit - ja, zdaj pa začniva delat na otročku.... 
Povejte mi, je to normalno ali sem jaz čudna ali kaj se dogaja z mano... Počasi mi bo zmanjkalo časa če bom tako razmišljala...   user posted image   Moj je izredno očetovski, zelo rad ima otroke in bi bil najboljši očka na svetu. To me ne skrbi. Če bi zanosila bi bila tudi prisijena rešit stanovanjski problem. Vse se da če se hoče. Jaz pa ne najdem poguma......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj imeti otroka
2.3.2007 13:13:53   
Taula
Povejte mi, je to normalno ali sem jaz čudna ali kaj se dogaja z mano... Počasi mi bo zmanjkalo časa če bom tako razmišljala...

Nisi čudna, samo pripravljena še nisi. user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2007 13:22:31   
Anonimen
Jaz mislim da je najboljše da prvo rešita svoj stanovanjski problem, zaživita skupaj in se potem odločita za otroka. Bo tako lažje za vse udeležene. Predvidevam da ni zabavno noseč iskat obrtnike in se obremenjevat z takim delom, kot je rihtanje stanovanja. Seveda se vse da če je treba samo osebno mislim da je vseeno lepše da otrok pride že v urejeno okolje, kjer se starša razumeta in sta si otroka neizmerno želela.user posted image
Vsi imamo dvome in strahove preden se odločimo za user posted image , ampak to je nekaj normalnega. Je pa res da je moja osebna želja dosti večja od strahov, pa tudi osnovne življenjske stvari imava poštimane(stanovanje, finance, odličen partnerski odnos...)

(odgovor članu Maja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2007 13:41:40   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Maja**

Ampak, že čez 5 minut začnem razmišljat o temu, čemu vse se bom mogla odpovedat, če bova imela otročka, enostavno bo postal glavna moja zaposlitev, ne bom imela več veliko časa zase, itd. itd. Skartka mali milijon pomislekov imam. In tako se nikakor ne morem odločit - ja, zdaj pa začniva delat na otročku.... 

Cemu se bos pravzaprav morala odpovedati? In za koliko casa...   Pomisleki, strah.. normalno, da so. In bodo, tudi takrat ko bo trebuscek ze napet in ne bo poti nazaj. Kako se bo izslo, kaksna mamica bom, ali bom zmogla... pa se vse nekako uredi...
Z druge strani dobis ogromno. Dobis "stvari", ki ko jih enkrat zacutis, brez njih vec ne mores in vse ostalo je dalec manj pomembno. Dobis pogled pol zaupanja, neznosti, veselja zazrt naravnost vate; dobis nasmeh srece ko se pojavis..  Kaksen dan nazaj, ko sva se oblacila za v vrtec, mi je moj 3,5 letnik rekel: mama, ves kaj? Vprasam: kaj? Pogledal me je v oci, mi dal rokice okoli vratu, pa izjavil: Rad te imam in me mocno stisne.
Pomisleki.... kaj so ze bili ti pomisleki.....

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2007 13:50:13   
pety78
To, čemuri bi se morala odpovedati ni nič v primerjavi s tem, kaj bi pridobila. Biti mama, je nekaj najlepšega na svetu in ko ne boš razmišljala v smeri odpovedovanja, boš pripravljena, prej pa ne.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2007 13:58:41   
VERONICA
Tvoji strahovi niso prav nič nenormalnega, odločiti se imeti otroka je največja odličitev v življenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2007 14:02:22   
Anonimen
No bila sem na podobnem kot ti, le dve leti mlajša....imela bi otroke, ampak ne še jutri, pa pojutrišnjem tudi ne, morda bi dokončala najprej študij, pa v službi sem videla kar priložnost za priložnostjo, ki jo ne bi bilo dobro izpustiti...obenem sem vedno sanjala o treh otrocih...no najprej sem "skinila" KT od takrat dalje možu težila, da pa treba obvezno paziti, itd...no pol se je parkrat ob hudi vročici zgodilo, da pa vseeno nismo tako pazili, kot bi morali in nastali sta user posted image . Ups....potem se je rodila naša user posted image  in sedaj ugotovila, da nam je prav fajn...razen enoletnega dopusta (user posted image ?) mi ni nič ušlo, prišle so nove priložnosti in novi izzivi. Ne zamudimo v bistvu nič, ker se naša vsepovsod šlepa z nami...sedaj pričakujemo novo user posted image  in upam,d a bo z njo vse oK, potem pa upam, da še eno user posted image ... No pri vsem tem je najslabše to, da me mož na vsake toliko časa malce poheca in pravi: "v bistvu te je bilo treba "porin't" v srečo".user posted image

(odgovor članu Maja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2007 14:10:03   
tulip
Imejta ga, ko se bosta čutila pripravljena in niti pomislila ne bosta, čemu bi se morala odpovedati.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2007 14:31:49   
SanjaS
Mah, a veš kaj...

Vidva kar imejta otroka. user posted image

Svetujem ti tako, ker sem enako čutila kot ti pred kakšnimi 11 leti pa tudi situacija je bila podobna, le da sem bila takrat kakšnih 5 let mlajša od tebe.

Sej prav vsakega normalnega človeka MORA biti strah odgovornosti in ljubezni za katero se sami odločimo in jo imamo do konca
NAŠEGA življenja.
No, to je scenarij, če je vse O.K....če pa ni, je pa zgodba bolj žalostna.

Tako je življenje in ne vem zakaj bi moralo biti vedno udobno in stalno pod kontrolo.
Tako življenje bi bilo nadvse dolgočasno.user posted image

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2007 14:52:50   
ribica.
 Ko sem jaz prvič zanosila sem mislila, da se mi bo podrl svet. Zakaj? Ker nisem bila pripravljena. Tako sem mislila. Pa sem kmalu ugotovila, da bolj pripravljena ne bom nikoli. Hvala bogu, da se nama je "ponesrečilo" ali bolje rečeno posrečilo.

Če boš svoje srečne sanjarije o otročičku vedno prekinjala z nekimi "treznimi" mislimi, da se boš morala nekim stvarem odpovedat, potem otroka ne boš nikoli imela. Vedno se je treba na enem področju nečemu odpovedat, da lahko drugje veliko pridobiš.

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2007 15:02:51   
Maja**
Hvala za vse te poztivne odgovore! Nikoli nisem spraševala, ali je bilo tudi katero drugo strah, zato nisem bila popolnoma prepričana ali se vse dogaja samo v moji glavi, ali je to nekaj normalnega. Res je, nad vsako tako odločitvijo je vsakega strah, ampak mislim, da bom zmogla!   user posted image

Hvala vsem!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2007 18:31:29   
iva01
Mene je bilo tud strah pred zanositvijo, ampak potem ko pa sem dejansko zanosila sem se tako veselila otroka in še danes mi ni žav da sva se tako odločila.
V glavnem za otroka se pa odločita takrat ko bosta sigurna da si to oba želita, neglede na to ali imata rešen stanovanjski problem ali ne, bosta pa takrat po hitrem postopku začela delat na temuser posted image

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2007 18:43:43   
dory
Kaj pa vem...ce se enkrat sprasujes o tej temi, potem ne vem kdaj je pravi cas..ker enostavno vemo,da gre za ogromno odgovornost...

Ce bi jst razmisljala, ga pomoje do tiktanja bioloske ne bi imela...ker bi vedno najdla razlog proti...ko pa se zgodi, potem zacnes razmisljat drugace in vse nekako podredis temu,da funkcionira...in funkcionira...se bolje,kot si lahko mislimo...

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2007 13:46:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Maja**

Zanima me, kako ste se ve odločale za otroka - ste enostavno vedele da je sedaj čas, niste bile sigurne pa ste tvegale...

Jaz sem enostavno začutila, da je pravi čas. Pa ne mislit, da me je bilo zaradi tega kaj manj strah. Kolikokrat sem se med nosečnostjo spraševala, če sem naredila napako, pa če bom sploh dobra mama in podobno, sem v kaki taki krizi dobila tudi preblisk, da kaj mi je bilo tega treba, ampak je tako kot je Mišek napisala: "Pomisleki... Kaj so že bili ti pomisleki..." Se zelo strinjam z njo.

Po eni strani bi ti glede na napisano rekla, da še nisi pripravljena, ker preveč razmišljaš, kaj boš izgubila, samo po drugi strani bi ti pa svetovala, da izklopi možgane in prisluhni srcu, pa boš mogoče jasnejši odgovor dobila.

(odgovor članu Maja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2007 16:26:58   
atteya
Jaz sem si otroka želela že od 16-ega leta. Doma smo bili pač v groznih odnosih, pa sem si želela imeti nekoga svojega, ki me bo imel rad in za kogar bom jaz skrbela drugače kot so moji zame.
Torej o tem kdaj ga imeti, nisem imela pomislekov nikoli, pravzaprav, ko sem začela hodit s kakim tipom, sem hotela otroka kar takoj, pa čeprav ne bi ostala skupaj.

Pa se je zgodilo... S partnerjem sva zdaj skupaj dve leti in dva meseca, od tega skupaj živiva leto in 10 mesecev, poročena sva 9 mesecev, otroček je pa star skoraj pol leta. Če tole preračunate, je blo vse skupaj zelo na hitro. Ni mi žal. No... me je mož že parkrat tako spravil ob živce, da druge besede, kot "ločitev" sploh ni blo v mojem besednjaku, ampak se vse lepo uredi in je tako kot prej. Morjo tud kratki stiki bit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.3.2007 21:58:43   
Anonimen
Ti bom jaz povedala kako je pri meni; imam kar nekaj hobijev, tudi z možem sva prej ko sva bila še sama dosti okoli šibala. In veš kaj je sedaj drugače, ko smo trije user posted image ; nič, no ja, skoraj čisto nič.

Vse je stvar organizacije in prilagajanja. Jaz še vedno počnem vse kar sem počela prej, preden je prišla user posted image . Hodim na fitnes, 1x tedensko se obvezno dobim s kolegicami na čveku, razlika je le v tem, da sedaj prihajava dveuser posted image , tudi športam še vedno kar dosti, le da pred sabo ponavadi rinem voziček, z možem si najmanj 2x na mesec privoščiva večer zase; skratka vse se da če se le hoče. Punca, organizacija, organizacija; to je ključ do uspeha in skupne sreče.

Aja, v petek grem končno ven; žurat, plesat itd. Ah ja, v življenju ni fajn preveč komplicirat po mojem, pa je vse lažje, a ne.

Še to sem pozabila omenit; najina punčka je plod najine ljubezni in neizmerno velike želje, da jo dobiva; nanjo sva čakala dobro leto; no, + nosečnost, sedaj jo imava, jasno, najraje na tem svetu. user posted image

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2007 15:33:26   
lu155
tako ti bom povedala,če takoj ko sem prebrala naslov sem se odločila neglede kaj si notri v postu napisala,da ti povem DA SE ODLOČI ZA OTROKA TAKRAT KO BOŠ PRIPRAVLJENA!!!ni važno kdaj..lahko čez 2 ali 3leta  daj si čas potem ko bo user posted image že na svetu ga ne boš mogla kr tko "zradirat"iz svojega življenja.DAJ ČASU ČAS!
pa lahko ti povem ,da nisi čudna ker jst sama vem da si nkol nism mislna da bodo moje dalne kolegice mele kdaj user posted image pa jih majo zdele tut po 4!!!user posted image mal čudno sm pač tko je narjen ta svet!
magari vzem kkšno knjigo v roke preber in je.
pa ne deli iz vsega tega kakršnihkoli cirimonij!saj boš ti rodila in mela user posted image 9mesece pod srčkom ne pa tist človek ,ki ti pridga kdaaaj bo že otrok!
upam,da sem uredu napisala
lp,klementinca

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.3.2007 20:08:52   
Tinča1
Da ti še jaz povem.
Jaz sem tudi nosečnost prestavljala, ker najprej fax, potem služba, potem stanovanje, pa še podiplomec,... vedno sem nekaj našla. Končno mi je moj lubi rekel, da naj se počasi umirim in neha toliko načrtovat. Kljub mojim pomislekom sva začela user posted image brez zaščite. Seveda sem jaz vedno letela na wc, ker sem menila, da še ni čas. Zdaj ko menim, da je čas, in ko me je direktor vprašal, če mislim imet otroke, in mi predlagal višanje plače, samo, da bom imela višjo porodniško, bi rada že včeraj zanosla, tak hudo sem si začela želeti otroka. Ta pa nama zdaj ne rata. Najrajši bi sama sebe zadrgnila, ker sem toliko planirala.

Za namenček, pa sem še danes dobila domov obvestilo, da moram priti na ponovni bris, ker je nekaj narobe.

Tako, da ti nikar ne razmišljaj po moje, ker verjemi, ko boš pripravljena, boš hotela zanosit na hitro, to pa verjemi, da se ne da.

LP

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.3.2007 21:07:34   
Babaloo
Te čisto razumem. Jaz sem se odločala do 31 leta in z 32 postala mamica. Pa mi ni niti malo žal, da tako pozno- za nekatere.
Zame ni bilo nič pozno.
Poskusita se prej vsaj dogovoriti, kje bosta živela. Potem bo lažje.
Saj se navadiš, da se moraš čemu odpovedati ali pa vsaj malo bolj prilagajati. Se navadiš in mogoče ti neke stvari sploh niso več tako pomemnbe kot nekoč.

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.3.2007 23:06:08   
caillou
Jaz sem bila tako prekleto pripravljena na prvega otroka, pa ko sem dobila malo štručko v naročje, nisem vedela kaj naj z njo. Tako da, nikoli nisi dovolj pripravljen na to kar te čaka.

Tebi biološka urica tiktaka, samo to je problem in nič drugega. No, sicer je še čas, vendar vseeno, kar veselo na delouser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.3.2007 15:32:49   
pikica*
Očitno še nisi pripravljena. Po drugi strani pa....če gledaš na to, da imaš vse poštimano in čakaš na trenutek, ko bo vse v tebi kričalo, da je čas pravi, lahko še zeloooo dolgo čakaš. Vsi smo namreč nekako usekani na to, da morajo biti pogoji idealni. Potem pa se izkaže, da idealni ne bodo nikoli. Vedno bo nekaj, kar je še treba narediti pred tem. In potem lahko čakaš in čakaš....
Nama se je najina punči bolj zgodila kot pa bila planirana. Čakala sva na idealne pogoje, potem pa sva enkrat rekla, če rata pač rata. In je ratalo. Najprej šok, potem pa sva se prepustila toku. In nama ni niti malo žal. Vsak dan, ko pogledava najinega malega cukra, nama je jasno, da je to bitjece najboljša stvar, ki se nama je zgodila. Edina stvar, ki jo obžalujem je ta, da se za to nisva odločila še prej.  Zakaj? Ker bi tako najina punči imela na voljo več časa s svojo zlato babico. Tako pa sta si delili le 13 mesecev življenja. In kot je rekel en gospod na pogrebu....ena je prišla, druga odšla..... Meni pa je tako hudo, da sta se dve tako zelo sorodni dušici morali ločiti. Ampak to je že druga tema, ki ne sodi sem. Hotela sem samo povedat, da potem, ko gledaš za nazaj, vidiš, da bi se lahko za otroka odločil že veliko prej kot pa si mislil.

Z otrokom se v življenju veliko spremeni. Kar naenkrat sprejmeš ogromno odgovornost, po drugi strani pa prejemaš toliko nesebične ljubezni, da se baterije ves čas polnijo. In ko potegneš črto, si nedvomno v plusu.

(odgovor članu Maja**)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.3.2007 18:59:04   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Povejte mi, je to normalno ali sem jaz čudna ali kaj se dogaja z mano... Počasi mi bo zmanjkalo časa če bom tako razmišljala...

Nisi čudna, samo pripravljena še nisi. user posted image

Oprosti amapak tudi pripravljeni nismo nikoli, če mene vprašaš.

Love is in di er.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.3.2007 19:53:55   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Ko sem jaz prvič zanosila sem mislila, da se mi bo podrl svet. Zakaj? Ker nisem bila pripravljena. Tako sem mislila. Pa sem kmalu ugotovila, da bolj pripravljena ne bom nikoli. Hvala bogu, da se nama je "ponesrečilo" ali bolje rečeno posrečilo.

Če boš svoje srečne sanjarije o otročičku vedno prekinjala z nekimi "treznimi" mislimi, da se boš morala nekim stvarem odpovedat, potem otroka ne boš nikoli imela. Vedno se je treba na enem področju nečemu odpovedat, da lahko drugje veliko pridobiš.

Kok lepo, da nisem edina tlele gor, ki je mesece in mesece načrtovala - nama se je tut ponesrečilo oz POSREČILO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.3.2007 21:23:49   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Tebi biološka urica tiktaka, samo to je problem in nič drugega.

user posted image  user posted image  user posted image  pravico obsojati, pa ima že vsak bedak? user posted image  user posted image  user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.3.2007 10:58:35   
Maja**
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Tebi biološka urica tiktaka, samo to je problem in nič drugega.

user posted image  user posted image  user posted image  pravico obsojati, pa ima že vsak bedak? user posted image  user posted image  user posted image

No, saj je res... Tega se pa že počasi zavedam. Trideseta so pač že trideseta....  user posted image   Konec koncev bo kar držalo da starejše kot smo, težje zanosimo... Res ne velja to za vse, ampak tega rizika se nekako zavedam... Bojim se, da bom enkrat dejansko hotela zanosit, pa ne bo šlo....

Ko vas takole prebiram mi je kar toplo pri srčku... Ne vem če ne bom dragemu rekla da probava in kar bo, bo! Brez pričakovanj in brez tistega strahu - kaj pa če se prime...  Imam dobro službo, kar se izobrazbe tiče imam tako ali tako visok cilj, tako da to še nisem zaključila, stanovanje tudi ne bi bil problem, bi se kar hitro uredilo če bi bilo treba... Ko takole razmišljam, imam vse pošlihtano....   Ja, kaj user posted image čakam?!?!  

Hvala vsem za odgovore, ste mi kar malo pomagale pri temu, da se počutim malo boljše!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?